Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • válasz Ati3120 #418 üzenetére

  Ez nem DAC, hanem hangkártya.
  Az sem elhanyagolható kérdés, hogy mire menne ki a jel(füles, végfok, hifierősítő)? Illetve miről, mármint laptop, vagy állóházas masina.
  Az Én cuccomon elég szarul szól. Nekem jobban bejön egy fasza hangkari mint pl ez itt:
  Prodigy HD2 sajna már elkeltek a kicsikék. Talán Tomato-nál találsz valamit, bár azok inkább 5.1esek, azokat nem ismerem.

  Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

 • válasz Ati3120 #420 üzenetére

  Fülessel szépen szól. Max és háromnegyed hangerőnél már hallhatóan torzul (botfüllel is zavaró). Van akinek kevés ez a kakaó, de szerintem olyasmi fülessel mint ami Neked van bőven elég hangerőt tud produkálni otthoni körülmények között.
  Laptop: többen is tapasztaltuk, hogy ha a lapi földelt konnektorból veszi az áramot, akkor használhatatlan búgással szól. Ha viszont akksiról, vagy földelés nélküli dugaljba tolod, akkor tökéletesen üzemel. Neked kell tudnod, milyen körülmények között fogod használni, csak mondom, hogy meglepetések ne érjenek.
  Erősítő amivel megjárhatja az ember. Nekem egy 2*100W-os Castone-ról üzemelt egy darabig. A végfokon keresztül rettentő magas zajjal, sistergéssel. A Sony hi-fi-vel ilyet nem tapasztalok, csak akkor ha csutkára tekerem a hangot. De az már természetes, de még úgy se olyan elviselhetetlen. Nomeg a Sony-nak is benne van a zaj-a. Illetve hasonló sercegés zúgás tapasztalható, ha bármilyen gitár kombóra kötöm a motyót. Az okot nem tudom, de elviselhetetlenül idegesítő. Mintha a zúgást maxon kierősítené az erősítő, de a hasznos hangot csak a megfelelő hangerőn ahova beállítja az ember a potmétert. Illetve ez a zúgás sercegés egy az egyben a pc zaja. Azaz ha kerreg a wincsi vagy a vga melózik ezerrel akkor még jobban felerősödnek a zajok.
  Érdekes módon, a Audiotrak Prodigy HD2-vel néma csend van max hangerőn is. A merevlemez vagy a videokártya zaját egyáltalán nem hallani. Illetve a végfok és a gitár kombó is némán teszi a dolgát. Az istenért nem értem mi lehet. Amúgy az alaplapi is ugyanúgy zajos, mint a 0202, de mondom, fülessel néma az E-MU (az alaplapi fülessel is dzsunkás).
  A felvételek kristály tiszták. Azaz valami mással lehet a bibi. Földhurok elvileg nem lehetne mert a doboz alján van a kapcsoló és jól van állítva. Mondom a fülesbe is kristály tisztán megy a jel, illetve ha jack-jack kábellel kötöm össze egy másik hangkártyára akkor is tiszta a felvétel.

  Szerk: azt hiszem ha a kombót és a végfokot is földeletlen dugóba kötném akkor megszűnne a gond, de nem emléxem, hogy próbáltam-e, csak most villant be a dolog.

  [ Szerkesztve ]

  Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

 • válasz Ati3120 #424 üzenetére

  Csak mondom, hogy ez egy felhasználó véleménye. Lehet más másképp állt volna a dologhoz. Ez csak egy tapasztalat ;)
  Szerintem egy külső DAC ami az alaplapi hangkariról(optikai, vagy spdif!!!) kapja a hangot sokkal jobb megoldás zenére, meg ilyen dolgokhoz, mint ez a cucc. A driverekről ne is beszéljünk.

  Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

Hozzászólok Aktív témák