Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • instantwater

  addikt

  válasz samujózsi #120 üzenetére

  Egy szervice egy konténer. Csak nagyon különleges esetekben ajánlott eltérni tőle.

  Egyik konténer az adatbázis, másik az appod.
  Konténernév alapján tudnak kommunikálni, a nevet pedig feloldja a Docker daemon DNS szervere konténer IPre, így létrejöhet a kapcsolat a konténereid között.

  Érdemes Docker Composet használni, az megoldja a könnyű service név alapú kommunikációt, egyszerre elindítja az összes szükséges komponenst, appot, adatbázist, bármi mást amire még szükséged van.

  Az adatbázis adattároló mappáját erősen javasolt egy volumebe vagy mappelt/bindelt/mountolt mappába tenni, hogy újraindításkor ne vesszen el az adatbázis.

  Fontos megérteni, hogy a konténer NEM virtuális gép.
  Nem telepítünk bele SSH szervert (kivéve, ha SSH szerver konténert akarsz, de az ritka), nem updatelünk semmit command lineból, mert egy restartkor ugrik minden nem mountolt path tartalma.

  A frissítés a Dockerfileban meghatározott komponensek frissítésével, egy új verziószámú image buildelésével, majd ennek az új imagenek a használatával történik. Általában egy gépen buildelik, feltöltik a registrybe, ami lehet Docker Hub vagy más registry, majd letöltik a szerverre ami futtatja a konténert.

  Tehát komplett konténer verzió cserével frissítünk, nem mókolunk bele kézzel a futó konténerbe frissítés céljából, max esetleg debuggolás céljából.

  Ez a konténerizálás egyik nagy előnye, hogy nem kell kézzel frissítgetned az egyes komponenseket, hanem új képfájlt gyártasz minden alkalommal amikor frissíted az alkalmazásod függőségeit.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés