Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz GreenIT #5515 üzenetére

    A gpu gyorsított képszerkesztésről van szó, például photoshop, akkor annak kell megnézni, hogy mi a hardverigénye [link]. Integrált intelből 4edik generációs core i-től.

    Statisztikához ha gpu gyorsításra gondolsz, azt is a szoftver leírásában kell megnézni, hogy mi kell hozzá. Például cuda támogatás matlabban [link].

    Ehhez viszont lehet, hogy naprakész oprendszer és driver is kell, szóval lehet win10 támogatás is szükséges. Tíz éves kukaszökevényekből nem fogsz ilyet összehozni.

    Ha csak arra gondolsz hogy számolás közben a videónézéstől lassú lesz a számolás, hát ez ilyen, ha nincs video dekódolás a gpu-ban. De codec-től is függ.

    A t61-es gépemmel win7 alatt is a win8as drivereket használtam, mert jobban működött. Cserébe nulla opengl támogatás volt. [link]

    (#5516) GreenIT
    a core2-es gépeken nem most kezdik tömegesen kiszórni. Hacsak nem a veszélyeshulladék tárolóra gonolsz. A c2d notikat úgy 2010-2011 köröl kezdték kiszórni cégektől, ahogy a 3 éves korukat elérték. Már a harmadik generációs core i procis gépek is bőven túl vannak ezen, mivel már azok is 6 évesek. Általában a 3 év és az 5 év jelent fordulópontot az ilyen gépeknél, akkor érnek véget a különböző gyártói garanciák. Az 5 éves gépeket már 60 eft körül is meg lehet kapni gyakran.
    3-5 éves gépekhez még kínából is van jócskán olcsó alkatrész utánpótlás, de a régebbiekhez már nem igazán, mert nem éri meg nekik készleten tartani az ősi alkatrészeket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák