Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Foglalt név

  őstag

  Hello,

  éppen ott tartok a háznál, hogy csövezés már megvan és lassan lehetne lefűzni a kábeleket, úgyhogy éppen időben találtam meg a topic-ot. Mire érdemes figyelni, ami miatt később majd a falba verem a fejem?
  Amire eddig jutottam, hogy vannak olyan helyek, aminek felesleges konnektoronként külön kört húzni az elosztóig, úgysem kapcsolgatom egyesével, tehát, ami kap külön vezetékezést azok a lámpák és egy két kiemelt eszköz, pl. konyha dugaljai.
  Ami igazán megfogott, hogyan lehetne okosan megcsinálni a villágítást. Sok pénzt nem szeretnék beleőlni, úgyhogy az ilyen készen vehető rendszerek kiesnek sajna, a maguk 1 kapcsoló 15eFt-os árával. Ha azt szeretném, hogy központilag és manuálisan is lehessen kapcsolni, akkor ha jól sejtem úgy járok legjobban, ha a kapcsolóktól elhúzok 2 szálat az elosztóig, ahonnan megy a táp magához fényforráshoz és az elosztóban kapcsolgathatok akár kézzel, akár géppel. Ha van jobb ötlet, szívesen látom :R
  A riasztó teljesen külön körön menne, pusztán a vezérlésnél találkozna a 220-as rendszerrel, a média pedig szintén egy központi serverbe futna be, ami majd szétosztja mindenkinek igénye szerint.
  Ehhez kéne egy erre optimalizált oprendszer, de legalább egy jó szoftver, ha van valakinek ilyen a tarsolyában, igazán megoszthatná :R

  Hirtelen ennyi, elég fáradt vagyok, majd elolvasom mégegyszer és pontosítom, bővítem.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés