Új hozzászólás Aktív témák

  • SystemRoot

    őstag

    válasz #65675776 #1258 üzenetére

    "Viszont lesz a békés állampolgárnál is, aki így tud védekezni."
    Hiába van fegyvered, ha valaki téged le akar lőni akkor az előbb fog lőni mint te aki nem számít rá. Ha betörnek a házadba fegyverrel és tervbe vették hogy téged kiiktatnak, akkor szerinted ki van felkészültebb helyzetben és kit fognak lelőni? Az utcán ha szembejön egy idegbeteg és téged le akar lőni, mire te lereagálnád, a security lockot átállítanád élesre a pisztolyon már rég lelőttek. Persze ne értsd félre hogy mit akarok mondani, csak rá akartam világítani a fegyveres önvédelem némelyest illúzionisztikus képére amikoris fegyveres "ellenség" van. Ugyanis nincs egyenlő esély attól hogy nálad is van fegyver, mivel nem számítasz rá.

    A statisztikákat illetően szerintem ez nem ilyen egyszerű. Nyilván ösztönzően tud hatni olyan szempontból hogy nem tudja magát megvédeni a boltos ezért nem fél annyira a bűnöző. De egy olyan társadalomban ahol pl nem volt soha engedélyezett a fegyvertartás, ott jelentősen csökken a fegyverrel rendelkező bűnözők száma. Ha nálunk bevezetnék a fegyvertartás legalitását én nem lepődnék meg ha ugyanúgy plusz 30%al nőne a bűnesetek száma. Gondold csak végig.

    Más megközelítésből:
    Hol halnak meg többen fegyverlövés által? Amerikában vagy Nyugat Európában?
    Amcsiban a családok legtöbbje fegyvert tart, és ne mond hogy a gyerek ne tudná hogy hol van a házban a fegyver. Ha valaki nagyon le akar valakit lőni akkor az le tudja. És ez belegondolva borzasztó, pl összeveszel valakivel keményen, lesz egy két ellenséged és retteghetsz hogy mikor lőnek le. És ugye nem egy ilyen eset volt amerikában. Pl nem is rég msnbc-n láttam, egy templomba ment be egy pszichopata minden indok nélkül és egy gyerek kórusra kezdett el shotgunnal lőni. Sokan meghaltak...
    Ilyesmi nem kéne itthonra.

    [ Szerkesztve ]

    Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Új hozzászólás Aktív témák