Új hozzászólás Aktív témák
-
flexxx2
őstag
akkor garis ügyintézésnél odaadod az ssd-n lévő adataidat a szervíznek, le se tudod előtte törölni
-
Picturemaker
őstag
Megszületett az adatgyűjtés új módja.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Mivel most a csapból is a samsung ssd fw frissítés folyik, én is megcsináltam hétvégén az enyéimet. Biztos ami biztos
"Túl szép, hogy megvolt mindenem. Túl messzire mentem, azt hiszem.." Ágnes Vanilla: Valaki más (Ugyanaz a szív)
-
Lewzke
őstag
Akik az adatokat féltik a szervíz miatt:
Érzékeny adatokat nem tárolunk nem titkosított meghajtón ugye? Ja nem.[ Szerkesztve ]
-
-
makoss
addikt
Üdv!
Ez a hiba csak a 2TB-osokra igaz?
Nekem 980 Pro 1TB-os vanKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
gulupeti
senior tag
Jól ki lehettek tesztelve a gyártó részéről ezek a meghajtók mielőtt kereskedelmi forgalomba kerültek...
-
Top cat
őstag
Nem sokaknak jön zsigerből a privacy.
-
Sidorovich
senior tag
-
Hű, de jó hogy erre jártam. Nekem még a 2B2Q..-s FW volt rajta. Gondolom az még rosszabb.
If it is not broken then don't fix it!
-
ledgeri
nagyúr
Én egy Lexar microSD-vel jártam így (mármint hogy dilemmába kerültem): Vissza kínába, mert ebay-es de írhatatlan, vagy inkább nyeljem be és új... Na onnantól ha háttértár, akkor az nem megy gariba....
anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)
-
Graphics
Jómunkásember
Nem gondolom, hogy érinti
de egész jó üzletet lehetne felrántani az OEM SSD frissítésére.
Nekem 1TB-os van (9A1, MZVL21T0HCLR-00B00), Igaz ez HP-s lesz. (HPS2NGXH), elvileg erre is jött ki újabb fw, de most nincs olyan masina, amibe tudnám frissíteni. HPS3NGXH[ Szerkesztve ]
Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
-
Balika911
félisten
Ez egyre nevetségesebb.
-
lujo10
aktív tag
Hát a negatív reklám is reklám
[ Szerkesztve ]
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
dabadab
titán
többet nem lehet írni rá semmit, így bootolásra sem használható tovább.
A sarokban meg felsír egy bootolható CD.
DRM is theft
-
Reggie0
félisten
válasz
Sidorovich #16 üzenetére
Amugy azert nem ertem, mert egy pipa es egy jelszo ami kell az egeszhez, nem akkora kihivas, mint 20-30 evvel ezelott.
Mondjuk ez a 97% szoveg nem hasznal sem stimmel szerintem, mert a nagy vallalati felhasznalok is ugy hasznaljak manapsag, de ha oket ki is vonjuk a kepletbol, akkor nagyon sok elore telepitett gepen mar elore be van kapcsolva. Volt is hiszteria belole, hogy az MS az ilyen gepeken eloszor begyujti a jelszavakat.[ Szerkesztve ]
-
Balika911
félisten
Hogy általában el vannak-e kúrva, azt nem tudom megítélni. Azt biztos díjaztam volna, ha a BIOS (egyben valószínűleg a TPM firmware) frissítése után aktivált marad a W11, vagy legalább újratelepítés nélkül is tudtam volna aktiválni. Több alaplap is érintett ebben ahogy láttam.
Még az MS Authenticator is megkattant, amikor a frissítés után új PIN-t generáltatott velem, telefonszámra kért kóddal szerencsére sikerült belépni.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
senior tag
"magát az adattárolót csak olvasható módba kapcsolja, vagyis az adatok technikailag nem vesznek el róla, de többet nem lehet írni rá semmit, így bootolásra sem használható tovább."
már elnézést de hogy mi??
ez az egyik legnagyobb sületlenség amit volt szerencsém prohardveres cikkben olvasni. ugyanitt találós kérdés a szerzőnek: vajon a legtöbb SATA DOM-on (amiket ugye rendre arra használnak hogy arról bootoljon a rendszer) miért van írásvédetté tévő kapcsoló?A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #32 üzenetére
Lehet arra gondolta a szerzo, hogy a home juzerek nem fognak tobbet bebootolni mert a winfos osszefossa magat. TAILS nyilvan meg se fog nyekkenni
-
Cassi
senior tag
Állítólag jön a firmware-javítás a 990 Pro-hoz még februárban. Ezek szerint nincs komolyabb baj.
-
vlaci79
senior tag
2022. márciusában vásárolt 980pro ssd-n már az "új" firmware volt.
5B2QGXA7 firmware 2022/01/26-án jelent meg. -
válasz
fatpingvin #38 üzenetére
No és ez?
Fontos kiemelni, hogy ha az adott SSD már átváltott csak olvasható módba, akkor az visszavonhatatlan, tehát ebben az esetben garanciális ügyintézést kell kezdeményezni.
Amit ír, az tény, de hogy ez esetben honnan merül fel egyáltalán, hogy az eszköz olvasható módba vált?
Kizártnak tartom, hogy ez megtörtént akár egyetlen esetben is...de akkor miért kell ezt megemlíteni? Honnan vesz ekkora marhabaromságot? Miért nem írja azt is, hogy vigyázni kell, mert ha egy harckocsi átmegy az eszközön, azt bizony már nem fogjuk tovább üzemszerűen használni!
Lehet érdemesebb lenne egy pár nyűgösebb témájú cikket chatGPT-re bízni?
[ Szerkesztve ]
-
Cassi
senior tag
Régóta nincs már hibátlan alkatrész semmiből. Ha a firmware-frissítés valóban eltünteti a problémát, akkor venni is hajlandó vagyok belőle.
Igen, kicsit sokat döcög a Samu mostanában, de SSD-kben is ők a piacvezetők. Van még a szintén nem túl fényes Kingston, meg a WD, utána csupa kis hal (Adata, Gigabyte stb.), akik általában nagyobb meghibásodási arányokat produkálnak. Tökéletes megoldás sajnos nincs.
-
válasz
Balika911 #40 üzenetére
Utóbbi években egyre többektől olvastam hasonlót a PH fórumain...kár, hogy ez a helyzet, sőt? Akár káros is lehet, imént láttam Flash SSD szaktopikban egy fórumtárs Ipon hasonló témájú írása alapján már dobná ki a meglévő Samu Prokat is! Még jó, hogy nem a PH cikket olvasta először, mert akkor nem is kérdezett volna a szaktopikban.
[ Szerkesztve ]
-
Balika911
félisten
Mondjuk az iPon egy moderálatlan pöcegödör, ahol a hangadók nagyja szerintem patológiai eset. Legalábbis pár éve ilyen volt, aztán ott be is fejeztem. Cikkeiket se nézem.
Én a 990 Prókat raktam ki.
Hamar jöttek, hamar mennek - nem használok olyan eszközt, amit vacaknak tartok és már nem bízok meg benne. Még ha olcsóbb lenne a többinél, de ezek épp drágábbak.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Balika911 #43 üzenetére
Ipont én se olvastam soha, hacsak linkelve nem volt, mint előbbi esetben is.
Samsung SSD-vel meg Sata vonalon elvagyok, 850 EVO, 860 EVO, PM830 meg nemrég vettem 1,92-es PM883-at, most kaptam épp egy desktopot, amibe mehetne NVMe, de nem is gondolkodom rajta egyelőre, talán egy 970 EVO Plus lesz benne, de nem biztos. Linux használat meg böngészés, kis játék...bőven jó erre bármelyik Sata is.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #38 üzenetére
Pedig azert ertheto. Olyan mint a BKV jegy: ha egyszer meg van ervenyesitve, akkor nem lehet ujraervenyesiteni
-
jamaikaiak
csendes tag
Sziasztok,
Tudna valaki segíteni egy Samsung 860 EVO 2TB ssd javításában?
A Pc szervízek nem tudták sajnos.
Telepítettem M2 -re a rendszert, az ssd-t nem partíciónáltam le.
Ezek után már csak a bios látja.
Futtatás, diskpart sem vezet eredményre.
Hálás lennék érte! -
Graphics
Jómunkásember
válasz
jamaikaiak #46 üzenetére
Nem igazán, ez a topic nem foglalkozik javítással, mint ahogy SSD-k javításával sem foglalkozik itt topic.
SSD javítós emberrel nem tudok szolgálni. Az, hogy nem particionáltad le, nincs összefüggésben azzal, hogy látja-e, avagy sem.
Valószínűleg megdöglött. Megpróbálhatod külső házban esetleg, hogy reagál-e, ha semmi, akkor az előző mondat lép érvénybe.
[ Szerkesztve ]
Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
-
TEST11
csendes tag
FW frissítésnél az adatok megmaradnak az SSD-n?
-
Cassi
senior tag
válasz
jamaikaiak #46 üzenetére
Az M2 az egy másik SSD volt? Vagy hogyan történt? A SATA vezérlő engedélyezve van?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Puget Systems hívta fel rá a publikum figyelmét, miután a gyártóval kivizsgálták az írhatatlanná váló adattárolók problémáját.
- HP P440ar RAID vezérlő
- BESZÁMÍTÁS! Akár az ÚJ 14TB Seagate IronWolf 3.5 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- KERESEK: HP PROLIANT GEN8 GEN9 LFF 3.5 SAS/SATA NON HOT PLUG (HP 652998-001) HDD KERETET
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók
- SK Hynix PC711 1TB M.2 NVME PCI-E GEN3 x4 - Több db - Read-Write 3500-3200 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest