Új hozzászólás Aktív témák

  • ezsolti

    tag

    válasz Hecskó_Ákos #1184 üzenetére

    Nem márka vitát akarok indítani, de...
    Látva az utóbbi évek próbálkozásait és tanulva a saját tapasztalatokból ha stabil (működés szempontjából) könnyen mozgatható, (mobilitás nem az utolsó szempont ha már egyszer notid van) rendszert akarsz akkor érdemes átgondolni a jelenlegi laptop cseréjét akár eggyel régebbi generációra is (üzletire). Sokszor még teljesítményben is jobbat fogsz tudni venni a használati értékről, időtállóságról meg ne is beszéljünk.
    Az első mondatban a stabilitást azért is említem meg mert nyílván nem tesz jót a pci foglalatnak, laptopnak az állandó szét és összeszerelés ha a lapost vinni akarod az ec meg erre van kitalálva.

    Én az alábbi laptop márkákat ajánlanám egpu rendszerek kiépítésére:
    Lenovo ThinkPad sorozat (t420, t430) 14"
    Dell Latitude sorozat 14"
    HP üzleti sorozat 14"

    Persze lehet bővíteni a listát de ha márkanév nélkül, úgy általában meg kellene határozni, hogy mi a jó alap egy egpu-s rendszerhez akkor az mondanám, hogy legyen jó hűtése a notinak, legyen ec csatlakozó, legyen cserélhető a processzor úgy, hogy fogadjon i7-est is. És érdemes otthoni használathoz elgondolkodni egy minimum 19"-os monitoron. Nem csak a grafikus teljesítmény lesz egy kicsit jobb de a kényelemért is megéri. A 14" csak a hordozhatóség végett írtam ezt egyébként egyéni igények fogják meghatározni.

    A PE4L 71 usd+posta
    Az EXP GDC Beast 15 000Ft ha 6-21 napos szállítással kéred.
    Szerintem ebben az esetben az exp gdc jobban megéri. Vadonat újatt árultak itt a fórumon 13 000Ft-ért, csak kibontva volt, nem használták.

    Én Lenovo TP430-at használok egy MSI GTX760 társaságában egy EXP GDC v6-osban és egy DELL 24"-os monitort otthon. Munkahelyen a saját kijelzőjét használom a gépnek. A kraftról egy i7 3840QM gondoskodik. Annyi "hátránya van" ennek a rendszernek, hogy a Lenovo nem hajlandó a memória problémát a 430-as szériában megoldani, így csak 4GB memóriával működik az egpu rendszer. Ha berakom a másik modult akkor nem megy az egpu. a TP230-as szériában javították a BIOS hibát.....
    Mondjuk eddig még sosem éreztem a kivett 4GB memória hiányát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák