- Microsoft Office és Office 365 topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gmail
- Milyen routert?
- Windows 11
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- C++ programozás
- Padavan firmware
- Biztonsági okokból fogná vissza a befektetéseket az EU
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
X, hogy ez régen mért nem volt gond.
A 100W+os töltők korában ahogy írod ezt valószínűleg töltő oldalon is kezelni kell. Persze a fi/életvédelmi relé ugrik be azonnal az egy pl ahogy megoldható.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
ledgeri
nagyúr
Kiváncsi lennék egy olyan statisztikára, hogy a
elegáns üveg fém telefon
-osok hány %-a érinti látja rendszeresen magát a hészülékházat közvetlenül, és nem a rárakott tokot// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
hapakj
őstag
Öööö. Ez nyilvánvaló, hiszen a nedvesség vezetheti az áramot. S hát pl egy töltés nem fog menni. Úgy értettem, hogy nem kell fizikálisan, dugasszal védeni a csatlakozót, mert ha esetleg nedvesség kerülne bele az nem okozhat kárt az elektronikában. Persze az nyilvánvaló, hogy további használathoz, annak el kell tünnie.
Ennek ellenére, persze egy fizikai védelem jobb, hiszen a nedvességgel bekerült szennyeződés is rontja a csatlakozó minőségét kiszáradás után is, de nah, nekem akármilyen elegáns üveg fém telefonon nem nézne ki túl jól egy gumi dugasz
-
ledgeri
nagyúr
válasz Dare2Live #44 üzenetére
Akkor másképpen: nem bíznék csak a kiírásban, ha a butatöltő direkben zárlatot csinál a csatlakozóknál!
Egy okosabb, sokféle töltőszabványt ismerőből kinézem, hogy nem enged nagyobb áramerősséget vagy veszültséget a portra ha baja van, de egy erősebb, de gagyi attól még, hogy a teló szépen kiírja, még tud bajokat okozni, legalább a csatlakozón(ak).// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz Dare2Live #42 üzenetére
Egy mai "Eco" csomagos (töltőfej nélküli) telefon mellé már bármilyen töltőfej lehet használatban, ami lehet olyan, amit nem igazán érdekel, hogy most mi történik a kábel túlvégén, és nyomja az áramot,
generáljatransoformálja a feszültségez, míg a fizikár sem igazán, hogy most azok közül a fémek közül, amik ott vizesek zárlatosan melyik a csúcsszupi, usernek szóló telefon. A "nem tölt, mert nedves a csati" nem oldja meg fentiket.
Ha nem is igazán számít, megtörténik, nem kizárható!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Dare2Live
félisten
S5 jelezte is ha full vizesen dugtad töltőre, hogy amíg ki nem szárítod addig ő nem tölt.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
ledgeri
nagyúr
-
aktív tag
Melyik része "borzalmas"? Nekem volt ilyen telefonom, teljesen megbízhatóan tette a dolgát, esőben, vagy medence partján sem féltettem... akkoriban ez nem volt mindennapi. Egy hirtelen jött zápor, könnyű, nyári viseletben ki tudta nyírni a hétköznapi telefonokat. Manapság ismét nem gond, hiszen az összes iPhone és a csúcs robotok is vízállóak, ami nekem megnyugtató dolog.
-
ledgeri
nagyúr
-
őstag
már rég alig van változás a főverziók közt, szóval nem valami nagy horderejű ígéret...
-
Dare2Live
félisten
Apple type-c-nél is mekkora rémítő sírás ment. EU előírtam. Problem solved.
~2027 fele életbe lép, hogy az aksinak DIY/könnyen cserélhetőnek kell lennie. Majd akkor megoldájk. Nagyon nem agysebészet.
-
grizlisandor
veterán
Rendesek, hogy nem kell custom ROM-mal fáradnom a negyedik főverziófrissítés után.
Kíváncsi leszek mit fog érni az új drop a 80%-ra limitálható aksitöltéssel. -
hapakj
őstag
hát ez a baj, inkább ne legyen cserélhető az akku, de legyenek ilyenek mint ma.
Mondjuk igazából ezt a nagy akku csere igényt se nagyon értem. Amire megmakkan az akku már egy jobb szervízben is elfogadható áron cserélik. Ezért ne legyen elbarmolva egy telefon designja, meg masszívitása.
-
Quqesz
nagyúr
Remek hír P7Pro tulajként! Bár annyi változás van mostanság droidon, mint az Iphone kinézetén a 12-16 között....
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
hapakj
őstag
válasz tomboy0013 #21 üzenetére
Akkor itt nem úgy van mint iOS-nél, hogy utolsó főverzió még általában 2-3 biztonsági frissítést és azt minden készülék meg is kap? Mert én úgyértettem, hogy ha több főverziót kap meg most a régebbi pixel, akkor több biztonsági csomagot is.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
Biztonsági frissítésre eddig is 5 év volt, ugye itt most annyi változott hogy jönnek a droid főverziók és a feature drop-ok is mellé.
