Új hozzászólás Aktív témák

  • jimmy399

    senior tag

    válasz Plasticbomb #16024 üzenetére

    Nekem is ezt a spciális fast boot (azaz továbbfejlesztett hibernálást) -ot kapcsolta be alaptelepítésben a win 8.
    Tényleg szép meg jó, de nekem úgy is bekapcsolódott a gép ha billentyűt nyomtam meg. Fura is volt, hogy eleinte a rendszer üzemidőnél már volt olyan is hogy 1 hónapja ment, pedig ki volt kapcsolva a gép.

    Egy ideig ment ez a fast boot-os csoda, de aztán egyszer azt vettem észre, hogy semmilyen program nem akart elindulni. Kattintottam, kis homokórázás és semmi. Teljesen újra kellett indítani a gépet hozzá, hogy tudjon bármilyen felhasználói program indulni. Ezárt fogtam és kikapcsoltam ezt a spéci feature-t.. :)

    Amúgy meg semmi őrdöngősség nincsen ebben a fast boot-ban azon kívül, hogy a rendszer hibernálja a rendszermagot és a felhasználói felületet meg nem, így nem kell minden egyes indításnál a nulláról felépíteni a rendszermagot, hanem csak betölti a "leállításkor" létrehozott fájlból és betölti. Ez annyiból cumi, hogyha új hardvert teszel bele a gépbe akkor bekapcsolás után nem mindíg érzékeli azt és újra kell indítani, a másik kis cumi, hogyha dual boot-os rendszert használsz, akkor addig a Linux nem hajlandó addig felcsatolni a rendszerpartíciót, amíg nem törlöd ezt a hibernációs fájlt róla... De ez apró kényelmetlenség eggyel több parancssori kapcsolót kell beadni és megy.

    Szóval egész jó ötlet amúgy, csak nem mindenkinél jön be...

    [ Szerkesztve ]

    --- N/A ---

Új hozzászólás Aktív témák