Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • peet beat

  csendes tag

  Hi

  Az analóg és a digitális csomagok teljesen megegyeznek. Tehát minél nagyobb csomagra fizetsz elő, annál több csatornát érsz el digitálisan is. Az analóg csatik egy részét lehet csak digitálisan fogni, ezekből jelenleg hármat HD minőségben.

  [link]

  Itt például Pécs esetében láthatod melyek ezek. Ami mellett ott a "D" betű.

  Én egy analóg vételre alkalmas LCD-t cseréltem olyanra, amiben van DVB-C tuner, így elég jól össze tudtam hasonlítani a két fajta adás minőségét. Ég és föld. A HD adókat nem emelném ki, nyilván szebb a kép mint analógban, de például egy RTL Klubon nézett forma 1 futamnál megdöbbentő, hogy az apró feliratok is élesen és jól látszanak az analóg adással ellentétben. Tehát aki most tervez új készüléket vásárolni és lehetősége van digitális adást fogni, az kicsit szánjon rá többet és vegyen DVB-C tuneres gépet. Úgy gondolom, mos már van értelme.

  Végül nekem is volna egy készülék ajánlatom. Majd hurroghatnak a trendi márkafanatikusok :R Én a Philips 5000-es sorozatából vásároltam egy 32" Full HD LCD-t ami tartalmaz DVB-C és DVB-T tunert egyaránt, kezeli az mpeg4 kódolást, tehát HD adások vételére is alkalmas, Pixel+HD technikával felszerelt ami tényleg brutális képminőséget produkál és van rajta USB, amiről le játszik divix-es filmeket is. Szóval hallelúja :D Több kijelzőméretben kapható, ár érték arányban tényleg verhetetlen. Nem kell STB és mindent tud, amit egy tv-nek ma tudni kell.
  Persze ez csak egy alternatíva.

  Csak ennyit akartam, a viszont látásra :C

 • peet beat

  csendes tag

  Abban az esetben bezavar, ha te is a Panelprogram keretében kapod az adást. Mert azt egy telepített műholdvevő biztosítja a lépcsőház számára, amin egy bit nem sok, annyi DVB-C jel nem érkezik. A műholdvevőkön keresztül sugárzott digitális adást DVB-S nek (s=satelit) hívják és teljesen más szabvány. Ehhez DVB-S tuner kell. (lásd: digis beltéri egység)
  Azt egyébként nem tudom, de majd valaki biztos megválaszolja, hogy a digi analóg adást sugároz műholdon, vagy DVB-S adást.
  Ha nem panelprogramos a szolgáltatásod otthon, hanem rendes digis kábel tv előfizetésed van, akkor tuti, hogy a tetőn ólálkodó nagy tányér nem zavar be neki :) Kapod a jelet analógban és kis mpeg2/4 csomikban.
  Két lehetőség van. Vagy valamit rosszul csinálsz, amit nem feltételezek, de előfordulhat, hiszen pl az én tv-men nem úgy kell keresni a digites adást mint az analógot, vagy a tv-d területileg nem támogatja a DVB-C adás vételét. Hiába van benne a tuner. A tv-ken ez fel van általában tüntetve valahol, hogy mely országokban működik a DVB-C tuner. Abban az esetben, ha szép hazánk nem szerepel a felsorolásban, sem kell megijedni. A készülék hangolása előtt lehet a területi beállításokat megadni. (nem a nyelv, az marad Magyar) Itt nagyon egyszerűen ne Magyarországot válaszd, hanem egy a tv leírásában szereplőt. Pl Hollandia, azoknál a csapból is méz folyik, tuti tudja a DVB-C tunered is kezelni ;) Ha ez megvan, mehet a szörcsing. Elvileg így már betalálja a digit adásokat. Ha így sem megy, akkor próbálj szoftvert frissíteni a TV-n. Ez esetleg segíthet. Ha eztán sem működik, akkor én passzolok :)

 • peet beat

  csendes tag

  Akkor a TV-d alkalmas digitális vételre. Annyi, hogy a HD ben sugárzott adókat (m1, m2, dunaHD) nem fogja megtalálni. A többi digit adás mpeg2-ben jön a digi kábelen. Ha külső STB-t akarsz, akkor az nem lesz olcsó. Keress rá: DVB-C tuner. Van pc-hez is.

 • peet beat

  csendes tag

  Nem érdemes. Még nem.

  DVB-S tuneres tv felejtős.

  200 ig a legjobb vétel ami tudja az általad megszabott opciókat: Philips 42PFL5604H/12

  Nekem ilyen van csak 81 centisbe. Ne óckodj a Philipstől. Ár értékben ver mindent. Én megtanultam. LG vel kezdtem, aztán sony és végül 6 hónap alatt náluk kötöttem ki. Ez végre működik rendesen :) Ezt már csak egy ledes Samsungra cserélném le maximum, de mivel nem vagyok BKV felső vezető, így maradok ennél :) A DVB-C tuner jól működik benne. Tudja a FULL HD-t, 2x HDMI és USB-ről játszik divix-et. A kép meg lemászik a kijelzőről ha jó adást fogsz ki. Ezt a tudást más márkában drágábban kapod meg, cseppet sem jobb minőségben.

 • peet beat

  csendes tag

  2 év a gar igen. Ilyenbe nem szívesen megyek bele, hogy nem jó ez vagy az a márka :)
  Nem mondom, hogy a Samsung nem jó, azt sem, hogy az LG szar vagy a Sony. Sőt. Biztos vannak olyan emberek, akik elvárásainak ezek felelnek meg és a Philips nem. Én csak a tapasztalatom osztom meg. Nekem sem az LG sem a Sony sem pedig a Samsung nem mutatott olyan tévét számomra elérhető áron, ami tudásban felvette volna a versenyt a Philipsel. A Sharp volt még egy alternatíva, de azokban ritka a DVB-C tuner. Nyilván a Samsungnak is vannak bazi jó LCD tv-i, amik leköröznek egy Philipset, de én azt például már nem tudom megfizetni. Ezért írtam, hogy ár értékben szerintem Philips.
  Semmiképp ne csak az én véleményem alapján rohanj TV-t venni. Tájékozódj, kérdezd meg másoknak a véleményét róla. Nekem abszolút pozitív.

 • peet beat

  csendes tag

  Hármas széria. Nincs benne DVB-C tuner és a pixel + HD funkció is kevésbé kifinomult.

Hozzászólok Aktív témák