Ami valamiért egyeseknél elhanyagolható, de szerintem nem mindegy hogy például az Android 16-tal a P6 széria megkapja-e a személyre szabhatóbb gyors kapcsolókat vagy sem. Meg ki tudja még milyen hasznos változásokat hoz majd a 17 vagy 18-as verzió. Nekem 7 Pro tulajkent nem mindegy, hogy a 16-os vagy a 18-as droid az utolsó ami érkezik. Emiatt terveztem 2,5 év után váltani, de ezután a hír után 1-2 évvel kitolom a dolgot. -
Don't Panic
senior tag
válasz vakablak93 #15 üzenetére
Nekem ugyan úgy bírja az akku mint két éve. 2-3 év múlva cserélném le p12 re
-
mtix
kezdő
Értem én azt, csak hát a termék élettartama nem lett hosszabb. A megjelenéstől számított öt év után pont ugyanúgy papírnehezék lesz vagy kockázatos használni ha egy kicsit is érdeke a felhasználónak a biztonság.
Az új Androidok nem biztos olyan szépen fognak futni azon a hardveren. Plusz a szoftverek nagyrésze sem fogja kihasználni egy jó darabig az esetleges új funkciókat amiket az hoz. A felhasználó nem sokat fog tapasztalni az újabb Androidból.
Nekem inkább tűnik a dolog egyszerűsítésnek a Google szempontjából, így minden Pixel telefonjukra ugyanazt az Androidot kell egy évig foltozni, aztán minden telefonon váltanak egy újabb verzióra és foltozzák azt.
Másképp a Pixel 6 beragad egy adott verziónál és két évig azt kell támogatni, a Pixel 7 egyel későbbi verziónál és azt kell támogatni, a Pixel 8-9 pedig már egy még újabbon lesz. Igazi fejlesztői rémálom, ahány kütyü annyi verzió, minden frinc-francot backportolni és tesztelni öt teljesen különböző hardveren és szoftveren.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
Öröm ezt olvasni, akkor nem fogom pixel 10a-ra cserélni a pixel 7-et.
A 2 évesen már gyengécske akkuidőt már úgyis megoldottam egy kicsi olcsó powerbankkal, munkanapokon meg úgyse számít, az irodában a pcről amúgyis tudom tölteni.
Más bajom meg egyáltalán semmi a telóval. -
ghiottone
nagyúr
Ez nagyon jó hír. A 7-es Pixelt kedveltem.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Apollyon
Korrektor
válasz Rigormortiis #11 üzenetére
És a power bank is vízálló?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Rigormortiis
veterán
válasz Tav-Csoves #6 üzenetére
Kössz de kössz nem.
Inkább maradok a nem recsegő-ropogó, vízálló, vezeték nélkül töltő, vékonyabb telefonoknál.
Minden másra ott vannak a power bankok.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
ledgeri
nagyúr
A cserélhető akku nem igazán fér össze a vízállósággal és vezeték nélküli töltéssel.
R'n'D kérdése lenne az egész! Ha egy USB port kibírhatja a vizet annyira amennyire teszi, akkor egy push-pines hátlappal lelehetne tudni a tekercs csatlakozását, akár egyeztető-microelektronikával a hátlapba integrálva, és egy kis mechanikai-tervezéssel olyan záródást létrehozni ami kielégítően vízzáró!
Ez kb az egy liter üzemanyból legtöbb kilómétert megtevő autók prototipusainak iránya. Ha pl holnap globálisan azt mondaná az emberiség, hogy csak az ilyesféle autókkal fog közlekedni, megrendíthetetlenül, akkor ilyesféle autók lennének pár éven belül.... Csak nem teszi!Nekem a Pixel 6-om, ami kb csak áll offline az asztalon kibír 14 napokat
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
janeszgol
félisten
Na, mily bokezuseg.
-
mad823
őstag
válasz Tav-Csoves #6 üzenetére
A kilences széria elég jó akkuidővel rendelkezik. Ez normál használatban több, mint 24 órás üzemidőt jelent. Ha pedig folyamatos használatra kéne, akkor vegyél egy 20Ah-s powerbankot, aztán csókolom. A cserélhető akku nem igazán fér össze a vízállósággal és vezeték nélküli töltéssel.
-
Tav-Csoves
őstag
Én is ilyen irányba szeretnék elmozdulni, emiatt lenne jó, ha a Google ötvözné a Fairphone modul alapú gondolkodásmódját. Ilyen már volt - Project Ara - a részükről.
Akkumulátor ha lemerül, csak lecseréled egy másik akkumulátor modulra, és kapcsolhatod be újra a telefont 100%-al feltöltve. -
vacs
veterán
Az összes Pixel 6 és 7 modellre kiterjesztette a google a supportot, 5 év főverzió+security frissítést adnak, a korábbi 3+2 év helyett!
Tehát 3 főverzió helyett 5 évet adnak!
Hivatalos magyar weboldal itt.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
ParmaBoy
kezdő
Ez remek, kíváncsi vagyok, hogy az Apple meddig viszi a vonalat és kap-e támagtást még az XS széria... Szépen lassan a múlté lesz a szoftveres támogatás miatti előny. (legalábbis az évek tekintetében)
Diffidati Con Noi
-
mtix
kezdő
Ah, az öt évnyi frissítést lecserélték öt évnyi frissítésre. Plusz két év dobott volna rajta valamit, főleg a használtpiaci értékén/vásárlási szándékon.
-
Apollyon
Korrektor
Na ennek örülés van, akkor ki lehet vele húzni addig amíg jönnek a cserélhető akkus telefonok.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
moma
őstag
Dicséretes!
we all deserve a bit of luck.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB !!! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 1TB !!! Black Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 14 Plus 128GB Starlight Gyönyörű állapot, karcmentes, eredeti tartozékokkal
- Samsung S22 128 / garancia