Hozzászólok Aktív témák

 • napocska2

  senior tag

  Ez a bejegyzés azokhoz szól, akik szeretik a lírai hangzású dalokat (is) és még nem ismerkedtek meg Kazahsztán fiatal csillagával, Dimash Kudaibergennel, illetve azokhoz, akik már ismerik és van kedvük beszélgetni róla.

  Nekem is friss az élmény, talán két hete találkoztam vele a Youtube-on és a rabjává váltam. :D Úgy gondolom, hogy fantasztikus hangja, átütő erejű előadásmódja, a hallgatósága lelkére gyakorolt hatása alapján mindenképpen érdemes arra, hogy itt is említést tegyek róla.

  Nem szeretnék wikipédia mélységekbe menni a róla szóló részletekkel, hiszen akit megfog a művészete - igen, szerintem kijelenthető, hogy teljesítménye igazi művészet, akár még nagybetűvel is le lehetne írni és nem lenne túlzás -, abban felébred a vágy, hogy többet tudjon meg róla és utána fog nézni.

  Olyan énekesnek tartom, akiben az egyedi, utánozhatatlan stílus mellett egyesül a tehetség, a tudás, a technika, a zenei sokoldalúság, a céltudatosság, a megnyerő külső és személyiség, a lenyűgöző színpadi erő és mindemellett nem utolsó sorban a tisztelet és alázat a művészettel és más emberekkel szemben.
  Még csak 23 éves, de ezek tulajdonságok együttesen arra predesztinálják, hogy idővel világszinten is elismert énekes legyen. Bízom benne, hogy hamarosan beérik és megtalálja a maga saját útját a kiteljesedésére.

  De Dimash-nak igazán nincs szüksége arra, hogy szép szavakkal méltassam, inkább győződjetek meg róla Ti is.
  Mivel számomra minden előadása tökéletes, nehezemre esett kiválasztani az ideillőket, de íme, két videó az év első felében, Kínában megrendezett Singer 2017 versenyből:
  (Figyeljétek a közönség és a nála jóval idősebb, tapasztaltabb versenyzők reakcióit is.) :D

  Opera 2 – Anime arcra sminkelve :)

  SOS d'un terrien en détresse

  Ez a videó pedig arra példa, hogy a stílusváltás sem okoz nehézséget számára:

  Go Go Power Rangers (OST Power Rangers)

  Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mit gondoltok róla, mit éreztek vele kapcsolatban, szóval ne habozzatok hozzászólni! :K

  [ Szerkesztve ]

 • napocska2

  senior tag

  Kiegészítésként még két videó, amelyekben egy jópofa török énektanár Dimash technikáját elemzi az olyan földi halandók számára, mint én és amiből kiderül, hogy miért is különleges amit hallunk. :D

  Opera2 analízis

  S.O.S analízis

 • Armahun

  addikt

  Vitas pepitában.

  [link]
  [link]

  Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

 • napocska2

  senior tag

  Ezzel most egy jó nagy tőrt döftél a szívembe! :((( :D
  Addig stimmel a dolog, hogy Vitas szerzeménye az Opera 2 és abban is, hogy van átfedés a repertoárjukban, de azért rengeteg különbség adódik kettejük között. úgyhogy nem is érdemes egy lapon említeni őket szerintem. Hozhatnék összehasonlító példákat, de mi értelme lenne. Aki Vitas rajongó, az hallgassa őt. Nekem már a beszédhangja sem jön be, nemhogy az énekhangja, a személyisége pedig végképp taszító számomra.

  A másodiknak linkelt videód abszolút kiverte a biztosítékomat. Pfúj! :U :DDD
  Nem gondolnám, hogy Dimash valaha is beöltözne ilyen hímringyónak, annyira távol áll ez tőle (egyelőre - nagyon remélem, hogy ez így is marad).

 • napocska2

  senior tag

  Nos, akárhogy is számolom, 10 hónap eltelt a topiknyitó bejegyzésem óta és azóta is töretlenül úgy gondolom, hogy Dimash nem csak "egy énekes", mint a kollégái és főként nem Vitas-klón. :N

  Hogy tartsam magam a lapcsalád témájához, feldobom a kérdést, hogy hány olyan művészt ismertek, aki nála 2x-3x idősebb embereket tud hosszú távon "rajongójává" tenni úgy, hogy azok napi rendszerességgel követik a körülötte kialakult világot? Oly mértékben, hogy anyák-apák, nagymamák-nagypapák veszik a fáradságot a világ minden táján és kiművelődnek Facebookból, Instagramból, Twitterből, YouTube-ból, de ennél tovább megyek, VPN-ből is, hogy használhassák a kínai QQ Music-ot, vagy éppen a kínai weboldalakat, hogy élőben nézhessék az aktuális online közvetítéseket. Talán most azt gondoljátok, hogy túlzok, pedig ezek csak a tények. :D

  Dimashsztánban (a nemzetközi rajongók, a Dears világában) vállalkozó szelleműnek kell lenned, hogy hozzáférhess a szükséges tartalmakhoz, vagy támogathasd a kedvencedet. Ezért akiknél a tudás, azok segítik a többieket, attól függetlenül, hogy alapvetően bábeli zűrzavar uralkodik, hiszen több mint 100 ország rajongói kommunikálnak egymással a FB-on létező nemzetközi fan clubban, akik egyharmada egyébként férfi. ;) Ez persze csak az idevágó aspektusa Dimash hatásának, hosszasan lehetne még sorolni, hányféleképpen képes inspirálni az embereket.

  Szerencsére néhány hete a Facebookon már létezik magyar nyelvű információs oldala, a Dimash Dears Hungary, ahol sok érdekességet lehet olvasni vele kapcsolatban, valamint ugyanitt működik a Dimash Dears HU - társalgó nevű csoport is, ahol többek között a napi események baráti hangulatú követése zajlik, zárt formában. Ez a forma azonban csak a beszélgetés tárgyára vonatkozik, nem a tagok körére, úgyhogy bárkit szeretettel fogadnak körükben. :K

  Ha rákerestek a YouTube-on Dimash Kudaibergen videóira vagy a reakcióvideókra, annyit mindenképpen tanácsolok, hogy ne ítéljetek egy-két dalból, mert az csak egy iciri-piciri szelet belőle, nem sokat árul el számotokra stílusának változatosságáról, és ne azonosítsátok azzal, hogy extrém magas hangon tud énekelni, mert ez is csak a jéghegy csúcsa. És még mennyi felfedezni valót tartogat... :))

 • benguzde

  újonc

  Szia!!!

  Amióta itt megnyitottad a topikot Dimashról, talán már tagja vagy alapítója is vagy a Fészes dears csoportnak. Onnan keveredtem ide, keresve valamilyen magyar nyelvű posztot Dimashról. Én 2 hete lettem ájult kedvelője, mint te ezt az egy évval ezelőtti beírásodban magadról írtad.

  Örüök, hogy nem vagyok egyedü!!!

  Üdvözöllek:

  Éva

 • napocska2

  senior tag

  Bocsi késői válaszért, egyrészt kezdtem feladni a reményt, hogy ezen a fórumon lesz érdemi reakció erre a szálra, másrészt az elmúlt hetek nálam a Dimash londoni koncertjérre való készülődés bűvöletében teltek . :D
  Boldogan írhatom, hogy fantasztikus show-ban volt részünk és még mindig a hatása alatt vagyok. Valahogy azt sem nagyon sikerült még feldolgoznom, hogy ott voltam. :))
  Ráéreztél, az egyik fészes csoportot én hoztam létre anno, hogy megoszthassuk egymással azt, amit egyébként nehezen értenek meg azok, akiket nem kap el Dimash varázsa. :)
  Örülök, hogy rátaláltál Dimash-ra, teljen benne nagyon-nagyon sok örömöd és kapcsolódj be aktívan Dimashsztán csodás és nemzetközi világába, ahol napról napra többen vagyunk. :K

  [ Szerkesztve ]

 • napocska2

  senior tag

  Dimash ARNAU koncertje magáért beszél, szerencsére teljes egészében felkerült a YouTube csatornájára. :)) [link]

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák