Új hozzászólás Aktív témák

  • Ed McLeves

    tag

    Sziasztok!
    Miskolc (Győri kapu): a "feles" csatornák (közszolgálatik és társaik) esetében vasárnaptól kezdődően a bithibaarány felment maxra (Samsungon ez 2000), a jelerősség és a jelminőség szintje pedig drasztikusan leesett. Az összes többi csatorna esetén ezek az értékek 98-100 -on vannak. Hétfő délutánra megjavultak, majd tegnap reggel óta ismét szétesnek és akadoznak a "feles" frekiken lévő csatornák. Vasárnap egy tőlem légvonalban kb 250 m-re (de másik utca) lévő házban is ugyanez a jelenség volt tapasztalható.
    Kérdésem: Tud valaki arról, hogy a Digi szerel valamit és amiatt lenne rossz...? (hétfőn délutántó kedd reggelig tökéletes volt).
    (Régi Digis vagyok, ismerem a közszolgálati csatornák érzékenységét, olvastam az összefoglalót, kábeleken nem változtattam, csatlakozást/elosztást a még a Digi készítette másfél éve, amikor odaköltöztem és vittem magammal az előfizetést. Kábel bejön az ajtón, majd kb fél méter múlva 3 felé oszlik, a három szoba irányába. 3 Samsung TV és egy Alma C2200 veszi a jelet, mind a 4 eszközön egyformán rossz a jel és mind a 4 eszközön hétfő délutántól kedd reggelig jó volt anélkül hogy bármihez nyúltam volna, majd megint elromlott. Szobán belül az Almához általam készített továbbosztást már kiiktattam, semmi sem változott.
    Amit még nem csináltam: még nem vittem oda TV-t a bejárati ajtónál lévő 3-as elosztóhoz, hogy direktbe elékössem (bár mivel mind a 4 vételi ponton rossz, ezért már majdnem biztos, hogy a jel gyengén érkezik be a folyosóról.))
    Tehát tud valaki valami szerelgetésről Miskolcon, várjak még vajon, hogy megjavul-e mint kedden, vagy jelentsek (analóg) hibát szerintetek?
    Köszönöm a visszajelzéseket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák