Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • samujózsi

  tag

  válasz instantwater #133 üzenetére

  Nem állítom, hogy most nem voltam felszínes, de átfutottam újra azon amit írtál.

  Azt hiszem, ott van köztünk a nézetkülönbség, hogy te fejlesztő eszközként tekintesz a docker konténerre, én meg egy szimpla biztonsági rétegként, mint mondjuk a FreeBSD jail-ek.

  Amikor elkezdtem nézegetni a dockert, az volt a cél, hogy egy szerveren futó akármilyen szolgáltatás (DNS, proxy, saját gyártású web app, RADIUS stb.) kellőképp el legyen szeparálva a szervertől, viszonylag könnyen tudjam menteni, mozgatni.
  Erre elvileg megfelel egy, max. két kvm guest valami lájtosabb op.rendszerrel, plusz némi bűvészkedés a host-on a netfilterrel/routinggal.
  Ezt viszonylag könnyen kézben tudom tartani, tudom menteni, adott esetben akár más gépre átvinni nagyobb macera nélkül.
  Csak láttam pár éve, hogy kezdenek divatba jönni ezek a konténeres megoldások, mint lxc/lxd és a docker és egy ismerős anno azt javasolta, hogy hagyjam a fenébe az első kettőt, mert csak a szívás van velük, tanuljam meg a dockert.
  O.K., megtanulom, de lásd fent: mi a biztosíték rá, hogy a dockerben ugyanúgy és ugyanolyan gyorsan megjelennek a security update-ek, mint egy komplett, virtuális gépként futtatott linux esetében?
  (és akkor csak az official image-ek vannak használatban, a ki tudja, ki által összetákoltakat nagy ívben kerültem - ha azokat is belevesszük a buliba, akkor már a konténert sem tudom megbízhatóként kezelni)

  Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

Hozzászólok Aktív témák