Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    válasz radi8tor #14032 üzenetére

    Én pedig így már biztos nem vennék, illetve eladnám, ha lenne.
    Bár sohasem tetszett az EVO.

    Ilyesmi felépítésben esetleg nagy és olcsó SSD érdekelne. Legalább 1, inkább 2 vagy akár 4Tb, a HDD-khez képest legfeljebb kétszeres Gb/HUF áron. Továbbra is tartanék mellé egy "normális" SSD-t a rendszernek, ezen pedig fényképek, videók, stb lennének (persze 3db-on RAID-5 tömbben, nem egyedül), pusztán azért nem HDD-ken, hanem SSD-ken, hogy ne kelljen hallgatnom a HDD-k zaját és ne lassuljon le akkor sem, ha ritkán egyszerre több folyamat akarja írni/olvasni.

    A 20-60 perces folyamat szerintem egy olvas-töröl-ír műveletsor, amitől pillanatnyilag helyreáll az olvasási teljesítmény. (Ezt firmware frissítés nélkül is meg lehetett csinálni eddig is.)

    A firmware a jövőre nézve pedig vagy arra jó, hogy ez a műveletsor időnként automatikusan lefusson a háttérben vagy a szokásos önkarbantartás lett úgy átalakítva, hogy agresszíven mozgassa az adatokat körbe-körbe, mikor valamit amúgy is csinál, esetleg a kettő keveréke, hogy próbálja minél többet mozgatni az adatokat karbantartás címén is, plusz ha nagyon nincs rá szükség, hogy pakolásszon, akkor időnként elindít egy olvas-töröl-ír ciklust faltól falig.

    De ha ez így van, akkor könnyen lehet, hogy sokszor lassabb lesz a névleges teljesítményétől. Ha nem is szó szerint lagol, de SSD-hez szokatlanul sokáig tölt vagy ment egy-egy program (véletlenszerűen). Tehát ilyen szempontból inkább rugalmas adattárolásra és kiszolgálásra lenne jó, nem OS és felhasználói programok alá, illetve swap/scratch helynek.

    Szóval szerintem ezután is elég nagy veszélyben lesznek a EVO-kon tárolt adatok és valószínűleg gyorsabban fognak öregedni, amitől még hamarabb kezdik elveszteni az adatokat. Tehát kb. olyannak tűnnek most nekem, mint amilyennek az amatőrök gondolják az SSD-ket: legjobb ha ki se bonja őket az ember a dobozból, mert ha rendesen használja, akkor már néhány éven belül tönkremehet. ;] :)) :P

    Ez amúgy szerintem még nem is lenne gond, ha ehhez passzolna az EVO-k árcímkéje. Tehát régebben sem szarnak, hanem nagyon drágának tartottam az EVO-kat. Igazi kínaji óccó szszdíí, csak hülyeamcsipénztárcának címkézve.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák