Keresés

Aktív témák

• chuleta

csendes tag

http://www.orbworks.com/wince/

PocketC C prg nyelv PDA - ra. Még nem próbáltam ( nincs pda -m, csak tervezem ), elvileg rokon gépén a héten én is megsasolom.
    A fenti címről letölthető asszem a shareware, a teljes változatot is meg lehet szerezni, ha valaki ügyes. :)))
    Én erről az egyről tudok.

Egyébként milyen géped van?

• chuleta

csendes tag

válasz Kr1xX #3 üzenetére

Szia!

Algoritmusok, 5letek kipróbálására mindenképp jó, amit majd később át lehet ültetni számítógépre. De mondjuk gépen programot fordítani szerintem nem lehet, ez a C nyelv engem inkább egy interpreter- re emlékeztet, de mondom a 7-en megnézem, van a rokonságban egy i-mate. ( telefon + pda kombó, Intel XScale 400 Mhz )
    Egyéb előnyei a dolognak szerintem:
    - van rá egy Math Tablet nevű program ami szerintem fölveszi a versenyt
    a TI-89 számológéppel ( Texas Instruments ), nem tudom ismered -e, én
    közelről nem láttam, csak neten olvastam róla a www.ticalc.org -on.
    Egyszóval számológépnek sem utolsó.
    - létezik rá dos emulátor, esetleg régi dos -os programokat lehet rajta futtatni. Csak
    hogy egy példát mondjak, a HP 200LX típusú gépén elve MSDOS 5 volt, ezen
    állítólag futott a Derive 4! A régi dos -os programok megint csak kitágítják a
    a felhasználási lehetőségeit.
    - MP3 lejátszás: létezik rá Winamp, teljesen ugyanúgy néz ki mint a Windows -os,
    equalizer -rel meg mindennel!

Pda választás :
    én fősulin tanulok ( info szak ) és sok pénzem nincs rá( újonnan horror az áruk ), ezért inkább a használt darabokat néztem. Ilyenek pl. a régebbi ipaq -ok : pl.
    HP 200LX
    Compaq ipaq 3630
    HP ipaq 3850 ( asszem ez már HP )

A HP 200LX - et kihúztam a listáról, régi borzasztóan kicsi a memóriája ( 2- 4 MB ), kifejezetten erre írt szoftverek már nincsenek. Használtan nem éri meg.
    Marad a 3630 -as Ipaq vagy a 3850 -es. A 3630 -ason gyakorlatilag az összes PocketPC -re írt program( mai ) fut, és már színes a kijelzője. Hátránya hogy kártyával csak egy u.n. CompactFlash kabát segítségével lehet bővíteni, ami plussz kiadás. ( újonnan 12, használtan kb.8 + plussz CF kártyát kell venni ) Magát a gépet már 25 körül meg lehet kapni használni. Ja és ez már színes! A 3850 -esnek még jobb a kijelzője ( már 64k szín ), már bele lehet tenni kabát nélkül is SD kártyát, és újabb. Op.rendszer asszem ugyanaz mint a 3630. De ez már drágább. :( Kb. 35 - 40. Vagy 30 kürül már lehet kapni kopottas, esetleg jobban karcos kijelzővel ipaq 1940 -est. Ebben már Bluetooth is van, meg 2003 -as op.rendszer. Egyszóval keresgélni kell, lehet találni használtan jó állapotút. Vigyázni kell a használtnál az akksi állapotával,pl. a 3630 -asban li -pol akksi van ami állítólag akkor is tönkremegy 2-3 év után , ha 1 évig fiókban pihent a masina.
    Szóval ez plussz kiadás megint (kb. 7 ). Szóval szerintem 3630 akkor éri meg első gépnek ha pillanatnyilag kevés pénze van az embernek, de apránként úgyis rá fogja költeni egy eggyel jobb kategóriás gép árát.
    A másik lehetőség gépben a Palm OS -el szerlt gépek, de ezeket annyira nem ismerem, a szoftverek amiket találtam pedig mind Pocket PC op. rendszerre vannak. Palm OS -el szerelt gépek a Sony Clié -k is. Vagy régebbi Palm Tungsten -ek. ( ezek is 25 - 30 körül mozognak ).

Remélem nem eresztettem túl bő lére :)
    Csak egy kicsit utánanéztem a dolognak, nekem is csurog a nyálam egy ilyen gép után :)
    Egyébként melyik egyetem? ( itt Bp. az a bizonyos Műszaki? )

• chuleta

csendes tag

Ja, és ipaq -okban flash rom van, tehát lehet próbálkozni rajta linux - al is!
    :) Ez sem utolsó dolog egy leendő informatikusnak. Jó játék.
    Le lehet rá tölteni, meg természetesen a forrást is :)
    Filmnézés:
    találtam rá mpeg lejátszót, sőt létezik divx player is :)
    Kérdés hogy filmnézés hogy menne a 3630 206 Mhz -es StrongARM processzorán... Az i-mate -ben 400 Mhz -es Xscale van, és az mpeg lejátszó infója szerint ATI gyorsítókátya. ( nem tudom hogyan oldották meg :) )
    Remélem megvolt a kedvcsináló :)

• chuleta

csendes tag

Egyetértek.
    Olyan nincs hogy megírom a PC -n a programot, lefordítom binárisra, átteszem a PDA -ra és ott it működni fog. Ilyen szinten nem kompatibilis egymással a két gép processzora. Olyat lehet hogy megírom PC -n , kipróbálom emulátorral, lefordítom , és átteszem PDA -ra. De a lefordított változat csak a PDA -n fog menni!
    Ilyenre jó a Microsoft Embedded Visual C++ 4.0 pl. + egy Pocket PC 2003 például.

• chuleta

csendes tag

Opsz, lemaradt a végéről az SDK szó:
    Pocket PC 2003 SDK, így akartam.

• chuleta

csendes tag

válasz F1DO #16 üzenetére

Igen, ezt olvastam én is, az ipaq -okban flash rom van.
    Sőt én úgy tudom hogy van rá linux is!

• chuleta

csendes tag

oks, bocs tényleg félreérthető volt a kérdésed.
    Pascalról csak Palmra tudok : PalmPascal, illetve a freepascal - ból ( www.freepascal.org ) volt egy olyan kezdeményezés h megcsinálják PDA-s linuxra. Tehát ha jól tudom ( ha már elkészült , azóta nem néztem ) Ipaq - on csak linux alatt megy/ fog menni. :((
    A másik kérdést nem értem, mi volna a konkrét feladat: egy string egy részét kell megadni, string meghatározott sorszámú karakterét, vagy..?

• chuleta

csendes tag

vagy stringen belül kell keresni egy megadott kar.láncot?

• chuleta

csendes tag

egyébként elméletben nem hülyeség ez az ansi c - ből közvetlenül pda c -re dolog. Nem tudom miért nem így oldották meg PocketC - ben.
    Egyébként Orbworks - től származó C - ről van szó, ugye?

• chuleta

csendes tag

válasz Balinov #18 üzenetére

15- 20 - ért nem kapsz értelmes pda -t Legfeljebb windows CE 2.0 - val szerelt régiségeket! De ezeket kerülni kell, mert programot nagyon keveset lehet rá találni, anélkül meg csak egy manager kalkulátornyit ér. ( pl. felsorolt mp3 lejátszó, ebook, stb nem lesz rá )
    25-30, esetleg 35 -40 - ért már igen jót lehet találni.
    A 25-30 kategória az ipaq 36xx sorozat , esetleg 3800. A 3850 már 35k körül van.
    A 3630 -ról fentebb írtam néhány sort.
    15-20 körül szvsz ne vegyél pda -t!

• chuleta

csendes tag

Hi Kr1xX!

A nevedből összekevertelek valakivel. :)
    De ha prog.terv. matematikusi - ra jársz, találtam egy jó linket ( esetleg mást is érdekel ):
    http://www.phatsoft.net/format.php?page=project.xsl&id=QDCAS

CAS rendszer PocketPC-re!! Szimbolikus matematikai műveletek : szimbolikus integrálás(!), szimbolikus deriválás, egyéb mat. műveletek betűkkel.
    Mondjuk szerrintem szimbolikus integráláson ki lehet fogni 1-2 nehezebb integrállal, arra nehéz programot írni. :) Deriválás meg mechanikus, az tuti működik. Egyébként nagyon sokat tud a program. Azt írják hogy a HP49 számológép szoftvere által használt könyvtáron alapszik a dolog.

Aktív témák