Új hozzászólás Aktív témák
-
Csak az EU ebből kimarad... mert ezen a kontinensen finnyásabbak a jogra még az USA-nál is.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
senior tag
A "billió" magyarul továbbra is 1000 milliárdot jelent, azaz nyilván félrefordítás a cikkíró részéről a világ jelenlegi népességéből kiindulva.
Esetleg ki lehetett volna térni az adatvédelmi aggályokra is az új platform kapcsán, mármint arra, hogy kvázi nem léteznek. (Vajon ezért nem érhető el az EU-ban?)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
törölt tag
Most őszintén, aranyos ez a szájkarate, a színfalak mögött meg puszipajtások valszeg. Szerintem cukorberg beszállt a felével a twitter kifingatásába, hogy megágyazzon a saját “twitterének”. Az “álhírháború” meg tisztába teszi a dolgokat, mostmár biztosan tudhatjuk, hogy a metán keresztül terjedő infók 100%-a kamu. Eddig csak 90 körül volt, de lehet sokat mondtam.
-
vicze
félisten
Threads az App Store első számú appja épp, Play Storeban szintén 1milló felett.
Eddig 6óra alatt 10millió user. -
GDPR előtt is volt élet. Izé... szóval a föld lakosságának kevesebb 6%-a él az Európai Unióban. Tehát 100 földi lakosból 94 a saját adataival fizet... egyébként az EU árampolgárai is fizetnek azzal, csak nekik eladják azt, hogy meg vannak védve. Na szóval a 100-ból 94 vagy leszarja, vagy elfogadja, mert nincs más választása. Ezt az alkalmazást sem kötelező letölteni, nem tartanak senkinek a fejéhez stukkert. Nem kötelező Internetet sem bekötni, okostelefont sem kötelező vásárolni, és nincs baj, lehet járatni a nyomtatott sajtót, abból csak a postás tudja meg ,hogy mit olvasol. Személy szerint jobban idegesít az EU miatt állandóan felugró ablak, ami miatt ideiglenesen kell kapcsolnom az Adguard-ot, hogy leokézzam, mint úgy általában ez az adatféltés ...
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Ezekiell
veterán
Gondolom, az ajtódat se zárod, mert minek.
A GDPR meg messze nem annyi, hogy van egy felugró popup - és ha minden rendben van, akkor nem is kell vele foglalkoznod, és csak "zavaró" a dolog (pont mint a zárt ajtód, amikor hazaérsz, és elő kell venni a kulcsot). De ha nincs minden rendben, akkor meg marha boldog leszel, hogy van. (lásd: zár).
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
vicze
félisten
Megvoltunk biztonsági öv nélkül 80évig, többség túlélte, ABS vészfék mind csak korlátozza az embert a szabadságában. Bezzeg ha az EU jogokat ad neked multikkal szemben, annál mocskosabb kevés van, és még ilyen idegesítő gombokra is kattingatni kell, a szemetek...
Te olyan és annyi adatot adsz meg amennyit csak akarsz, de légy szíves ne akard korlátozni az én jogaimat, mert neked idegesítő valami (az érv önmagában hihetetlen nevetséges).
-
DjFlanker
aktív tag
Fun fact: Ha esetleg valamiért törölnéd a Threads accountod, törlődik az Instád is.. Cuki húzás.
Jó pilóta alagútban nem katapultál
-
Speciel az ajtómat zárom ezzel:
"A maximális védelmet biztosító 15+1 ponton záródó acéltüskés zárszerkezet, 6 reteszelési ponttal, 3 irányban: alul, felül és a kilincs oldalán reteszelnek. Az acéltokba süllyesztett 4db robusztus csuklópántok teljességgel hozzáférhetetlenek, így gyakorlatilag behatolhatatlanná teszik az ajtó pántoldalát, mivel azokat képtelenség feszítővassal elérni. A kilincs pajzs külső része öntötvasbetéttel megerősített, így ellenálóvá teszi a lefeszítéssel szemben"
"A Threads több mint 100 országban érhető el az Apple és a Google alkalmazásboltjából, de a hatósági aggályok miatt az EU-ban még nem indul el."
