-
IT café
A legnagyobb közösségi hálózat a világon: Facebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispx
addikt
Sziasztok,
Tegnapelőtt a mobilos messengerrel beállítottam egy 6 jegyű PIN-t.
Ma a desktop böngészőben nem tudtam megnézni a chatelőzményeimet, hiába írtam be a PIN-t, csak töltögette az üzenetet. Ha törlöm a PIN-t akkor a chatelőzmények is törlődnek? Van valami hátránya a PIN törlésének? -
kispx
addikt
válasz
raziel01 #27426 üzenetére
Ezt lehet, hogy akkor egy újítás lesz. Én minden dolgot később kaptam meg eddig.
Korlátozott lista lényege, hogy csak annyit lát mintha nem lenne ismerőse. Tehát a nyilvános bejegyzéseket látja. Így egy csoportba írt bejegyzést láthatta/látta, mivel ott a nem ismerőseivel beszélget.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz
kuyarashi #27179 üzenetére
Bocsánat, most nézem, hogy az új designál már nem a binget maps-et használtja, hanem az Openstreet Mapt-ot. Pedig a Bing maps-sel kezdte a pályafutását.
A térképen lévő jobb alsó, halvány info gombra kattintva elérhető A Data Data legal notices
Ez viszont opensource, tehát testre tudják szabni. Megnéztem a weben ez sem úgy néz ki mint amit az openstreetmap.openstreetmap.org-on lehet látni. -
kispx
addikt
Sziasztok,
a marketspace mindig jelez, hogy van egy értesítésem. Hogyan lehet eltüntetni az értesítést?
Vagy hogyan lehetne megnézni, hogy melyik hirdetésre jelzi az értesítést? Nem használom a marketspacet szóval fura, hogy onnan kapom az értesítéseket. -
kispx
addikt
-
kispx
addikt
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
"A hivatalos indoklás szerint a letiltott magyar profilokról a felhasználói szabályzatot sértő tartalmakat osztottak meg. További vizsgálat után viszont úgy találták, hogy a megosztott, sértőnek talált tartalmat a felhasználók jó szándékúan tették közzé annak céljából, hogy felhívják a figyelmet egy problémára." from 24.hu
no comment
-
kispx
addikt
Azoknál akiket letiltott az fb volt olyan (akár nagyon rég), hogy beszedtek egy vírus és posztolgatott a nevükben?
-
kispx
addikt
Sziasztok,
A facebook nem felejt
Bármennyire is értelmetlen az adat, akkor sem felejti el. Még ha biztonsági kockázatot rejt, akkor sem. Pár nappal ezelőtt végigzongoráztam újra a beállításokat, abból a célból, hogy megtudjam, hogy mi változott az elmúlt sok hónapban. És a következőt tapasztaltam:
Rendszeresen töröltem a bejelentkezett helyeket, de valahogyan visszabogarászta a 2013-as! munkamenetemet. Mellette volt még egy csomó bejelentkezett hely, amit kivágtam a képről. Kíváncsi lettem volna, ha nálam meglett volna az a rendszer, ami 2013-ban volt a gépemen akkor betudtam volna-e jelszó nélkül jelentkezni, mert a facebook aktív munkamenetnek jelezte a Facebook for Windows 8 csempealkalmazását.
Természetesen a "megtekintés mint..." funkciót érintő hibánál a felhasználókat "kijelentkeztették" -
kispx
addikt
A facebookért az időddel fizetsz (= több reklámot tud adni neked ha több időt töltesz el rajta) így megpróbál rávenni, hogy több időt tölts el facebookon.
Amit gyanítok, hogy nincs elég interakciód vagy nincs elég ismerősöd. Viszont a beajánlott ember nem nézegeti a profilodat. Én naponta kapok egy ismerős ajánlást
Totál idegen, gyakran jól láthatóan kamuprofil.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz
nagysandor79 #22012 üzenetére
nem.
(De ha mégis, akkor mit érnél az IP címével?)
-
kispx
addikt
Sziasztok,
csoportadmin van köztetek? Adott egy csoport, ahová belépnék, viszont űrlapadatot kell kitölteni, hozzá. Ez mióta van, és kilehet kerülni? Az adminok mit fognak látni belőlem? Az ismerőseimet fogják látni?
-
kispx
addikt
Sziasztok,
A mostanság a facebook feldobja, hogy 2 db adatvédelmi beállítást be kell állítani. Azt hiszem, hogy az első az arcfelismerés bekapcsolása. Valaki megtudná mondani, hogy mi a második amire rákérdez?
-
kispx
addikt
válasz
Rokababa #21588 üzenetére
Nem a profilját fertőzte meg (szerk.: a profil csak egy adathalmaz). Vagy egy fb alkalmazást telepített, ami küldözgeti az üzenetet, vagy a számítógépe fertőződött. (vírussal vagy egy böngésző addonnal)
Ne kattints a linkre. Hívd fel a csaj figyelmét, hogy egy alkalmazás a nevében ilyen linkeket küldözget.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz
#79715584 #21269 üzenetére
A lapcsalád oldalán is megjelent: Csúnya botrányba keveredett a Facebook
-
kispx
addikt
válasz
#27441408 #21133 üzenetére
Röviden: az Alpha Coders tartalmakat csak saját felhasználásra használhatod fel.
Ha mégis ekreskedelmi célra akarod felhasználni a képet, akkor vedd fel a kapcsolatot a készítővel.
Ha a 'created by' felirat szerepel melette, akkor a készítőjét nevezi meg.
Ha a 'shared by' felirat szerepel mellette, akkor egy reverse image search szolgáltatással (pl.: tineye vagy google's search by image) keresd meg a készítőjét. -
kispx
addikt
válasz
#27441408 #21129 üzenetére
"How can I use the images found at Alpha Coders?
You may only use Alpha Coders content for personal, private use, unless it is explicitly stated otherwise on that piece of content's page. If you REALLY want to use an image for a non personal and/or commercial project, please follow these guidelines:
Attempt to contact the person that submitted the content. If it says 'created by' you are talking to the author. If it says 'shared by', the piece was submitted by a fan of the work.
If the piece was submitted by a fan of the work, we recommend using a reverse image search tool to try and locate the original author. Two good ones are Tineye and Google's Search By Image." -
kispx
addikt
válasz
zsolti72837 #21067 üzenetére
beállítások -> adatvédelem -> Hogyan kereshetnek meg és hogyan vehetik fel az emberek a kapcsolatot veled alatti pontokat állítsd be.
-
kispx
addikt
Sziasztok,
A facebook litenál még mindig nem lehet megnézni a tevékenységnaplót vagy csak jól elrejtették? -
kispx
addikt
Ez egyszerűen kideríthető: megnézed, hogy mit rakott fel. Egy gyors googli után csak, annyit jelent, hogy magáról rakott fel valamit. Én még ilyen értesítést nem kaptam, pedig már az ismerőseim körében is beindult a sztorizgatás. Ez az ismerős a kezeli ismerősök listáján van? vagy a családin?
-
kispx
addikt
válasz
rover45 #20402 üzenetére
Desktopra csak unofficial app van.
-
kispx
addikt
válasz
#27441408 #20399 üzenetére
A belépési figyelmeztetést is magyarul kapom. Szerintem 2017-ben a lokalizáció elvárható lenne. Főleg egy olyan ország nyelvére amin még mindig népszerű az adott szolgáltatás.
Az ideiglenes kitiltás is helyénvaló lenne, mert így elkerülhetőek, hogy az adott felhasználói fiókhoz szisztematikusan végigpróbálják a jelszavakat. Viszont a facebooknak erre az a megoldása, hogy először az ismerőseidet kell felismerned és csak azután tilt ki ideiglenes ha ez nem sikerült.
Szerk.: Ez messze minőségibb levél mint azok amelyeket látni szoktam.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Egyre használhatatlanabb. Már az alapfunkciókkal is szórakoznak.
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
válasz
batai15 #18793 üzenetére
Juj félreolvastam az előző hozzászólásodat, bocsi
Szóval, ha nem ismerős, akkor csak az albumok és a képek láthatóságát kell a nyilvánosról a csak ismerősökre levenni. link
ha rámész a profilodra, majd a tevékenységnapló megtekintése melletti három pontja kattintasz, majd a megtekintés mint... gombra, akkor tudod ellenőrizni, hogy mit tud látni egy ismeretlen.
-
kispx
addikt
Nálam viszont nyaralni ment az illető, és már 2 napja nem volt messengerren, viszont a jobb felső sávban lévő hírfolyamban láttam, hogy egy 1-2 órája feltöltött képet likeolt. Ezt nem tudom, hogy hogyan csinálta, és még vagy egy hét mire hazajön a nyaralásból, így megkérdezni sem tudom most.
(#18717) mikk2000
Böngésző cache ürítés volt? -
kispx
addikt
Sziasztok,
azt hogyan csinálják, hogy úgy lépnek be az facebookra, hogy a jobb oldali chat sáv azt mutatja, hogy több mint egy napja nem volt bejelentkezve? -
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Kizárta a Facebook egy oldalról, és a lokalizált verzióra kényszeríti?
Nem is tudtam, hogy van ilyen -
kispx
addikt
Ezt nem lehet bizonyítani.
Volt is belőle hír egyszer, hogy nem nagyon akarták törölni fizikailag a képeket.
LinkGyakorlatilag bármikor megcsinálhatják azt, hogy nem törlik fizikailag a szerverükről, hanem csak feljegyzik egy attribútumba, hogy törölték a képet, és onnantól kezdve nem jelenítik meg.
-
kispx
addikt
válasz
ontheground #17501 üzenetére
Sokáig én is azt hittem, hogy normálisan mutatja az időt, de sajnos nagyon megbízhatatlan az a szám, hogy mikor voltál fent utoljára. Idáig két hibát is tudtam reprodukálni többször is:
- Amikor otthagyom a gépet fél órára, gyakran újrakezdte számolni. Szóval fél óra múlva nem azt mutatta, hogy 30 perce voltam fent utoljára, hanem 5 perce.
- Beragad 1p-nél. Mutatja, hogy 1 percen belül elérhető a felhasználó, de amikor ráírok, onnantól kezdi el számolni, hogy mettől nem volt elérhető a felhasználó.Mindkét profil az enyém, szóval a felhasználói hibák kizárva.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz
tutuhawer #17421 üzenetére
Akkor ez egy új feature
Szerk.:
================
Továbbra is hibás a Facebook folyamatosan összeomló alkalmazása[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz
tutuhawer #17419 üzenetére
Ha nem vagytok ismerősök (és nincs közös ismerősötök), akkor az üzenetedet nem kézbesíti, hanem csak észrevehetetlenül jelez neki. Ami annyi tesz, hogy ha a facebook.com oldalon jobb felső sarokban lenyitod a menüt az üzeneteknél, akkor "Engedélykérések" helyett "Engedélykérések (1)" lesz. A beérkező üzenetekhez nem rakja be. Ezt a felkérést fogadta el.
Viszont azután, hogy elfogadta a felkérést, már normálisan tudtok beszélgetni.
-
kispx
addikt
válasz
bigdady #17409 üzenetére
Nekem "Minden értesítést, kivéve, amelyekről leiratkoztál" van kiválasztva. Így kapom az e-maileket a közeli ismerősökről. (Viszont most vettem észre, hogy olyan értesítést is kapok az e-mailen, amiről leiratkoztam. (Ismerősajánlások); Így nem hiszem, hogy sokat számít)
-
kispx
addikt
Megint durva biztonsági hibát találtak a Facebook-ban
Érdekes, hogy mi tartott fél évig. -
kispx
addikt
Ezzel kapcsolatban megosztanám: Facebook turns off login-by-email feature after links found online (November 5, 2012)
Bár a visszakapcsolásáról nem találtam semmit sem. -
kispx
addikt
válasz
bigdady #17200 üzenetére
Nem zöld karikát rakott ki a neved mellé, hanem az "1p" szöveget. Tapasztalataim szerint (de erre nincs semmi amivel bizonyíthatnám), ha sok zöld karikás ember volt a chat listában akkor, ezeket az embereket nem tüntette fel. (Viszont a messenger.com-on ugyanúgy meglehetett tekinteni, hogy 1 perccel ezelőtt volt elérhető)
-
kispx
addikt
válasz
szabonagyur #17192 üzenetére
Pár hónapja kezdett eltűnni mindenkinél.
Furcsállom, hogy megtartotta a beállítását nálad. Gondolom csak a GUI-ról szedték le, a mögöttes programkódot nem távolították el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír A Facebook Európában is háttérbe szorítja a híreket
- Hír Fizethetünk, hogy reklámmentes legyen a Facebook?
- Hír Teljesen felforgatja a Facebookot és a Messengert az AI
- Hír Beszáll a Facebook-hirdetésekbe a generatív AI
- Hír Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Hír Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Total Commander
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politikai mémek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...