Hirdetés

 • Frawly

  senior tag

  Na, megoldottam. Valószínű az volt a gond, hogy az előző tulaj bányászós BIOS-t flashelt rá, de ezt elfelejtette a hirdetésben említeni.

  Először próbáltam a Techpowerup-ról letöltött BIOS-t flashelni, de nem ment, valami Subtype mismatch vagy milyen hibaüzit adott a kártyaprogramozás megkezdésekor az AMD/ATI Flash grafikus progi.

  Viszont egy YouTube-videón mutatták, hogy ezt helyre lehet tenni az AMD/ATI Pixel Clock Patcher-rel. Letöltöttem a legújabb verziót (1.4.6), update-elte a GPU drivert és lőn, eltűnt az Error 43, rendesen működik a kártya, rendesen elindul a Radeon Control Panel.

  Persze a kártyával továbbra sem tudok játszani, mert nem lehet a belső képernyőre áthúzni a képét. De nem baj, 1-2 nap és itt a monitor is hozzá. Legalább addig is tudom, hogy működni fog a cucc, ez most már teljesen biztos.

  Ezen a YT-videón mutatják, hogy ugyanezt a Techpowerup-os BIOS-t rá lehet flashelni pont erre a Gigabyte RX570 4GB-os kártyára, de a fazon a videón valami parancssoros atiflash progival csinálta, míg én a amdvbflashWin.exe grafikus progival próbáltam. Holnap megpróbálom én is parancssorosan falshelni, mert tuti nálam is működni fog ez a BIOS, mint a videón. A eBay-es eladónak meg menni fog a negatív értékelés, mert nem írta ezt bele a hirdetésbe, hogy bányászkártya volt, és emiatt szívtam fél napot. A bányászoknak a kezét levágnám, hogy benyomorították ezeket a szerencsétlen kártyákat, anélkül, hogy az eredeti BIOS-t elmentették volna róla, és visszaflashelték volna eladáskor. Valószínű azért volt ilyen olcsó a kártya, mert bányásztak vele.

  [ Szerkesztve ]

  „Az Audacity egy kereszt-emelvény többsávos hangszerkesztő”