Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • stigma

  addikt

  válasz szuszinho #587 üzenetére

  Hi, szerintem nem, megoldást sajnos nem tudok neked mondani mitől lehet de az biztos hogy:
  1. OMV5 + Portainer 1.24 : Itt mind a konténerek és networkok száma ugyanannyi amennyi a Portainer lát
  1. Virtualbxban : OMV5 + Portainer 2 : Itt mind a konténerek és networkok száma ugyanannyi amennyi a Portainer lát.

  Mindkét esetben a 2 parancsodat adtam ki. (docker ps -a és docker network ls)
  Gondolom gép és docker restart már megvolt. smarw-ot használsz? mert ráguglizva gyorsan az első 2-3 találatnál ilyen jellegü gondot írtak Ubuntu 16.04 és 18.04 esetén.

  ....Oneplus 8 / Xiaomi Mi Pad 4...

 • haddent

  addikt

  válasz szuszinho #587 üzenetére

  A Portainer nem más, mint egy szépecske webes UI felület ami pontosan azt a Docker API -t hívogatja, amit te a "docker xyz" cli parancsokkal, tehát teljes átfedés kell, hogy legyen. Nyilván a CLI a biztosabb, így az van, amit az lát, minden mást a Portainer csak szeretne meg képzeleg :DDD Előző kommentedben említett dologra ugyanezt tudom mondani: Portainert önállóan nem igen létezik. Illetve ő is Compose -t (is) használ, csak egy régi szar 2.x -es verziót. Mivel több funkció is hiányzik az újhoz képest én személy szerint nem ajánlom. Én a Portainert csak arra használom / ajánlom, hogy átlássam egy szép felületen, hogy épp mi fut, max egy "restart" gomb megnyomásra, log nézésre, de ennyi.

  Arch linuxot egyébként a közhiedelemmel ellentétben melegen ajánlom. Hosszú évek óta hibátlanul fut a barebone vason és lassan 1.5 éve a virtualizált KVM -en is. Utóbbin bevallom hősiesen, a telepítése óta épp tegnap adtam ki először a frissítés parancsot, semmi nem halt el :Y A barebone -on is nagyon régen és nagyon ritkán voltak gondok, de akkor igen, valóban tud olyat, hogy őőő kösz én el sem indulok. Rendre linux firmware (kernel) frissítéskor illetve ennek elcseszésekor (bootloader seq stb.) történik ez, ami minden esetben faék egyszerű egyébként: vagy visszarakod a régi kernelt, vagy megjavítod kézzel a bootloadert és boot partíciót, egyik sem ördöktőlvaló, ha csináltad már. Sokat lehet vele tanulni, megéri :K

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés