Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • csongi

  veterán

  válasz #65675776 #939 üzenetére

  „Az UAZ kétszeres lemezvastagsága pedig pl abban játszik szerepet, hogy milyen távolságból képes egy jármű védettséget nyújtani. „ Mi ellen? Kérdezem én. Mert egy terepjáró azon felületének, ahol védettséget kellene nyújtani a benne ülő személyzetnek, saccolva is 30-40% üveg.
  „Ha annyira nem vesznek részt közvetlenül a harcokban, akkor miért kiemelkedően magas a Humwee-k veszteségi aránya Irakban? „ Nagyon egyszerű a válasz. Mert ebből 10db elvesztése is kevesebbe kerül mint egy M1-é

  „És miért aggattak lövedékálló mellényeket a magyar békefenntartók a mercikre?” Ha jól tudom repesz állók csak a mellények Lövedékeknek nem igazán áll ellen. És ha az uaz volna kint arra is aggatnának mellényt, mert a magyar katona nagyon leleményes. A kérdést meg is fordíthatnánk. A többi nemzet serege miért nem aggat rá mellényt.
  Egyébként mi magyarok mindig csak a rosszat látjuk?

  „Emellett ha a merci meghal, a legénység nem nyúlhat hozzá, legfeljebb bevontathatja. „
  Én nem tudok róla hogy egy Humwee mikor lerobban a vezető nekilátna szerelni. Sőtt egyik modern hadseregben sem tudok ilyenről. Erre külön alegységek vannak.

  „Egy valami van amiben egyértelműen jobb a német jármű, ez pedig a fogyasztás.” Off -roadra versenyeken szoktam részt venni. És ha csak a fogyasztás ami a jobb a merci javára akkor biztosan a kevesebb fogyasztással nyerik azok az autók meg a versenyeket. És az orosz versenyeken is azért indulnak azzal mert kevesebb a fogyasztása.

  Azt hogy egy járművet milyen feladatokra használnak egy adott hadseregen belül az más kérdés. Konvoj biztosításra biztosan nem alkalmas. De az Amcsik A Humweevel megcsinálják. Túl büszkék. És könnyen sebezhetőek azok a járművek is. Azért is lőhetnek ki belőle annyit, szerintem.
  Egyébként nem vitatkozni akarok csak azt mondom ahogyan én gondolom. ;)

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés