Új hozzászólás Aktív témák

  • benzol

    aktív tag

    válasz WhiteWalker #7007 üzenetére

    Hali!

    Köszönöm a válaszokat!

    Tegnap megmozgatam minden csatlakozót, kábelszakaszt amihez hozzáréhettem. Sajnos így is szakad de már csak 2-szer 3 óra alatt.
    Egyenlőre a kábeltesztert kihagynám tudom nem nagy összeg de mire postaköltséggel megérkezik legalább a duplája lesz a olcsóbbik is, de legalább ezt is tudom hogy van és hogy hol. Ráadásul pont ezért választottam ezt a netet mert olcsóbb a T-nél, és nem akarok pluszban rákölteni ha nem muszáj.

    Ha sikerül kölcsönkérnem egy laptopot akkor azt rákötöm az ajtó fölé beérkező kábelre, kihagyva a géphez érkező kábelszakaszt és ha ott nem fog szakadni akkor valószínűleg tényleg a kábel lesz a ludas.

    Ha így is szakad akkor egyértelmű a dolog....

    Más kérdés. Próbálom ill próbálnám felfogni ezt a hálózatos témát.....

    Ppróbálgattam a netet az "ipconfig /all alatt" ráleltem a DNS címekre..

    Nem tudtam pingelni őket illetve nem érkezet válasz a pingelésre... mindkét esetben mind a 4 csomag elveszett... holott net az volt. Ez normális? :F

    A melóhelyemről simán tudom pingelni...

    viszont amit belinkeltem képeket, hibákat... amikor elmegy a net mindig a DNS-client events kerül be a naplóba és a hibában szereplő címre "nem minden esetben, de rá lehet ismerni".
    Pl amikor az iwiw-nél dobott le a net akkor a hibánál valami *.iwiw.hu szerver domain név jelent meg..., hasonlóképpen volt más oldalnál is..

    Esetleg a DNS kliensem sem tud már kapcsolatot teremteni ilyenkor a DNS szerverrel és azért jelenik meg a hiba?

    Tisztában vagyok azzal hogy nem fogom rendesen a témát de ezek szerintem mégis olyan dologok amelyek talán összefüggésben lehetnek a net megszakadásával, ha nem kérlek javítsatok ki. :R

    Csak próbálok kapaszkodókat keresni, hogy ne nézzenek madárnak ha esetleg megyek vagy beszélek az ÜSz-al.

    Ehhez egy kicsit kapcsolódva tudtok nekem belinkeni olyan oldalt ahol valamilyen szinten elmagyarázzák az ilyen hálózatok struktúráját, felépítését..., illetve általánosságban van valami körvonal a hálózatokról. Érdekel is a dolog de eddig nem folytam bele, meg legalább nem kérdeznék esetleg feleslegesen badarságokat.

    Magával a PC-kel jó viszonyba vagyok már lassan 17-18éve. Volt szerencsém még az 5Mhz-es 8086-ost is nyúzni:) de a hálózatokhoz nem sokat konyítok.... az valahogy kimaradt...

    :R

    Thx Laller

    ///\oo/\\\

Új hozzászólás Aktív témák