Száz ország hatóságai szerint belefér...Mi az amiben kockázatosabb mint a Tiktok (amit be akarnak tiltani), a Facebook, a Messenger vagy az Instagram? A felsorolt 4-ből 3 esetében META az üzemeltető.
-
"de légy szíves ne akard korlátozni az én jogaimat, mert neked idegesítő valami (az érv önmagában hihetetlen nevetséges)."
De az én jogaimat azt lehet korlátozni azzal, hogy kiveszik a kezemből a döntést miszerint én dönthessem már el, hogy akarok e regisztrálni erre vagy sem, mert speciel akarnék csak nem lehet...
Tudod ha így kivennék a részegek kezéből is az üveget (betiltanák a piát, amire olyan 103 évvel ezelőtt volt is példa - Volstead-törvény ) akkor rengeteg autóbalesetet lehetne megelőzni, meg sok alkoholosmámorban elkövetett gyilkosságot stb... ha betiltanák a cigarettát is, akkor meg sok passzív dohányos életét lehetne megmenteni, be is tiltanák, csak az a fránya jövedékiadó ne lenne az akadálya...
-
Ezekiell
veterán
válasz GoodSpeed #10 üzenetére
Száz ország hatóságai szerint belefér...
Oda kell költözni.Mi az amiben kockázatosabb mint a Tiktok (amit be akarnak tiltani), a Facebook, a Messenger vagy az Instagram? A felsorolt 4-ből 3 esetében META az üzemeltető.
És bizony azokkal is van probléma, ha követed a híreket.De hogy a Threadsnél maradjunk:
Information provided about the app’s privacy via mandatory disclosures required on iOS shows the app may collect highly sensitive information about users in order to profile their digital activity — including health and financial data, precise location, browsing history, contacts, search history and other sensitive information.Azért ez elég súlyos mennyiségű és fontosságú cucc egy "Twitter-klónnak", nem gondolod? Pláne, hogy ezekből nincs "opt-out" a Threadsnél.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz GoodSpeed #11 üzenetére
De az én jogaimat azt lehet korlátozni azzal, hogy kiveszik a kezemből a döntést miszerint én dönthessem már el, hogy akarok e regisztrálni erre vagy sem, mert speciel akarnék csak nem lehet...
Millió+1 ingyenes VPN van, tessék használni akkor. És NEM vették ki a kezedből, egyszerűen a META nem felel meg a helyi törvényeknek, ami egyes egyedül a META döntése.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz GoodSpeed #10 üzenetére
Azt fel tudod fogni ésszel, hogy a Meta döntése, hogy nem indítják el bizonyos helyeken, mert nem akarnak megfelelő bizonyos előírásoknak?
Csak megsúgom, hogy UK szabályozás még mindig 100%-ban egyezik az EU-val és itt elérhető, tehát továbbra is kizárólagosan a Meta döntése a korlátozás. A Kaliforniai "GDPR"(CCPA) ugyan úgy kötelezi a cookie opt out-ot, mint a GDPR, és nem véletlen vezet be hasonló szabályozást egyre több ország, csak épp 1-1 országnak sokkal kisebb ereje van, mint egy 500milliós blokknak.
"amit be akarnak tiltani"
Ez az elég korlátozott szintű tájékozódás elég fárasztó. -
ledgeri
nagyúr
Lol ezt benézni... és persze két és fél órával később még mindig úgy van hagyva.
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
cinemazealot
addikt
"...a híreknek nincs értéke..."
És a Facebook is ingyenes, és az is marad, ugye? Mark, mesélj még!
"...egy nagy vihar után Hollandiában a Twitterre irányították a lakosságot a frissítésekért..."
Sosem tudtam megérteni azokat az idióta vezetőket, akik egy külföldi gazdasági vállalkozás által üzemeltetett platformot kiáltanak ki hivatalos kommunikációs csatornájuknak. Ráadásul vészhelyzetben... hihetetlen.
-
callmeakos
veterán
Érdekes volt, hajnal 2kor mentem el aludni, akkor ennek még se híre, se hamva nem volt, 10kor felkeltem, és az Instagram sztori folyamom tele volt Threads bejegyzésekkel. Azt éreztem, hogy nem 8 órát hagytam ki, hanem 8 hetet
Itt Angliában tudtam most regisztrálni, nem egy nagy valami. A twittert se posztolásra használtam (talán ha 5 bejegyzést csináltam az elmúlt 12 évben akkor sokat mondtam), viszont hogy ha kevésbé agresszívan fogja az arcomba tolni a politikát meg a háborút, akkor az kezdetnek nekem már elég.
[ Szerkesztve ]
All→M8
-
Ennyi szorongó paranoiás embert... nem a Facebooktól kell parázni, ha már egyáltalán, hanem akkor attól, hogy kormány tudja mikor vesztek Durexet Gondolom KP-val fizettek csak, de jaj, hát kamera is van a boltokban
Szóval nagyjából ti VPN mögül neteztek, meg TOR-t használtok, Duck go Browsert, a Windowsban a telemetriát is letiltjátok, XP-nél is az Antispy volt az első amit felraktatok, és bár kénytelenek vagytok elfogadni a közösségi oldalak használatának feltételeit, aláírjátok, hiszen különben nem lenne Facebookotok sem, ahol lehet ott blokkoltok
-
Nem az én aláírásomban van ez: "stadion, kisvasút, freemail, digi, vodafone"
Amiből dől a paranoia, hogy jaj DIGI, jaj Vodafone, oda van a privátszféra... Gondolom Freemail helyett Protonmail... Amúgy Freeamailt, használ még valaki?be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Ezekiell
veterán
válasz GoodSpeed #20 üzenetére
Érvek elfogytak látom, maradt a személyeskedés és szalmabábozás.
Semmi gond, hogy számodra semmit se jelent a személyes adataid védelme, ezért vannak ezek a törvények, hogy a hozzád hasonlóan (nem) gondolkozókat is megvédjék, még ha nem is érted.
-
syberia
veterán
https://howbad.info/
-
őstag
Csak nekem zavaros az, amit leírsz? Egyik pillanatban azt írod puszipajtások, majd a másodikban meg már Cuki ki akarja csinálni Mukit (vagy lehet, nálad mást jelent a puszi, és a puszipajtás, mint nálam/nálunk?).
Egyébként messze vannak a puszipajtástól, ugyanis Mukinak is szemet szúrt Cuki lépése, és már meg is fenyegette egy jó kis zsíros perrel (állításuk szerint a kirúgott twitter alkalmazottak egy részét vették fel a Metánál a threads-hez, és azok hoztak át üzleti titkokat is). -
nozs23
addikt
Azzal a perrel semmire nem fog menni. Viszont elegge osszeszarta magat, mert csak errol tud most frocsogni. 24h 50m feliratkozas. Twitter havi aktiv felhasznalok szama talan 300m? (Facebook 3millard)
Ebbol is latszik, mennyien utaljak a fazont es/vagy amit csinalt a platformmal. Az elso opciora ugranak, meg akkor is ha Zuckerbergtol jon. Mindekozben a Twittert jelenleg a vasarolt osszeg negyedeert sem tudna elpasszolni. Tippre idovel a Twitterbol ilyen Truth Social 2.0 lesz a szelsojobbnak, csak az meg nem tart majd sokaig, mert ezek az emberek mindig a legnagyobb szobaban akarnak hangosak lenni, nem csak maguk kozott sajnos. -
arnyekxxx
veterán
válasz cinemazealot #16 üzenetére
Fizetős lett a fészbuk?
-
-
Ezekiell
veterán
válasz arnyekxxx #31 üzenetére
Nem Azt azért cserélték (tippre), mert jogilag nem állt fenn már az " always free" dolog (hisz lehet fizetni már most is facebookon, mondjuk hirdetésekért)
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz cinemazealot #16 üzenetére
"Sosem tudtam megérteni azokat az idióta vezetőket, akik egy külföldi gazdasági vállalkozás által üzemeltetett platformot kiáltanak ki hivatalos kommunikációs csatornájuknak. Ráadásul vészhelyzetben... hihetetlen. "
"segítünk!...ülj át egy másik autóba!..."
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
cinemazealot
addikt
válasz AlyrArkhon #34 üzenetére
-
arnyekxxx
veterán
válasz cinemazealot #33 üzenetére
ennek mi köze a fizetősséghez? Az ingyenesség mindenhol azt jelenti, hogy nem kell fizetned valamilyen törvényes fizetőeszközzel valaminek a használatáért.
-
cinemazealot
addikt
válasz arnyekxxx #37 üzenetére
Az idő smafu? Ha az ingyenességbe Nálad belefér az, hogy az időd jelentős részét hirdetések nézegetésével töltöd, az a Te döntésed.
Ezek a tech óriások úgy tesznek szert szabad szemmel is jól látható bevételre, hogy van egy rakás, a szolgáltatásaikat "ingyenesen" használó felhasználójuk. Vonjuk ki az egyenletből ezeket az "ingyenesen" tevékenykedő felhasználókat és a tech óriások bevételei máris elkezdenek megcsappanni. Akkor mégsem volt ingyenes a felhasználás?
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz cinemazealot #40 üzenetére
Te tényleg hirdetéseket szoktál nézegetni a fb-on? Én áttekerem.
Egyénként igen, az idő smafu, a hirdetésnézegetés sehol nem számít fizetésnek. Te úgy gondolod, hogy az utcán sétálás egy fizetős tevékenység mert jobbra-balra reklámok vannak oszlopokon meg táblákon vagy RandomFM rádió hallgatása fizetős tevékenység mert időnként reklámokat is leadnak?
-
válasz arnyekxxx #42 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz arnyekxxx #42 üzenetére
"...a hirdetésnézegetés sehol nem számít fizetésnek..."
Nyilván minden olyan portál, aki egyébként explicite nem kér pénzt a szolgáltatásaiért, ezért b@$$za tele a felületét hirdetésekkel... csak mert szép és annyira beleillik az arculatukba, ugye? Kinek teszik oda őket, ha nem nekem, hogy eltereljék velük a figyelmemet? Bocs, de én ezt fizetésnek tekintem. Lehet nem egyetérteni velem.
-
arnyekxxx
veterán
válasz cinemazealot #44 üzenetére
Te úgy gondolod, hogy az utcán sétálás egy fizetős tevékenység mert jobbra-balra reklámok vannak oszlopokon meg táblákon vagy RandomFM rádió hallgatása fizetős tevékenység mert időnként reklámokat is leadnak?
-
cinemazealot
addikt
válasz arnyekxxx #45 üzenetére
Amikor az utcán sétálok, akkor nem egy tartalmat keresek, hanem megyek valahova, ebben pedig a reklámok (még) nem akadályoznak. Amikor viszont egy tartalmat próbálok magamévá tenni egy honlapon, akkor a közbeszúrt, figyelem elterelő stb. hirdetések akadályoznak ebben (lásd előbb linkelt illusztrációt). Azzal, hogy mindezt mégis elviselem, az időmmel és a figyelmemmel fizetek a tartalom szolgáltatójának. De mondok egy konkrét példát is: a PH! lapcsalád is hirdet. Vagy elviselem vagy fizetek és akkor kikapcsolhatom a hirdetéseket. Ergo az időm és a figyelmem fizetőeszköz. Én így gondolom. Nem muszáj velem egyetértened.
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
válasz cinemazealot #46 üzenetére
az utcán ugyanúgy látod a reklámokat (csak még adblocker sincs rá) max megtanultál nem foglalkozni velük.
Az elviselés az nem fizetés hanem elviselés.
Próbáld ki, hogy bemész a boltba és az időddel vagy figyelmeddel próbálod kifizetni a pénztárnál a téliszalámit. Ha sikerül fizetni ezekkel akkor folytassuk ezt a beszélgetést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Excel topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Igen fürge VA panelt kapott az MSI új, MAG szériás monitora
- Filmvilág
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Disney+
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bluetooth hangszórók
- Jack Hunter: Közösségi tér konfliktus
- További aktív témák...
- Ritkaság! ASUS X75VD laptop (17,4/i5-G3/8GB/512SSD/Nvidia) - 1 év garancia
- Konzolok és tartozékaik felvásárlása azonnali készpénz fizetéssel!
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060TI 8GB!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen