Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Tipikus Abu-féle megközelítés, a szokásosnak mondható helyesírási hibákkal ("legzsírossabb", LOL). A valóság meg:
[Ezek a tervek az Intel felrázására]A vállalatvezetés ezzel együtt bejelentette, hogy jelentős összegről szóló bérgyártói szerződést kötött az Amazonnal, mely az AWS üzletág adatközpontjai számára kíván mesterséges intelligencia megoldásokhoz szánt processzorokat gyártatni az Intel 18A gyártósorain.
Bár a szerződés értékét a felek nem hozták nyilvánosságra, a Microsoft mellett az Amazon már a második igazán nagyhalnak számító megrendelő, melyet az Intel Foundry meg tudott szerezni magának.A befektetői idegei a jelek szerint mégsenem borzolódnak, hiába szeretné ezt a cikkíró, hiszen:
A hírt a befektetők is jól fogadták, az Intel papírjainak értéke a bejelentést követően 8%-ot emelkedett a zárás utáni kereskedésben.
Erről ennyit...
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
MaraTóni
tag
Erről nem is beszélve!
Gőzerővel folynak a fejlesztések, a legújabb ASML gépek is érkeznek szépen sorban, de az Intel szokásosan "bajban van"... LOLBajban majd azok lesznek hamarosan, akik Tajvanon gyártanak...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudom, hogy mennyi befektetőhöz jutott el az az információ, hogy Pat Gelsinger feladta az AI-piacon a versenyt az NVIDIA, AMD, AWS és Google négyessel. Az rendben van, hogy a cég elkezdte a változást megvalósítani, hogy lefaragja a költségeket, de én amikor ezt beharangozták két dolgot véltem. Az egyik szent tehén az IDM 2.0 lesz, a másik pedig az AI tréning. Na most ebből az AI tréning kuka, ha igaz, amit Pat Gelsinger állít, és miért ne lenne igaz, hiszen ő a CEO.
#2 MaraTóni : Az Intel a következő két év összes modern termékét Tajvanon fogja gyártatni. A saját, legújabb ASML gépekkel dolgozó gyártósorait más fogja használni, de még nem tudni, hogy ki. A Broadcom opció, de ők nemrég mondták, hogy nem alkalmas az Intel 18A tömeggyártásra. Az Intel nem véletlenül vitt át minden fejlesztést Tajvanra, nyilván házon belül is rossznak tartják a kihozatalt. Csak ugye ezt nem mondhatják ki, ha el akarják adni a kapacitást.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
SindaNarmo
tag
-
S_x96x_S
őstag
> A vállalatvezetés ezzel együtt bejelentette,
> hogy jelentős összegről szóló bérgyártói szerződést kötött az Amazonnal,Az AWS teljesen mást jelentett be.
Ha jól értem, a gyártás még nem garantált,
csak a gyártás lehetősége az Intel 18A -n."It is interesting that the AWS announcement did not say that Intel was being chosen as the foundry for future Trainium and Inferentia AI compute engines, but rather that it was “co-developing next-generation AI fabric chips on Intel 18A.”"
https://www.nextplatform.com/2024/09/17/the-irony-of-aws-being-intels-latest-savior/Mottó: "A verseny jó!"
-
"It's RMA time."
?
Magas labda volt.Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.
-
Alusky
aktív tag
AMD?
Köszönöm Prohardver Kft, hogy biztosítod a második Facebookot a világon.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Még nem tudjuk, hogy hol a mélypont. A mélypontot lenne érdemes venni. Én is várok erre, de most még úgy érzem, hogy ez nem a legalja. Nem látom, hogy mitől mozdulna el hosszabb távon pozitív irányba, mert a kritikus szerver üzletág továbbra sem fog jobban teljesíteni. Egyszerűen a most érkező két platform sem lesz elég jó. A Falcon Shorestől vártam áttörést, de arról most mondta Pat, hogy nem lesz versenyképes tréningben, tehát a legfontosabb piacon tipli ez is. És nem, azt valahogy nem veszem be, hogy az Intel lemond erről azért, mert van négy jobb cég. Szerintem inkább csak előre menekül Pat, hogy ne kelljen megmagyarázni miért nem lesz jó tréningre a tréningre tervezett Falcon Shores. De kizárt, hogy az Intel később ne térjen vissza, kizárt, hogy ne csinálják meg végül az XPU dizájnt. Egyszerűen túl pénzes a célozható piac. Szóval a mélypont valahol 2026 környékén lehet majd, és onnan jöhet 2027-ben az XPU, ami felfelé viszi a bulit. Addigra kiderül az is, hogy végül ledobják-e az Intel Foundry-t, vagy elviseli a negyedéves dollármilliárdos mínuszokat vele. Amint ledobják, lehet vásárolni, mert megszabadulnak a pénznyelőtől. A termékekre úgysincs már hatással, mert minden új dolog a TSMC-nél készül.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
arn
félisten
Qualcomm wants to buy Intel / The Wall Street Journal reports Qualcomm approached Intel about a possible takeover — is this how Arm vs. x86 ends?
Mar nagyon regota le kellett volna valasztani a vergodo chipgyarto szekciot, a sajat termekeiket olik meg vele.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
MongolZ
addikt
Minden bizonnyal tökéletesen igazad van technikai oldalról, én csak annyira egyszerűen közelítettem meg az egészet, hogy szűk 1 év alatt 50+%-ot esett, 2012. óta nem volt ennyire alacsony az értéke, és a korábbi csúcs kb 30%-át éri. Ha nem szűnik meg a cég - és várhatóan azért nem fog - akkor előbb-utóbb újra emelkedő pályára fog állni. Amióta itt beszéltünk, 8-9%-ot emelkedett, ami még mindig kevés, de az irányt talán mutatja. Van pár éve visszarendeződni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen