Új hozzászólás Aktív témák

  • Pist@bácsi

    őstag

    válasz ToMy_ #1084 üzenetére

    Nekem van ez a Saitek féle side pad, és használom is a játékkal.

    Szintén másik kormány/pedál/H-váltó társaságában pluszban még egy Xbox controllert is mellettük.
    Simán mennek együtt, a gomb kiosztás szabadon állítható a kontrollerek között, egy funkcióhoz két eszköz gombját is lehet rendelni.

    A személyes tapasztalatom:
    a side pad leghasznosabb része a mini joystick, ami egyben a gyenge pontja is. A hossztengely mentén is forgatható, mint egyes munkagépek valódi joystickjei. Csak sajnos a minősége nem éri el az elvárható minimumot sem, a Z tengely forgatás például nálam már kontakt hibás.
    Targoncával vagy homlokrakodóval jó (lenne) vele dolgozni, leszámítva, az akaratlan villa döntést a kis méret miatt, ezért azt én külön tengelyre raktam. Daruhoz kicsit kevés a 4 tengely, oda kellenek gomb/tengely kombinációk is.

    És akkor a tippjeim:
    én személy szerint a mini joystick helyett vagy még inkább mellette hasznosnak tartanék két-három külön álló analóg kart, amik csak két irányban mozognak, mint egy targoncán, de jóval finomabban és kicsit nagyobbak legyenek mint ez a joy. Egy joy maradna a kamera mozgatásra, de nem kell ennyire komplex, elég ha két tengelyt vezérel. Vagy úgy helyezném el, hogy a tenyér elérje a joyt, a karok pedig fölötte legyenek és ujjal lehessen őket vezérelni vagy úgy, hogy a hüvelyk ujj közelében a joy, tőle jobbra a karok (sajnos rakodás közben sokszor szükség van a kamera mozgatására is).

    Ha megnézed az eredeti side pad kialakítását, azon van hely a kéz megtámasztására a joysticknál. Ez feltétlenül kell.
    Az elrendezést alaposan át kell gondolni. Érdemes még egy nyomógombot rakni a karok közelébe, ami kombóként használható és ujjal elérhető távolságban van.

    Ha szeret daruzni az illető, akkor lehet komplikálni a dolgot, több analóg karral, de szerintem nem érdemes. Én dolgoztam ilyen darukkal a valóságban. A játékban ez inkább bosszantó, mint élethű. Raktam már a forgatást is pedálokra, mint az igazi ráülős darukon, kompromisszumokkal elmegy, de én már inkább egyáltalán nem daruzok a játékban, csak szenvedés nem szórakoztató. Kontrollerrel könnyebben lehet daruzni.

    Az eredeti döntött elrendezés jó a többi gombnak. A gyárin van 24 darab külön állógomb , egy gombként is működő görgő, és a mini joy tetején két gomb, egyik a kamera mozgatás és az eszköz vezérlés között vált, a másik kombóként használható a joystickkel. Önmagában ennyi gomb nekem kevés lenne, de a kormányon és a H váltón lévőkkel együtt már bőven sok is. Mind nyomógombok, kapcsolóra nincs szükség.

    Ha se darut, se targoncát, se homlokrakodót nem használ, akkor lényegében karokra sincs szükség.

Új hozzászólás Aktív témák