Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Varga Csaba

  aktív tag

  válasz ShadowLord #622 üzenetére

  Csak sorjában:

  A gáz-riasztó fegyver megvásárlásához semmiféle engedély nem szükséges, csupán nagykorúnak kell lenned a vásárláskor.

  Ha viselni akarod a gázpisztolyt akkor szükséges hozzá engedély, amit a területileg illetékes rendőrhatóságnál kb. 2000 Ft illeték befizetése mellett igényelhetsz.

  Eme engedély birtokában a gázpisztolyodat töltött állapotában !!!rejtve!!! viselheted közterületen. Amennyiben nincs ilyen engedélyed akkor közterületen csak szállíthatod a gázpisztolyt, ilyenkor a fegyvernek elcsomagolva (tokban, táskában) töltetlenül, a lőszerektől elkülönítve kell lennie!
  Ha nem így van és ellenőriznek, akkor borsos bírságra készülj fel!

  Vizsgát csak régen kellett tenni (bár némelyeknek most sem ártana).

  Milyen gázpisztolyt ajánlunk?
  A lehető legjobbat vedd meg amit a pénztárcád megenged.
  Ha nincs sok pénzed és nem fogod állandóan magaddal hurcolni, és nem lövöldözöl vele sokat akkor még egy Keserű féle gázdefender is megfelelő lehet.

  Ha megbízható pisztolyt akarsz akkor a revolverek között keresgélj.
  Ezeket egyszerű kezelni, biztonságosan viselni, és kisebb a ''csütörtök'' veszélye is, viszont nagyobbak, rejtve nehezebben viselhetőek.

  Ha hurcolászni akarod magaddal és könnyen rejthető fegyvere vágysz akkor egy öntöltő kell neked, ezek könnyebbek, rejthetőbbek, viszont lőszerhiba esetén ''csütörtökösek'', és míg el nem hárítod az akadályt addig nem tudsz velük tovább lőni!

  Amire mindenféleképpen figyelj a vásárláskor, hogy lehetőleg a fegyver főbb alkatrészei vagy a teljes fegyver acélból készüljön (ennek tesztelésére akár vihetsz egy mágnest is magaddal a vásárláshoz), teljes acélépítésű gázpisztolyt jellemzően viszont csak a drágábbak között fogsz találni!

  Ha fussa rá pl jó vétel lehet egy FÉG GP vagy az Arminus HW szériája.

  Amúgy javaslom átolvasásra az ''Önvédelmi eszközök'' c. topikot + az Index ''gázpisztoly'' topikját és mindemellé a Kaliber c. újságban megjelent idevonatkozó cikkeket.

  ''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés