Új hozzászólás Aktív témák
-
classic B
senior tag
válasz Fritz Teufel #49 üzenetére
Gondoltam, hogy nekem kell megvalósítani. Egyébként ismerek olyan közösségi oldalt, ami reklámmentes, nem gyűjt adatot, a prémium tagság opció, de anélkül is teljeskörűen használható oldal, de ez így túl uncsi. Ja, és nem valami csilliárdos celeb az alapító.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz classic B #47 üzenetére
Ha olyan egyszerű, csinálhatnál éppenséggel egyet te is 😉 Nem, nem olyan egyszerű. A szerverek üzemeltetése horribilis összeg. Gondolom, nem nagyon fizetnél a tagságért és a reklámok se legyenek. Hát, nem. Így nem egyszerű.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
classic B
senior tag
Nem értem miért nincs valódi alternatívája a facebooknak. Olyan nehéz közösségi oldalt csinálni? Pedig biztosan állítom, hogy a felhasználók többsége utálja, kényszerből és megszokásból használja, mert ugye nem nagyon van más. De ha lenne is, az vajon más lenne? Legelőször is szűnjön meg létezni ez, nekem az se baj, ha nincs másik. Ott a viber, signal, telegram stb.
-
Sanya
nagyúr
válasz aprokaroka87 #44 üzenetére
sok youtube csatornát feltörtek mostanában
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Neurotoxin #30 üzenetére
Talán a Google meg a hasonló bejelentkezési módszerek mellett szól, hogy talán azokat nehezebb feltörni, persze azt sem lehetetlen, azért a Google vagy a Facebook talán jobban figyel bizonyos alap dolgokra, pl jelszavak titkosítása, sózása..
Egy www.mostkommentelj.hu oldal esetén saját rendszerrel meg az sem biztos hogy helyesen vannak tárolva a jelszavak.
Viszont előnye hogy elvileg nem függ egy harmadik féltől. -
válasz Alogonomus #37 üzenetére
"de ezzel évente nő mondjuk 50-nel a "megjegyzendő" bejelentkezési adatainak a párosa." - Szerintem összesen nincs 50 felhasználóm. Hova regel évente 50 alkalommal valaki?
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Túlspilázod.
Többtucat regisztrációm van mindenféle oldalakon egy rakás e-mail címmel (meg változó felhasználónévvel), van egy x karakteres alap jelszavam, amit kiegészítek egy adott site-ot leíró előtaggal (néha nagybetűvel), meg a legtöbbször egy kétjegyű, általában nem változó számmal (egyszer-egyszer évszámmal), a belépési adatokat meg elmentem egy TXT-be. Mivel a password logikusan épül fel, 10-ből minimum 8-szor nem is kell segédlet, a fontos helyeken meg ott van pluszban a kétlépcsős beléptetés.
-------------------------------------------------------------------------
(#41) Alusky: Nem hinném, hogy az agyrohasztás és népzüllesztés egyik (fő?) fellegváraként pózoló Féjszbukk beszántása felett ült halotti tor bajokra utalna.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Hú gyerekek azért vannak bajok sokak fejében, ha nektek ez örömet okoz.
Nyilván leállni meg nem fog, csak már M1 szinten megy az IT világa is.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
dolon75
senior tag
Itt van az, hogy egy adott user mennyire van képben az online biztonsággal.
Szerintem a nagy része nincs tisztában vele, és amikor az 123456 típusú jelszóval, kikapcsolt MFA esetén lenyúlják a fiókját, megvonja a vállát, és csinál egy másikat, de már 123456! jelszóval.Ezzel nem lehet mit csinálni, mert az emberek ezen csoportja sosem fog ezzel foglalkozni.
A másik, hogy mi mennyire kényelmes.
Van az FB/Google/MS/Twitter/stb login, ez jó, mert csak egy jelszót kellett megjegyezni.
Ezért választotta sok ember ezt, persze ezek a nagyok jól rá is játszottak erre, hogy magukhoz kössék a usert. De ezeknél nincs ott a jelszó, csak egy lenyomata (remélem...)Van az, amikor egy böngészős plugin a valahol tárolt jelszót odaadja a weboldalnak.
Lásd LastPass, ahol vittek jelszavakat tartalmazó, titkosított állományokat is.
De ez is kényelmes volt, sok eszközön ment.És van a helyileg tárolt, titkosított jelszó lista, pl. KeePass.
Ami nincs felhőben, ellenben kényelmetlen használni.Én e kettőt, a tudatlanságot és kényelmet tartom annak okának, hogy sokan mentek pl. FB auth felé.
Ami amúgy nagy valószínűséggel leválasztható lehet az FB-ről, csak akkor meg ki fizeti az üzemeltetését.Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
kalmani
tag
Én arra iszom a ma esti első sörömet, hogy ez megvalósuljon.
-
dolon75
senior tag
"...EU és az USA adatvédelmi megállapodása..."
Ez miben fogja megakadályozni USA nemzeti szerveit, hogy hozzáférjenek az adatokhoz?Jól kijelentik, hogy nem fognak hozzáférni?
Csak lesz még egy papír, ami tipikus politikus megoldás: van rá szabályzónk, az EU nem tehet róla, hogy az USA mit csinál, különben is megígérte, hogy nem csinál semmit...Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
Alogonomus
őstag
Én is ugyanerre próbáltam utalni.
Lehet "köpködni" a 3 "nagyot", és lehet csakazértis külön felhasználónevet és jelszót beállítania a usernek minden egyes oldalon a létrehozott fiókjához, de ezzel évente nő mondjuk 50-nel a "megjegyzendő" bejelentkezési adatainak a párosa.
Amennyiben elmenti egy jelszókezelőben az adatokat, akkor annak a jelszókezelő alkalmazásnak a fejlesztőjében kell nagyságrendekkel jobban megbíznia, mint amennyire megbízik a 3 "nagy" jellemében, hiszen azzal a jelszókezelővel magát a bejelentkezési adatot osztja meg, nem csak a bejelentkezés tényét és némi statisztikai információkat.
Amennyiben pedig nem bízik meg senkiben, csak saját magában, akkor felkészülhet egy évente 50 sorral bővülő állomány naprakészen tartására és több helyen biztonsági másolatként megőrzésére mondjuk memóriakártyák formájában.Na ezt az évente 50 bejegyzést redukálhatja mondjuk évente 3 bejegyzésre, ha a "piszlicsáré" oldalakra bejelentkezéshez a 3 "nagy" valamelyikét használja, és csak a tényleg fontos oldalakhoz használ egyedi bejelentkezési módot.
-
Armagedown
őstag
Ha nem a Tikfos lenne, mint alternatíva, még örülnék is a hírnek
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
FireFox1996
őstag
Részemről leállhat, sokáig is
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Rage47
veterán
Pl. 1passwordön hiába törik fel a szervereket, az adataidat nem fogják látni. Random emailt a belépésekhez meg egyre több szolgáltató tud már kreálni, Apple, Fastmail, stb.
-
Rage47
veterán
válasz [Prolixus] #12 üzenetére
Whatsapp is Meta
-
vm93hun
aktív tag
Már veszem is a popcorn-t.
Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.
-
KROK640
nagyúr
válasz Neurotoxin #20 üzenetére
Én tavaly nyáron néztem fel puszta kiváncsiságból, hogy még létezik? és igen, létezik ...
Az mondjuk durva, hogy az egész valahol "lefagyott" 2008-ban, az ismerőseim feltöltött képein is látszik, hogy kb azóta nem frissítettek.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Neurotoxin
őstag
válasz Alogonomus #23 üzenetére
OK, ne használja az ember hitelesítésre a fenti 3 lehetőséget. Ha mindegyik oldalhoz regisztrálsz egy-egy login-t, saját jelszóval se lesz jobb a helyzet, pluszba a millió jelszó mellé, még milliót kell "megjegyezni".(Tudom, van rá alkalmazás nem is egy , ami segít ezeket is elmenteni, de én meg azokban nem bíznék...) De ha még így is teszel, akkor is meg kell adnod az email-címedet...
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
veterán
Hát persze.
-
DarkChild
senior tag
válasz Alogonomus #25 üzenetére
Szerintem nem is feltétlenül kell elvégezni a leválasztást az FB oldalán.
Csak tippelek, de lehet az is elég, ha a leválasztani kívánt accounton kijelentkezik, majd a belépő oldalon kér egy jelszóemlékeztetőt. Szerintem az oldal nem fogja ellenőrizni, hogy össze van-e még kötve az FB-vel, vagy nincsen. -
Ciccuka
veterán
Jó lenne lenne, ha végre leállna, de félek, hogy nem fog.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Alogonomus
őstag
válasz DarkChild #22 üzenetére
Amíg eléri a user a FB fiókját, addig ezzel nincs is gond. Simán le tudja választani a kapcsolt fiókokat. A gond akkor lehetne, ha a FB már lekapcsolásra került a régiójában, a fiókját befagyasztotta/törölte a Meta, és így a kapcsolt alkalmazás már nem tud kommunikálni a FB szerverével a leválasztási kérés hitelesítése érdekében.
-
törölt tag
válasz Alogonomus #7 üzenetére
Ezért nem kell google és facebook meg egyéb azonosítón keresztül regizni (másrészt azért sem, mert ezek megszerzésével több fiókot is birtokolhatnak).
-
Alogonomus
őstag
válasz Neurotoxin #20 üzenetére
Igazából IT biztonság szempontjából a Google fiókkal, vagy az Apple fiókkal belépés sem jobb.
A kritikus rendszerekhez persze fontos a felhasználóneves és jelszavas, esetleg még ugrókóddal is megfejelt belépés, de megérthető, ha egy szimpla webshop, vagy kupongyűjtős oldal, vagy unaloműző mobilos játék, vagy például egy termék online beregisztrálásához szükséges fiók létrehozásakor nem a hosszadalmas fiókregisztrációt választják, hanem csak kiválasztják valamelyik "nagy" fiókját bejelentkezési módnak. -
DarkChild
senior tag
Én pár hete végeztem el a kapcsolt fiókok leválasztását az FB-ről. Nem tragédia, bár nyilván elmegy vele jó pár óra, ha sok accountot kötött a user az FB-hez.
Annyit kell tenni, hogy a leválasztott accountoknál kérni kell egy jelszóemlékeztető mailt arra az email címre, amivel az FB-re volt beregisztrálva a felhasználó és utána be kell állítani egy (új) jelszót. És ennyi, a jelszót meg el lehet menteni a böngészőben. -
Aprósólyom
addikt
Ma a Facebook. Holnap a kenyér?
Jevons paradox
-
Neurotoxin
őstag
válasz Fritz Teufel #1 üzenetére
+1. De mint mindennek, egyszer ennek is vége lesz. Támogatnám, ha bezárna végleg...sokkal jobb hely lenne a Föld.
@#7 Alogonomus: Annyi egybites júzer van, aki Fb-al loginol be mindenhová...Anyám kolleganői tipikusan ilyenek, pedig rengeteget tanítottam őket, hogy mit hogyan csináljanak. Az IT oktatás meg amit kaptak a cégnél, kb a 0-val egyenlő..
@KROK640: Nagyot néztem, hogy még mindig működik a myVIP. Mondjuk ez már simán Deep Web
[ Szerkesztve ]
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
-
GreatL
őstag
iWiW lesz itt újra, meg MyVIP sajátzene-streamelési lehetőséggel.
Intel Core Ultra 7 265K | Arctic LF3 420 víz | MSI Z890 Tomahawk Wifi | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Fritz Teufel
addikt
válasz [Prolixus] #12 üzenetére
+1 Viber
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
[Prolixus]
addikt
Nem fog hiányozni. Én drukkolok hogy eltűnjön az a szenny. A messenger részét én is használom, de mindnekivel át lehet vándorolni szépen viberre vagy whatsappra vagy valami.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Goblin12
őstag
Aki ezt így csinálja az csak magára vessen.
-
Apollyon
Korrektor
A fb leállítása csak egy lázálom, amíg Zuki él nem lesz pozitív változás.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
1989rigo
tag
Szerény véleményem szerint a facebook megjelenése toronymagasan torzította bizonyos generációnak az önértékelését és durván lett embernek ember a farkasa. Nem bánnám ha megszűnne kivéve a sok csoportot ahol tudok alkatrészeket venni a kocsimhoz.
A megvásárolt termék értékelése után reklamációt nem fogadok el. Üdv Szabolcs
-
Alogonomus
őstag
Az egyetlen komoly gondot az okozná, hogy az elmúlt évek során sokan használták a Facebook fiókjukat a különböző oldalakon/alkalmazásokban bejelentkezési lehetőségként, és a Facebook megszűnésével kizáródnának az ottani fiókjukból, hiszen a bejelentkezési mód megváltoztatásához is először azon a Facebook fiókon keresztül kellene belépniük, amit lekapcsolt a Meta.
Ráadásul garantáltan nem emlékszik mindenki minden oldalra és alkalmazásra az elmúlt mondjuk 10 évből, ahol a Facebook a bejelentkezési módja.Az már csak apró kellemetlenség lenne, ha az EU területén esetleg az Instagram is elérhetetlenné válik a Facebook kivonulásával.
-
IreN!CuS
őstag
költségvetés fellélegzik
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
bul07
nagyúr
Hú a sok egybites fel is lázadna ha nem tudná kirakni hogy mit evet, mikkor ment el kis nagy dologra.
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
opr
nagyúr
Ez europanak a leheto legjobb hir lenne. Megnyilna az ut, a lehetoseg valami europai kozossegi media szolgaltatas elott. FB-nal gyakorlatilag lehetetlen rosszabbat csinalni, viszont akkora a sulyuk, hogy nullarol versenyezni veluk is eselytelen, szoval drukkolok a tiltasnak, hajra hajra!
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
.LnB
titán
Úgy izgulok, hogy valóban így lesz e.... #ásít
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
gabor7th
addikt
Annál azért sokkal korruptabbak az EU emberei...
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
Fritz Teufel
addikt
Hát, ha még a hozzá tartozó szervereket is leállítanák! A Föld megköszönné. Meg én is...
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Assetto Corsa EVO
- One mobilszolgáltatások
- Ellenőrizhető a tápkonnektor bekötése az egyes GeForce RTX 50-es VGA-kon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Befutott a PCI Express 7.0-s szabvány 0.7-es revíziója
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Intel i5-12500t 6c/12t - 2.0 Ghz / MaxBoost: 4.4 Ghz
- UFF! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/1TB Iris Xe FHD HUN
- Szépséges! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/1TB FHD HUN
- I7-4770K processzor 4mag 8 szál 3,5 ghz
- Gigabyte GA-Z87X-D3H 1150 es alaplap