-
IT café
A legnagyobb közösségi hálózat a világon: Facebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok az lenne a kérdésem ha van egy nyilvános csoport aminek nem vagyok tagja,megnéztem a bejegyzéseket és ott írja,hogy látta x személy.Ha nem vagyok tagja a csopinak és láttam a bejegyzést akkor az én nevem is ott lesz?
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Platformot váltottam mobilon. Azt szeretném megoldani, hogy kiírja ha mobilról vagyok. A Face appot használom, de nem lehet megkülönböztetni mikor vagyok gépen és mobilon. (iOS) Eddig ez nem volt gond Symbin és WP-n sem. Erre szeretnék megoldást
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
ez a mindenkit bejelölünk oakley akcióra ez vmi vírus, vagy mlm-be nyomják vagy wtf?
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ha megváltoztatom a facebook jelszavam, a mesenger is kiép? Benne hagytam egy kölcsön telóban a messengert megnyitva, és nem tudok mit csinálni! Tudom, egy barom vagyok, de ezt valahogy akkor is meg kellene oldanom...
Köszi előre is!
-
-
tepenzed
őstag
válasz
enginev3.0 #11389 üzenetére
erre:
-
-
tepenzed
őstag
mi történt a kb egy éve beharangozott teljesen új facebook newsfeeddel? pár ismerősnek átállt,nekem viszont sosem váltották át és már nem is érhető el a link:https://www.facebook.com/about/newsfeed
Nagyon unom már ezt a layoutot...
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Meg lehet azt valahogy oldani, hogy miközben beszélgetek az üzenetek menüponton belül, vagyis nem kis chat ablakokban, ne töltse a hírfolyamot? Nem igazán találtam ilyen beállítási lehetőséget. A windowsos chat programot meg ugye fontos volt megszüntetni...
[ Szerkesztve ]
-
CloZee
aktív tag
válasz
dethroner #11374 üzenetére
Talán nem valós néven használtad és valaki jelentett (jogosan),
vagy 1 telefonszámról több facebookot akartál használni.
A szerződésben pedig ott van, hogy valós nevet használsz, mivel közösségi oldal. Ha nem tetszik nem kell elfogadni és nem kell használni. Én is jelentek mindenhol minden ilyen "Egy Kutya" "Kupac Geci" "Magyar Vagyok" Csak Julika" és hasonlókat. Nem értem mi a probléma, regisztrálsz egy új kamu fiókot, aztán ha jelentenek ismét egy újabbat. Ha meg nem tetszik használod a valós neved, vagy nem használod a facebookot.[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz
Bjørgersson #11377 üzenetére
Akkor bukkan fel a második bemásolt kép, amin kegyesen felajánlják hogy személyi azonosító okmányt is elfogadnak.
Na erre ne mondja nekem senki hogy ez azért van hogy csak 1 fiókom legyen. Ez kémkedés, ez arra jó hogy az olyan emberek mint én akik semmi személyesen nem adnak meg magukról, nos ők is valahogy a rendszerben követhetők és azonosíthatók, lenyomozhatók legyenek. -
dethroner
veterán
válasz
-secret- #11359 üzenetére
Az hogy miért adja meg valaki az összes adatát, elérhetőségét mindenki magánügye. Én nem akarom. Csak arra használom az oldalt hogy néhány általam kiválasztott ismerőssel chateljek néha, semmi közösségi élet, semmi lájkolás, egy darab képet nem teszek fel, az igazi nevem sem adom meg. Nem akarom hogy minden bunkó, akivel összesen két szót váltottam bejelöljön, írogasson stb. Csak azzal tartom a kapcsolatot akivel én szeretném, a többiek számára nem is létezem. Ez nekem ideális. Lenne, ha nem lenne ilyen követelőző az oldal, egyre többet akar tudni mindenkiről.
Na de nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogy lehet kivédeni azt hogy telefonszám megadása nélkül is be tudjak továbbra is jutni a saját nickem-be? -
-
kispx
addikt
válasz
Integra #11368 üzenetére
Erről sehol nem találok információt (vagy ha mégis, akkor az 2010 előtti.)
> "azon gondolkodom, hogy ha igen, akkor meg hogy a búsba tudta mégis elolvasni a leveleit, mert pont a múlt héten történt elmondása szerint."
Leginkább a felhasználót szokták támadni:
- keyloggert telepítenek a gépére (bár ez inkább csak a legszűkebb ismerősökre korlátozódik a lehetőség, mert gondolom nem mindenkit enged a gépéhez)
- egy adathalász oldallal ráveszik a felhasználót, hogy adja meg a belépési adatait. (csinálnak egy ál-facebook oldalt, ami ugyanúgy néz ki mint a login oldal, valamilyen ürüggyel elküldik neki a linket (vagy az üzenőfalon), és ott beírja a felhasználónevét és a jelszavát ) -
Integra
titán
köszi. nem foglalkozom ezekkel amúgy, mert eleve, kezdetek óta https-re van állítva nálam a böngésző is, meg ugye sose használok wifit. az ájfónra letöltött fb kliens és messenger is amúgy https-t használ?
azon gondolkodom, hogy ha igen, akkor meg hogy a búsba tudta mégis elolvasni a leveleit, mert pont a múlt héten történt elmondása szerint. -
Integra
titán
imseritek ezt a biztonsági rést? 2010-es cikk, de egyik barátnőm kétségbe esve hívott, hogy elolvasták az üzeneteit.. (
)
nincsen apple termékem és nem használok nyílvános wifit pont az ilyenek miatt, de hátha valaki tud hozzászólni, létezik még ez a probléma vagy már rég megoldották és nem működik? -
válasz
zsof Nokia #11363 üzenetére
Mi a gond? Miért közös ismerős nélkül miért ne lehetne valaki ismerős?
-
zsof Nokia
aktív tag
Sziasztok
Az mitől van, hogy valakit követek de nincs közös ismerősünk mégis be tud jelölni?
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
-secret- #11359 üzenetére
Én sem szeretném megadni, és remélem nem is fogja ilyen módon kérni.
Amikor történtek "javítások"/módosítások, már nem egyszer előfordult, hogy a beállításaim megváltoztak.
Értem ez alatt azt pl., hogy nyilvánossá vált olyan, amit én csak ismerősökre állítottam, és nem szeretném, ha a telefonszámom ott figyelne az adatlapomon, mert én nem adom meg senkinek, csak akinek szeretném.
Ezért is van az, hogy folyamatosan figyelem a beállításokat, nem adtam meg minden adatot... de ha, egyszer beállítom, akkor maradjon úgy.Szerk.:
Meg egyébként is elég pofátlan húzásnak tartom ezt a facebooktól, hogy mindenáron ki akarnak húzni belőled minden személyes adatot, de mire kell nekik ennyire...na, vajon...[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Ma be akartam lépni, de kéri hogy adjam meg a telefonszámom, amire majd küldenek egy sms kódot, amivel beléphetek. De én semmiképp se akarom megadni a telefonszámom. Mit lehet tenni, akkor elbúcsúzhatok a fiókomtól? -
Bjørgersson
félisten
válasz
enginev3.0 #11356 üzenetére
Explorerrel jó volt egyébként, de már Firefox-szal is megy.
-
válasz
Bjørgersson #11355 üzenetére
Nekem a messenger volt délután rossz
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #11354 üzenetére
Már meg be sem tölt semmit.
-
Bjørgersson
félisten
Nyilván annak az egy embernek nem tudok üzenetet küldeni, akinek akarok.
-
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Hogyan lehet Facebook eseményeknél visszamenőleg megnézni, hogy az elmúlt néhány hónapban melyik napon kinek volt szülinapja a Facebook szerint ?
köszi
-
válasz
zsof Nokia #11350 üzenetére
Igen, régen volt ilyen lehetőség
Úgy látszik próbálják rávenni az embereket a közösségi életre (lol) -
zsof Nokia
aktív tag
válasz
enginev3.0 #11343 üzenetére
Akkor azt csak régen lehetett beállítani?
-
tylerddd
veterán
válasz
zsof Nokia #11341 üzenetére
Köszönöm!
-
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Mostanában tapasztaltam olyat, hogy ismerősnek szülinapja volt Facebook on. Elmentem az idővonalára, hogy írjak valamit neki.
Az idővonala nyitva volt és tudtam is írni rá.Viszont, amint írtam valamit, akkor már rögtön eltűnt az írásom és senki írása sem volt ott a falán. Később aztán kaptam értesítést, hogy lájkolták, stb..., de akkor sem volt látható a falon.
Ezt hogyan lehet beállítani ? és mi értelme van ?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
válasz
zsof Nokia #11342 üzenetére
Sehogy
Itt tudsz némileg finomítani a dolgon
https://www.facebook.com/settings?tab=privacy§ion=canfriend&view -
zsof Nokia
aktív tag
Hol lehet azt beállítani, hogy senki ne tudjon se üzenetet küldeni se jelölni
-
tylerddd
veterán
Csoportot, amit én hoztam létre, nem lehet törölni?!
-
haromegesz14
aktív tag
Privát csoporton belül egyik szavazáson akaratlanul, figyelmetlenségemből fakadóan szavaztam. Vissza lehet ezt vonni?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Patrick76496 #11336 üzenetére
Ahogy észrevettem egyre több karaktert ismer fel az iPhone imoji billentyűzetéből a facebook. Lehet, hogy onnét van.
(Ez nem az összes.)
[ Szerkesztve ]
-
Patrick76496
őstag
Heló!
Ahogy észrevettem egyre több színes logo megy a facebook-on a szövegekben. Ha van egy logo, aminek nem tudom a kódját, de megvan a logo egy kommentben, akkor ki tudom deríteni az oldal forráskódjából vagy az elem megtekintése részből (Chrome), hogy hogy tudok ilyen logo-t írni? Konkrétan erre gondolok:
Előre is köszönöm!
-
-
bigdady
nagyúr
válasz
enginev3.0 #11331 üzenetére
Sejtettem
-
-
bigdady
nagyúr
Lehet ugy postolni hogy ne lehessen likeolni?
-
-
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Hogy lehet beállítani azt, hogy kérjék az email címet, vagy a munkahelyet, vagy a lakcímet?
pl: ismerősnél a munkahelynél egy kérés gomb van. az email címnél is kérni kell hogy megadja. A címnél is ugyan ez.
Valaki tudja, hogy ezt hogy kell beállítani?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
enginev3.0 #11324 üzenetére
-
válasz
-HajTömeg- #11323 üzenetére
-
-HajTömeg-
őstag
Azt hol tudom beállítani,hogy mások ne lássák az ismerőseimet?
-
Csak ennyit tudsz
https://www.facebook.com/settings?tab=privacy§ion=search&view
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Azt be lehet kapcsolni és hol tudom,hogy ne jelenjek meg ha valaki rám akar keresni!
-
-
K Norbi
addikt
Sziasztok! valaki járt már így? Leszinkronizáltam a telón Galériába a facebook os képeimet, amiket leszippantott a telefon az oldalamról, amik eddig élesek voltak, most meg tiszta homályosak! de az a pár új kép meg éles! Próbáltam többször szinkronizálni, újra indítottam a telefont de nem jó. valaki találkozott már ezzel a hibával?
[ Szerkesztve ]
-
Breaker_
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, amire nem találom a választ/megoldást évek óta:
Hogyan lehet egy privát kép URL-jéből megtudni azt, hogy ki töltötte fel a képet? Pl. ha a chaten átküldesz valakinek egy fotót, azt megnyitja az a valaki és annak az URL-jét beírod a böngészősávba egy másik felhasználóval, akkor magát a képet megkapod, viszont, ha a középső számsort a facebook.com/ után beírod, 404 errort fog dobni.Szóval, például van ez a számsorom: 16574731_348993365254849_9189293238_n ha ez egy olyan kép URL-jéből származna, ami publikus, és a facebook.com/348993365254849 oldalra navigálnék, megkapnám a képet a facebookon belül, vele a felhasználót aki feltöltötte. Ezt szeretném megoldani olyan képpel is, ami nem publikus.
Segítséget előre is köszönöm szépen!
-
CloZee
aktív tag
Mindenkinek van egy személyes URL-je pl: facebook.com/kecske . Ezt hivatalosan csak kétszer lehet megváltoztatni, viszont nekem voltak olyan jó arcok az ismerőseim, hogy átírták egy baromságra (nem sértő, csak idiótaság és zavar), viszont nem tudom visszaírni, mert már ez volt a 2. változtatás. Van-e rá esély, hogyha írok a supportnak, hogy írják vissza, vagy akár egy random számsorra azt megteszik?
-
Lacus_84
senior tag
válasz
bigdady #11314 üzenetére
Ezek like-vadász oldalak, vagy csak simán spam-ek. Ha csak rákattintasz, már egyből megjelenik, hogy like-oltad az adott dolgot. Mostanában egyre jobban terjed, fura képekkel illusztrálják a hivatkozásokat, és a kíváncsi ember egyből rákattint. Az ilyeneket el kell kerülni, én jelenteni is szoktam ha olyan.
-
bigdady
nagyúr
Eg ismerosom likolt egy cikket megnyitottam de azt kerte ha mwg akarom nezni kattintsak ide meg oda. Ezeket mindig elkerulom igy most is bezartam. Erre a tevekenysegnaploban azt latom lajkoltam a cikket. Wtf?
-
Sonja
nagyúr
Eddig a bal oldali oszlopban lévő Oldal-hírfolyam mellett mindig írta szépen, hogy mennyi üzenetet nem néztem meg, de ez egyszer csak eltünt. Most már nem akarja írni, pedig pont az éjszaka alatt 10 új üzenet is jött?!
Ez miért van? Nem nyúltam semmihez (tudtommal).
-
bigdady
nagyúr
Ha a news feeden letiltottam valakit a jobb felso kis pöcök segitsegével anno de most szeretnem ujra engedelyezni akkor azt merre kell?
-
AndrewTdi
addikt
válasz
haromegesz14 #11309 üzenetére
Sajnos nem.ajánlja fel. Csak egy új hotmailes fiókot, amink sosem volt.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
enginev3.0 #11307 üzenetére
Nemjó. Megváltoztatta az email címet is.
-
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Éccsanyának feltörték a FB accountját és most valami israelita mozgalom megcsonkított gyerekek képeit töltögeti fel és posztolgatja az ő nevében.
Lehet ezzel kezdeni valamit?
van valami restore folyamat? -
haromegesz14
aktív tag
válasz
Mr. Elliot #11304 üzenetére
NSA
-
Vasinger!
nagyúr
Ha beállítom egy poszton, hogy x,y ne lássa azt ismerőseim közül, de ha betagelek rajta olyan embereket akinek ismerősei azok akiket letiltottam, akkor x,y láthatja azt a posztot így közvetetten a másik adatlapján vagy sem?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír A Facebook Európában is háttérbe szorítja a híreket
- Hír Fizethetünk, hogy reklámmentes legyen a Facebook?
- Hír Teljesen felforgatja a Facebookot és a Messengert az AI
- Hír Beszáll a Facebook-hirdetésekbe a generatív AI
- Hír Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Hír Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szólánc.
- Csak egyfajta 5G-t támogat majd az új iPhone SE
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...