Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • beencee

  senior tag

  válasz róland #20 üzenetére

  Ha megnézed, semmi extra nincs abban a home-serverben (Debrecen is vidéknek számít ;) ), a Geode-t Kraftxld kollegától vettem itt a PH-n [link]. A lap egy ''normal'' socket A lap, csak lehessen rajta beállítani a Geode-nak kellő paramétereket, ezeket is kitárgyaltuk Kraftxld topikjában. Nálam most 1800+ ként fut, ez bőven több-mint-elég a server jelenlegi funkciójához. Szerintem egy jó hardveres TV kártyával nem is kell több műsorrögzítéshez sem, a felvett műsorok megnézése pedig úgyis más gépeken (HTPC, stb.) fog megtörténni.
  Egyszóval én szigorúan a speciális igényekhez igazítottam a home-servert, ezért lett a szerver ház a hozzá tervezett 7/24-re méretezett (ráadásul jó hatásfokú, ne erre menjen az áramszámla) táp, az ultra kis fogyasztású Geode, illetve a könnyen-olcsón hozzáférhető alkatrészek (persze egy kis barkcs kellett.).
  Szerintem ezek nem igényelnek C2D-t, különösen nem C2Q-t egy home-serverhez. Inkább legyen több gép otthon. Nálam az állandó lakók: (1) Home-server, már tárgyaltuk, (2) gyermekem gépe, játékra kihegyezve az ő szobájában (3) HTPC nappaliban, kitárgyalva a HTPC-s topikban (4) kis Office-gép a dolgozómban, maradékokból, (5) noti, bárhol a lakásban, kertben, illetve a munkámhoz is ez kell.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés