Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
válasz
Cyberboy42 #14 üzenetére
Nekem egyszer ment tonkre proci, egy s939-es. Pasztaztam, majd feltettem a hutot. Legalabbis en azt hittem. Ment a gep majd leesett a huto.
Akkor sem azzal foglalkoztam, hogy tonkrement a proci, mert vettem masikat. De hogy hogy esett le a huto? Rejtely! -
Alaaf Pi
senior tag
válasz
Dragon3000 #43 üzenetére
Elég probléma is szakmai szempontból minden esetben.
-
az érintett szerint filmnézés közben
Azt nem írta, hogy közben ment a crypto bánya -
Yeffy
veterán
válasz
Carlos Padre #33 üzenetére
-
Sinesol
veterán
válasz
Carlos Padre #33 üzenetére
Nem emlékszem ilyesmire, hoghy egy egész generáció intel leolvadt volna, melyik volt ilyen? Remélem nem pár clickbait, felfujt cikket linkelsz.
Kappantyú: Én is igy voltam vele, még a procicserén is sokat gondolkodtam, általában azért platformon belül nincsneek csodák, tul sokat tényleg nem is hozott a 5600 a 2600x-hez képest, de már megtörtént a dolog. Van pár ismerősnél AM5, meg konkurrens Intel cucc is, aminek nem is jut eszembe a neve, főként amiatt, hogy uj gépet vettek és akkor már csak nem a kifutó régi platformba önti az ember a pénzt.
A valóságban az égvilágon semmi gond nincs velük, sok korabbihoz hasonlóan ez is csak egy clickbait cikk, mert hát ugye kell a tartalom, mindegy ha igazából nincs is miről irni.
Párhuzamosan ezzel ott vannak a leolvadó tápcsatikról szolo hiradások, ahol a valóságban ugyancsak nincs sok látnivaló, kutyát se érdekli, hogy a sok tizezernyi kártyából párnál előfordul hiba, csak egy ujabb tartalom, ami alatt lehet veszekedni. -
Kappantyú
lelkes újonc
Hát, ugyebár manapság minden üveghangon megy, és én azon lepődök meg, hogy csak ilyen kevés a hiba...
Nem is mertem AM4-ről felfelé váltani és hát nem is voltam motivált az 5950X-es Ryzenemmel...mert valahogy semmiféle késztetésem nem volt alaplapot, procit és memóriát cserélni a majdnemsemmiért.
Bizonyára jó és szép és gyors az AM5, sok tesztet olvastam a számomra új platformról, de valahogy úgy éreztem, hogy az a pár százalék amit nyernék a váltással, az túl sok volna költségben, így maradt a gyors és stabil gépem, aminél nyilván gyorsabbak is vannak, de nekem jó az ami van. És elég is. -
Predatorr
őstag
válasz
Tutti Georg #34 üzenetére
Ja, a hülye foglalat nem tudta rendesen bekapni a szarul bele helyezett cpu-t.
-
Geri Bátyó
addikt
Nem tudom, hogy miért írja a cikk, hogy nem a BIOS és nem az EXPO aktiválása okozza, mert simán okozhatja. Nekem még az i7 930-nál a Giga X58A-UD5 az XMP aktiválásakor az uncore feszt felvitte 1.45 V-ra. Már nem emlékszem, hogy mennyi volt az alap, de jelentősen kevesebb. Simán megsüthette volna a procit, ráadásul nem feltétlenül egyik pillanatról a másikra. Minden esetre az egyértelműen egy BIOS bug lehetett.
-
tibaimp
nagyúr
De ez az egész pár éve, a már AM5-ös, 7000-es szériánál kezdődött nem?
-
Tutti Georg
csendes tag
Egyértelmű foglalathiba. Ez független a CPU gyártójától.
-
zebra_hun
veterán
A másik sem jobb, konkrétan lehülyézik az Intel tulajokat.
Ez aztán szint... -
tasiadam
veterán
30L8X mobo, wow
-
-
Predatorr
őstag
+1 szerelő zseni.
-
válasz
Acélfarkas #21 üzenetére
"32 halott 9800X3D, 25 ASRock , 4 ASUS, 2 MSI, 1 Gigabyte. "
-
Fantasztikusak ezek az új CPU szériák, Intel 13/14.gen talán már jó, AM5 meg most megy gallyra. Jó lesz nekem még az AM4 egy pár évig.
Ugyanitt jóáras 5800x3d-t keresek, jelige: táncsak nem gyullad fel. -
Acélfarkas
senior tag
Nem volt utalgatás senki hibájára, ellenben a hozzászólásoknál van egy reddit link, ahol az eseteket gyűjtögetik. [9800X3D balesetek].
Persze hogy ezekből mennyi a valós, az már más kérdés. -
tibaimp
nagyúr
Na tessék....
szerk:
csak kérdezem, ha kiderül, hogy mégis mondjuk a lap gyártója volt a hibás, a CPU árát is megtéríti, vagy fordítva? -
válasz
Acélfarkas #17 üzenetére
és gondolom finom okfejtést / véleményt sem tettek hozzá, elkerülve az esetleges AMD-re utaló hibáztatásokat.
-
csurenzoo
aktív tag
válasz
Cyberboy42 #14 üzenetére
Nálunk is járt már így Pentium processzor.
Szerencsére levásárolhattam, így zsír új gépet tudtam összerakni kis ráfizetéssel így meg is volt az upgrade.
-
Acélfarkas
senior tag
Erről szóló hírt 2 másik helyen is olvastam, ami furcsa volt bennük, hogy forrásként nem a PROHARDVER volt jelölve. Ki érti ezt?
-
hokuszla
senior tag
Memory overclocking being blamed for AMD Ryzen chips burning themselves to death
7800x3d and asus MOBO burning issue
nem csak az msi, asrock, asus miatt égnek le az amdk, hanem a bios és memóriák miatt is
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
#90868690 #13 üzenetére
Igaz jópár éve már, de főnököm irodájában cseréltünk egyszer egy alaplapot procival, egy valamilyen i3-as proci volt, nagyon hasonlóan megpörkölve. De szerintem csinálhattam volna akátmilyen képet, makrót meg nagytotált, nem kerültem volna be a hírfolyamba
jellemzően az új és drága szériákról minden hibás darabról hír lesz. -
DiamondBack
senior tag
Eljön az idő hogy nem mer az ember csak középkategóriát venni, ha biztonsági szempontokat is figyelembe vesz. Jól lesz az a 7600x meg a 4070 bőven...
-
skippper
senior tag
Ezek nem leégett procik, hanem hibásak - nem ugyanaz azért a kettő. Nem gondolom, hogy ha véletlenszerűen kiválasztasz egy processzor típust, akkor abból ne találnál 30-nál több felhasználót, akiknek garanciális cserére szorult az eszköze.
Ráadásul ha beleolvasol a storykba, sok helyen inkább az alaplapra gyanakodnak. De ilyesmi simán előfordulhat akár hibás táp miatt is. Szénné égett socket az már izgalmasabb téma, de abból nem sok volt eddig (mondjuk több mint 0, ami zavaró)
-
-
törölt tag
Egy ryzen?
36 inkább. [link]
És nem csak asrock érintett, 20% -ban más gyártók lapjai is.3...2....1... jöhetnek a 36 rendbeli user error-os hozzászólások
-
Viktor77
titán
Élmény lehet új hardvert venni.
Ég a proci, ég a vga... -
Írta: Abu85 Forrás: PROHARDVER!
Aha, napersze, tudod kinek kamuzzál!
A kép is AI generált, meg a halyad is mijen!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egyelőre a cégek nem reagáltak, de a körülményeket az érintett felhasználó megosztotta a világgal.
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Drón topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest