Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Varga Csaba

  aktív tag

  TST

  ''Nem reklámozok én semmit, noha szerintem rosszabb az, ahogy te IPSC versenyzői képességekkel megáldottnak hiszed a gáz-riasztót vásárlókat, és a cső alá töltést hangsúlyozod ki, egy emberi élet kioltására alkalmatlan fegyvernél… ''

  A gázpisztolyt nem igazán nevezném emberi élet kioltására alkalmatlan eszköznek!
  Ha szabályosan használod akkor elkerülhető a maradandó sérülés okozása, de testközelből vagy testre szorítva leadott lövés okozhat súlyos akár életveszélyes sérülést is. Anno Nyugat-Berlinben egy szabadságos amcsi katona így ölte meg kocsmai tréfából a barátját, a boncjelentésben leírták, hogy szabályos lőcsatornát találtak az áldozat testében, hasonlót a golyós fegyer által okozott sebhez azzal a különbséggel, hogy a lőcsatorna végén nem találtak lövedéket.:Y :Y
  Ennyit az alkalmatlanságról!

  Második dolog:
  Az OK, hogy egy amatőr nem bír egy IPSC versenyző képességeivel, de pár trükk megtanulásával és pár óra gyakorlással az elővétel és töltés folyamata olyan szintre fejleszthető, hogy már nem fog számítani az általad jelentősnek titulált időveszteség amit a töltőfogásra szán az elővételkor az ember..
  Aki autót vezet az sem a kocsi megvételével kezdte az egészet, előtte azért szükséges volt a szabályok megismerése és némi rutinszerzés is, ez a GP-k és minden fegyver esetében ugyanúgy elengedhetetlen!

  Ha te olyan szituációkban forogsz, hogy minden pillanatban támadás fenyegetheti az életedet akkor élj csőretöltött fegyverrel, de aki félti az életét és nem tesz meg mindent a szituáció kikerülésére (előrelátással, megfontoltsággal) azzal előfordulhat, hogy a csőre töltött fegyver se védi meg. Nem elhárítani kell a támadást, hanem okosan elkerülni!
  Egy átlagpolgár életében lényegesen kevesebbszer lesz ilyen szituációnak kitéve, és hamarabb szenved sérülést egy helytelenül kezelt fegyvertől, mint egy támadás kivédésének akár csőretöltés miatti késlekedésétől.
  (ha nem hiszed, nézz utána a statisztikáknak)

  1 kérdés:
  Szerinted késes támadó ellen mekkora távolságból tudsz éleslőfegyverrel eredményesen védekezni, úgy hogy te nem szenvedsz el sérülést?
  (fegyvered tokban, csőretöltve, felhúzott kakassal, biztosítva)

  Ha nem vagyok indiszkrét Te milyen fegyvert hordasz magaddal csőretöltve?
  Csak a kíváncsiságom kedvéért..


  [Szerkesztve]

  ''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''

Hozzászólok Aktív témák