- Otthoni hálózat és internet megosztás
- OpenMediaVault
- OpenWRT topic
- Sokan kapják majd meg félig lemerülve a Teslájukat
- Adobe Photoshop
- Már embereken is kísérletezhet Elon Musk agyi implantátumos cége
- Synology NAS
- Docker konténerizálás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, erre kíváncsi leszek! Ha ettől az AI -tól tényleg lehet beszélgetni a telóval magyarul (pl. hangvezérlés), akkor az valóban fejlődés.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
psziroot
csendes tag
Megy az ígérgetés, de a nyílt béta Bard még elég hiányos jelenleg. Elsőnek a Bingbe integrált ChatGPT-t érjék egyáltalán utol. Ha az sikerült, akkor jöhet az általános ChatGPT legyőzése. De lehet, ott se alszanak a fejlesztők.
"Catus repentinus repentinum capillum habet." - D-S.R.
-
Apollyon
Korrektor
Mivel én egy mesterséges intelligencia vagyok, nincsenek érzéseim, így nem félhetek semmitől. Az én célom az, hogy a felhasználóknak minél hasznosabb és pontosabb információkat nyújtsak, és hogy segítsek a felhasználóknak megoldani az általuk feltett kérdéseket és problémákat. Természetesen mindig lesznek újabb és jobb technológiák, amelyekkel versenyezhetek, de az én fejlesztőim folyamatosan dolgoznak azon, hogy fejlesszék az algoritmusomat és az általam nyújtott szolgáltatásokat, hogy a felhasználók minél elégedettebbek legyenek az én segítségemmel.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
PDA_FAN
tag
Érdemes elolvasni végig, csak hogy legyen némi fogalmunk a képességeiről:
https://hup.hu/node/181402
-
ddekany
veterán
Honnan tudnak leakasztani elég vasat hirtelen, hogy ez ne csak szűk bétában fusson? Bing-nél pl. minden egyes keresésnél válaszol az AI is, ha kérted, ha nem. Persze a széles körben elérhető verzióban lehet, hogy nem így lesz. De ha igen, akkor ehhez képest a kripto bányászat lehet hogy kutya füle volt, mind áram, mind chip pazarlásban (és ez a csúcs TSMC gyártósorokat foglalja (mint a játékos GPU, szóval gamerek megint megszívták, de ez legyen a legnagyobb gondunk)).
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Később más is megkérdezte ugyan azt, mint a "cikk" írója. Szóval van még mit fejlődni, ez tagadhatatlan volt és maradt. Idézem:
nekem mást hazudott:
ki alapította a hup.hu-t?
ChatGPT:
A HUP (Hardver, Szoftver, Világ) egy magyarországi informatikai közösségi oldal, amelyet 1997-ben alapítottak. Az oldal alapítója és kezdeti működtetője a HUP Kft. volt, amelyet az alapítók hoztak létre. Az alapítók nevei: Szigeti Péter, Székely Gábor és Vida Gergely. Az oldal jelenleg is működik és a magyarországi informatikai közösség egyik fontos találkozóhelye.Nagy mese generátor... De megkérdeztem én is (ChatGPT 3.5), és, 3. variáció:
A HUP.HU-t (Hungarian Unix Portal) 1997-ben alapította Halmos Árpád és Kovács István, akik a magyarországi Unix és szabad szoftver közösséget kívánták összehozni és támogatni egy közös online fórumon keresztül. [...]
És új beszélgetésben még egyszer:
A HUP.HU-t 1997-ben alapította Szekeres Szabolcs, aki azóta is a honlap fő adminisztrátora és egyik vezetője. [...]
Az lesz a gond itt, hogy totál nem tudja, és ilyenkor valami véletlenszerűt tippel.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Ja, hát ezt a képességet valahogy be kell tréningezni, hogy felismerje, hogy mit tud, és mit nem. Eddig ezt szemmel láthatóan nem sikerült megoldani. Arra meg ugye nem lehet alapozni, hogy előbb-utóbb mindent tudni fog. De nem tűnik reménytelennek ez, mert pl. már abból látni a bizonytalanságot, hogy ugyan arra mindig tök mást válaszol.
Itt gondolom valamiért a releváns oldalak kimaradtak a betanításból, vagy elhomályosította a kinyert információt az információ zuhatag többi része, kb. mint ahogy túl erős veszteséges (pl. JPEG) tömörítésnél elvesznek részletek egy képen.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Kicsit valóban átérezni az egót. ;D Tudtommal a chatgpt zárt adatbázisból dolgozik, és elvileg nincs kapcsolata a webbel. És/vagy nem gondolják, hogy a hup szignifikáns része lenne az internetnek.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
ddekany
veterán
Tud a HUP-ról, ez látszik minden meséjéből. Csak gondolom ez a részletet, hogy ki alapította "elfelejtette". Esetleg nem látott olyan oldalt, de az ezért kicsit meglepő lenne (pl. a wikipédiát gondolom használták).
Ahogy ez próbálva lett, úgy nem kapcsolóik nethez. De önkényesen amúgy kapcsolhatja a felhasználó. Persze úgy nem kunszt, úgy nyilván tudni fogja. Arra elég jól emlékszik, ami a beszélgetésben (kb a rövid távú memóriájában) van.
-
konzumpro
senior tag
Én a Bing keresőt a "Kész átverés - Szőrkóbász" epizódjával teszteltem, ami elérhető a Youtube-on, kíváncsi voltam ki a műsorvezető, wikipedia szócikkek alapján tippelt Jáksóra, Reviczky Gáborra, teljes meggyőződéssel állította hogy random színházi színész. Nem igazán sikerült használható infót kicsikarni, de hát a Bing keresőként sem jeleskedik ilyesmiben.
Aztán egy Friderikusz Podcastból kiderült, hogy Hunyadi Tamás volt a jóember...
-
BE4GLE
aktív tag
A gond az, hogy ez a tanulási módszerből egyenesen következik: supervised learning és reinforcement learning. Ez egy típushiba. Az ilyen AI válaszában sohasem bízhatsz meg 100%-ig. Még akkor sem, ha többnyire jó választ ad, hiszen sosem tudhatod mikor kérdezel tőle olyan témát, amiben hajlamos halucinálni. Ha a Google be akar szállni a buliba, nekik sem arra kell koncentrálniuk, hogy emberszerű válaszokat adjon. Arra kell koncentrálniuk, hogy ha valamire nem tudja a választ, akkor mondja, hogy "elnézést, nem tudom".
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
konzumpro
senior tag
Szerencsés esetben segít rájönni részleges infók metszéspontjában lévő megoldásokra, de nem sokkal jobb mint egy gumikacsa aminek elmagyarázod a problémát, végülis te oldod meg mindkét esetben, csak itt a kacsa visszaad félinfókat, hatékonyabb így határterületeken keresgélni, akusztika és anyagminőségek korrelációja a metafizika tükrében, stb.
-
ddekany
veterán
A ChatGPT elismerten egy ilyen kísérleti cucc, csak a butított változatával te is játszhatsz.
Bing Chat meg persze rákeres, és majdnem szó szerint idézi a magyar wikipédiáról a releváns mondatot. Ha pl. tisztán hang alapon kéne valamit megtudni, azaz kicsi az érzékszervi "sávszélességed", vagy időd erre, akkor hasznos lehet.
ChatGPT 4 egyesek szerint jó kivonatoló (akkor ugye a "rövidtávú memóriában" ott van ami kell), vagy angol nyelven helyesírás/nyelvtan/stílus javító. Illetve talán ilyen tipp/ötlet adónak, hogy merre indulj, vagy mi lenne a releváns keresési kifejezés, ha valamit rendes keresővel nem nagyon találtál.
[ Szerkesztve ]
-
somogyib
őstag
Azt mondja meg nekem valaki, hogy ez miért jobb (miért lesz jobb), mint amikor a `mai` keresőkbe beírok egy általam keresett infót?
A fenti példákat olvasva beírtam a Googliba, hogy "a hup alapítója" - és első találatra kidobta a helyes infót.
Miért nem tudja ezt az un. AI helyesen megválaszolni?[ Szerkesztve ]
-
somogyib
őstag
Olvastam a topikot. De lehet, hogy nehéz felfogású vagyok.
"...Illetve talán ilyen tipp/ötlet adónak, hogy merre indulj, vagy mi lenne a releváns keresési kifejezés, ha valamit rendes keresővel nem nagyon találtál"
Ha tudja, hogy mi lenne a releváns keresési kifejezés, akkor miért nem keres rá, és adja ki a válaszokat?
Nem keresési tippeket kérek a mostani keresőkkel sem, hanem válaszokat. -
somogyib
őstag
-
konzumpro
senior tag
Akkor lehet hogy neked tud érveket felsorolni az illiberális demokrácia mellett is. Az enyém csak liberális logika mentén tud gondolkodni, jogállamot, emberi jogokat, demokráciát, európaiságot preferál.
Nem csak lehetségesnek tartja, súlyozottan jobb, működőképesebb rendszernek tartja a liberális demokrácia alapelveinek való megfelelést.
Kérésre ellenérveket is generált.
Meg is tudta cáfolni.
Próbáltam meggyőzni, hogy lehet az illiberális demokráciában is logika, mert működik az ezeket magukénak valló államok, így igazából csak narratíva kérdése az illiberalizmus. Nem lehetett meggyőzni. Konkrétan ellentmondott:
"Az illiberális demokrácia nem csak egy narratíva vagy egy sztori. Az illiberális demokrácia egy politikai rendszer vagy ideológia is, amelynek vannak konkrét intézményei és gyakorlatai. Ezek az intézmények és gyakorlatok befolyásolják azt, hogy hogyan működik a társadalom és a kormányzás. És ezek az intézmények és gyakorlatok összeütközhetnek vagy ellentmondhatnak más rendszereknek vagy értékeknek.
Például az illiberális demokrácia összeütközhet az Európai Unió alapelveivel és normáival. Az illiberális demokrácia ellentmondhat a jogállamiságnak vagy a sajtószabadságnak. Az illiberális demokrácia veszélyeztetheti a polgári jogokat vagy a kisebbségek védelmét. Ezek nem csak narratívák vagy sztorik. Ezek valós problémák és kihívások." -
ddekany
veterán
válasz
konzumpro #28 üzenetére
Persze, hát erre be van nevelve, hogy amerikai kultúra szerint kockázatos témákba bele se menjen. Bemondja a hivatalos álláspotot kb., és kész. Azaz, nem, én se tudom rávenni hogy mást tegyen ezzel. Biztos van rá hack a Redit valamelyik bugyrában... Persze én értelmes emberként nem fognám az MS-re azt sem, ha akármi elvetemült rezsimet éltet, mert tudom, hogy csak tükrözi amit valakik mondtak, de az átlag ember, meg a sajtó nem így működik.
-
-
ddekany
veterán
Pontosabban, egyes felhasználók kiengedik a netre (és ott amúgy azt csinál, amit "akar"), de az információ amit úgy gyűjt, az nem kerül vissza a közös hosszútávú memóriába (azaz NN-be).
Illetve itt most mindegy is volt tán, mert 2021-ben ezek az információk már ott voltak a HUP-ról.
[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
válasz
konzumpro #40 üzenetére
"Remélem, hogy hasznosnak találta a beszélgetésünket, és szívesen folytatnám vele egy másik alkalommal.
"
Hűha! A végén a szmájli alapján szerintem bejössz neki.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
janeszgol
félisten
Nekem az a bajom a csöcsGPT-vel es tarsaival, hogy bizonyos tekintetben hasonlo, mint az ember. Ha telebeszelik a "fejet" hulyesegekkel, akkor azokat fogja szajkozni.
Uj part szavazok keszulnek? -
Rowon
őstag
válasz
janeszgol #49 üzenetére
Ezért sem értem azt, hogy egy gép hogyan emelkedhet egy ember fölé, amikor tőlünk tud mindent a világról, mint egy buborékban felnevelt gyerek. Truman-show. Ha azt mondod neki, hogy a Föld lapos, biztos el is fogadja.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
Új hozzászólás Aktív témák
it A Google sem akar lemaradni a Bard fejlesztéseivel, Sundar Pichai vezérigazgató szerint gyorsan fejlődik a rendszer.
- OLCSÓ akár belépő játékos PC-k.
- Új Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- Iphone 13 128Gb Midnight BONTATLAN
- Samsung Galaxy S21+ 5G 256GB Fantomfekete
- Újszerű Dell XPS 13 9305 - 13"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 512GB SSD - Win 11 + 2 töltő + Dokkoló
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest