Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • válasz kolokol1 #409 üzenetére

  A tekerőke maximuma arra van, ha valami más mikrofont(/hangszert) dugsz rá aminek alacsonyabb a jele, jobban lehet erősíteni. Nekem egy Shure Beta58 mikrofon volt rajta és maxon se torzított ha távoli halk hangokat fogtam(madár beszélgetést vettem az éjjel közepén), csak felerősítette a finom jeleket, de mikor beszéltem közelről akkor már az is picit torzult, ez így van rendjén. A Squire BulletStrat elektromos gityóm is olyan 20-25 körül jó, onnen felfele torzít. De ez az érték tökéletes. Megfelelően hangos. Sajna nem vagyok otthon hangtechnikában, vagyis masterelésben meg ilyenek, de szerintem ez így tökéletes. Ha felveszek hangot és azt effektelem progival akkor a végeredményt egy zenei alapra rádolgozva jól szól. Se nem halk, se nem hangos(ha hangos is akkor a zenei alap volt alacsony jelű). Nem ismerem a fruity loops-t, de lehet érdemesebb lenne kifejezetten gitárra kitalált progit használnod, van sok(Guitar fxbox, Guitar rig...). Vannak VST-k is. Vagy egy komoly progival felvenni a hangot, mint pl Audacity.
  Ez a másik dolog ez a direct monitoros bénázás, meg nem valami megnyugtató. Nincs rá ötletem, nekem hardver gyanús.

  Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

 • schawo

  titán

  válasz kolokol1 #409 üzenetére

  Egy felvételt nem úgy kell csinálni, hogy addig húzod fel az előerősítővel a forrást, amíg az a clipping szélére nem ér. A helyes metódus az, hogy 24-bitre állítod a felvételt. Ez bőven elég dinamikatartományt ad ahhoz, hogy akár -20-30dB-es jelszint is bőven elég legyen a végső keveréshez. A végén úgyis konvertálod az egész anyagot 16-bitre, aminek amúgy is kisebb a dinamikatartománya, mint az eredeti -30dB-es 24-bites anyagnak.

  (#411) kolokol1 Minden előerősítő torzít nagy erősítés esetén. A nagy erősítési lehetőséget inkább vésztartaléknak tekintsd. Nem is értem, hogy gondolod, hogy torzítás nélkül bármi képes lenne 60dB-t erősíteni.

  [ Szerkesztve ]

  SoftDirect - Windows és Office licencek | evDirect - villanyautós gyorstöltők

Hozzászólok Aktív témák