Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • stigma

  addikt

  Sziasztok.
  Itt páran elég jól nyomjátok a docker témát illetve hetekben elég sokat utánaolvastam a topicban használatos dolgoknak és arra jutottam, mélyebben beleásom magam, de kéne egy kis help. :DDD
  OMV-t használok, most fogok kb 1-2 hónapon belül áttérni az 5-re, melyben Cockpit és Potrainer a "dokcer maganer" ha nevezhetem így.
  Jelenleg az alábbiakat fogom oda is feltenni, ami most is fut:
  - Pihole, Nextloud (mariadb,letsencrypt,nextloud), rsync (Telefon backup miatt), Transmission vagy Qbittorent
  Ahogy olvasom a dolgokat, írtátok ezta fajta CNAME-es domain kezelést ami eléggé felcsigázott, mert arra gondoltam, hogy a mostani routerben engedélyezett portok helyett lehetne olyat tennem hogy, veszek 1 normális domain címet + összekapcsolom cloudfire-el és megadok pár CNAME-t akkor:
  Új domaint itt néztem: [link] => itt monjduk egy stigmastorage.tech domairnre előfizetnék(persze ha van ilyen)
  - Transmission => transmission.stigmastorage.tech
  - Nextcloud=> nextcloud.stigmastorage.tech
  - PiHole=> pihole.stigmastorage.tech

  Kérdések:
  - Ez tökszép és jó, hogy így elképzeltem fejben, de melyik webservert tegyem fel pl: Nginx vagy Traefik
  - Jelenleg nextcloud-ra (sima 80/443-as port) + transmission-re(9091-es) a jelenlegi Asus DDNS címem van amit használok: stigmaaxnas.asusco.com
  E helyett milyen szolgáltattót ajánltok? Mert itt az általam ajánlott oldalon létezik, hogy 300FT-ért van 1 éves domain :DDD ..kb 2k-ért lehet rendeset is kapni.
  - ha webservert ajánlattok a sima official doksin kívül mit érdemes átolvasnom, még mert ebben sajnos nem vagyok még jó.
  A többivel már barátkozom, a Potrainernek sok előnye van , de hátráyna a 3-as verziós docker-compose fájlokat nem szereti(ha jól olvastam és tapasztaltatm ), így puttyon vagy notepad++-ban szerkeszthetem és külön futtathatom.
  Mit javasoltok még, mit érdemes olvasnom, hogy ne csak ilyen step-by-step uriember :D legyek hanem jobban felfogjam a dolgokat?

  Bármilyen ötletet szívesen fogadok. :R

  ....Oneplus 8 / Xiaomi Mi Pad 4...

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés