Új hozzászólás Aktív témák

  • blueboi69

    csendes tag

    #drone dráma

    Ma gondoltam repülök egy jót, hát nem jött össze.
    Bővebben, felszálláskor éreztem, hogy valami nem oké a kvaddal. Nem volt semmi baj, de disarmoltam, leesett kb 1m magasból. Aztán elment a kép, de úgy, hogy OSD az volt, de a kép az konstans szürke.
    Nézegetem a kvadot, visszajön a kép. Mozgatom, minden oké. Na itt még lett volna esélyem, hogy ne legyen semmi gikszer, de inkább felszálltam. Aztán fél perc után powerloop elején kép elmegy. Nabazmeg... Nyilván nem tudtam leszállni, esett egy kurvanagyot.
    Csipogónak hála hamar megtaláltam, egyik prop ledarálta félig az XT60 csatit, bár nem lett túl nagy baj, de láttam, hogy hiányzik az egyik műanyag cső, amiben a rádió vevőnek az antennája van. Szerencsére az antenna vezeték ésrtetlen, de a kis csövet sehol nem találtam :(
    Kép továbbra sem volt. Visszamentem a cuccokhoz, lett kép. Aztán kipróbáltam, hogy a kvadot leejtem kb 20-30centiről, kép elmegy. Nagy nehezen kamrát piszkálva, nyomkodva, visszajön.
    Itthon nézem, asztalon leejtve 5centiről is elmegy a kép. Wtf.
    Kiderítettem, hogy a kamerába menő vezetékek csatijánál az 5V betáp félig ki van csúszva. :W
    Ezt megcsináltam, azóta jó. Local új fpv pajtások közül az egyiknek van ilyen csöve, pár napon belül tud is adni, végre jó ürügy találkozni.
    A kérdésem, hogy az akksi kibírja e keddig, hogy 4.1V-on van minden cella vagy inkább merítsem le?
    Viszont a kvad váza is picit megkarcolódott, valszeg tényleg durvát esett. Ráadásul már egy ideje szántanak a traktorok, mindengéle köveket kiforgattak a talajból. Sztem ezentúl keresek füves területet ott puhábbra esik.

Új hozzászólás Aktív témák