Új hozzászólás Aktív témák

  • Balage76

    senior tag

    válasz borix #14046 üzenetére

    Az élettartamra ez semmilyen hatással nincs.

    Képzeld el a következő dolgot:

    A szobád mennyezetére egy vékony rugó segítségével felakasztasz egy sárga színű golyót. A felakasztáskor szépen formára hozod a rugót (ezt kb 3000-szer tudod megtenni), ezzel a golyó adott magasságba kerül.
    A gravitáció hatására a rugó anyaga szépen lassan fárad, a rugó megnyúlik.
    A Te elképzelésed szerint a rugó naponta 1cm-t nyúlik, ezzel szemben a valóságban ez 2cm.
    A felakasztás után 3 hónappal szeretnéd megnézni, hogy milyen színű is a golyó.
    Ehhez először is meg kell találnod. A számításod szerint, a három hónap alatt kb 90cm-rel került lejjebb így ott keresed. Ezzel szemben a valóságban 180cm-rel van lejjebb, így elsőre nem találod, elkezded keresgélni, idővel meglesz.

    Na ez volt eddig, ezért volt a probléma,ezért tartott tovább az adatok visszakeresése.

    A fw frissítés után, semmi más nem történik, minthogy a Te elképzelésed megváltozik és ezentúl úgy gondolod, hogy az a fránya gravitáció napi 2 cm-rel dolgozik, így az elképzelésed meg fog felelni a valóságnak.
    Ahhoz hogy az elképzelésed összhangban legyen a valósággal, kell egy közös kiindulási pont. Ennek a közös kiindulási pontnak a kialakítása történik meg az alatt a 20-60 perc alatt, ilyenkor szépen körbejársz a szobában és minden golyót megkeresel és a hozzá tartozó rugót az eredeti formájára alakítod.

    Mint láthatod, az élettartam ettől nem változik, a gravitáció ugyanúgy dolgozik, a rugó ugyanúgy nyúlik mint korábban. Kétségtelen, hogy a kb 3000-ből egy formára hozást elveszítettél.

    Bocs ha nagyon általános iskolás volt a magyarázat, remélem átment az üzenet... :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák