Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    válasz tothjozsi96 #93550 üzenetére

    Szia!

    Elnézést, hogy nem válaszoltam. Amiatt nem lehet ott (többek közt), mert félő, hogy később az optikai kábel tűrőképességét tesztelni fogja. És mivel a szoba most lesz újítva, inkább tüntetném el a lyukat a fal közepéből, meg a hosszabbítót a földről.

    Sajnos a légkábelből csak 1,5 métert kértem bentre, mert anno nem tudtam, hogy én is lecsatlakoztathatom az optikát. Amikor meg láttam, nem mondtam a szerelőknek, hogy "ok, akkor ha ez ilyen egyszerű, húzzanak be egy új kábelt az utcáról és majd vezetgetem magamnak". :DDD Bár nekünk eleve egy F625G van bent, amibe már külsős szerelők törték is bele az optikát, szóval nem biztos, hogy én ügyesebb lennék-e.

    Mindenesetre közben gondoltam egy kompromisszumosabb megoldást. Felraknék a plafon környékére egy gége csövet és azt elvezetgetném oda, ahol nekem jó és tennék bele valami vezető kábelt. Így csak egy magasabban fúrt lyukon keresztül kéne behúzni az optikát és végighúzni a gégecsövön az ONT új helyéig. Talán ez nem lenne akkora szívatás, még ha a rögzítő nincs is kellemesen elérhető helyen az ablakhoz viszonyítva.

    #93551 lugosi: Ha átgondoltan kötteted be (utánajárva, hogy mit nem tudnak megoldani), akkor nem igazán jelent gondot. Az igényességet is szerelője válogatja. Telekomosokból is találkoztam fura emberekkel és a DIGI-től is jöttek már pedáns szerelők.

Új hozzászólás Aktív témák