Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bLaCkDoGoNe

  veterán

  válasz Bagoly #47 üzenetére

  ''The fact that ''Replica'' is written on your guns... And ''Desert Eage'' point five-o is written on mine.'' :D

  "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

 • shtml

  őstag

  válasz Bagoly #47 üzenetére

  A bűncselekmények túlnyomó többségét sehol a világon nem a regisztrált fegyverekkel követik el, hiszen a tulajdonosa tudja, hogy a lövedék ballisztikai vizsgálatából egyértelműen azonosítható a fegyver és ezáltal az ő személye. Vagy úgy gondolod, hogy a Fenyő-gyilkosságot vagy más hasonló bűncselekményeket (már amennyiben annak tekinthető a patkányirtás...), avagy pl. a móri öldöklést legálisan tartott, regisztrált fegyverrel követték el?

  Én nem érzem magam nagyobb biztonságban (sőt!) attól, hogy Magyarország egy olyan korrupt állam, ahol a kiváltságosoknak (nem a rendőrökre és más rendvédelmisekre gondolok!) lehet önvédelmi lőfegyverük, a mezei halandóknak pedig nem. Az állam ill. a rendőrség egyfelől deklaráltan nem képes megvédeni az állampolgárait, másfelől súlyos büntetés terhe mellet megtiltja nekik, hogy saját magukat megvédjék. Egy betörő vagy rabló a mostani helyzetben teljesen biztos lehet abban, hogy az áldozata nem rendelkezik fegyverrel, ezért a betörés vagy rablás semmi veszéllyel nem jár rá (mármint a betörőre, rablóra) nézve. Miközben persze ő nyugodtan ''dolgozik'' az illegális fegyverével.

  ''Tudod mit, én meg örülök, hogy nem szaladgálhat minden őrült az utcákon desert ígül zérópontfájv-al, ha elmúlt 18.''

  A fegyvertartásnak ill. -viselésnek is megvan a kultúrája - persze nem Magyarországon. Hogyan is alakulhatott volna ki, amikor illegális fegyvertartásért annyi büntetést szab kí a bíróság, mint emberölésért. Ám van európai ország, ahol van ilyen kultúra. Valahol olvastam, hogy Svájcban szinte minden állampolgár otthonában ott lapul az önvédelmi fegyver. És Svájc valahogy mégsem arról híres, hogy dühöngő őrültek lövöldöznek az utcákon. (Az USA kissé más dolog, ahogy más dolgokban sem lehet simán Európához hasonlítani, de ott sem a regisztrált fegyverekkel követik el a bűncselekmények túlnyomó többségét.)

  A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

 • Sui-Kid

  csendes tag

  válasz Bagoly #47 üzenetére


  De nagyonis hajaz.....


  Köszi annak az adminnak aki kiszedte ''az utolsó mondatot''. Télleg gázul nézett ki ott.

  Bocsi hogy magárahagytam a topicot, de itt melóhelyen nem tudok sokat ránézni, majd este otthon végigolvasom. De látom, azért többek számára is érdekes a téma. ( a vicces embereken kívül is )

  [Szerkesztve]

Hozzászólok Aktív témák