Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz fattyu #1695 üzenetére

    Nem lesz ugyan annyi a nyomás. Egy dolog mennyire sűríted össze a levegőt, az csak addig lesz ugyan akkora nyomású, amíg a szelepet ki nem nyitod. Onnantól az aktuális nyomás függeni fog attól is, hogy a lövedéked milyen sebességgel mozog előre. Ha lassabban mozog a csőben, akkor lassabban csökken mögötte a nyomás.

    A gyorsítás, és így a csőtorkolati sebesség -> csőtorkolati energia nagyban függ attól is, hogy milyen meredekséggel fut fel a nyomás. És maga a nyomásmaximum is függ mindettől. Márpedig ha lassabban indul meg a lövedék, akkor meredekebben fut fel a nyomás is, és a maximuma is nagyobb lesz. Szóval hiába van neked szépen azonos nyomásra összenyomva a sűrítőkamrában a levegő, a töltényűri nyomásod nem lesz ugyan akkora.

    (Más, de hasonló példa éles lőszerek esetén: azonos lőportöltet és lövedék esetén is növelheted a töltényűri nyomást. Nem kell mást tenned, mint a lövedéket mélyebbre ültetni a lövedéket a hüvelyben. Esetleg erősebben összenyomni a hüvelyszájat. Minden ugyan az, mégis más lesz az eredmény...)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák