Hirdetés

Keresés

Aktív témák

 • shabbarulez

  őstag

  válasz tomio #1516 üzenetére

  A volt DMCC biztos nem fog eljutni a XIX-kerbe mert az Debreceni szolgáltató. Bp-en a volt EMKTV/HDSNet az aki netet szolgáltat. A két cég azonos érdekeltségű, a románia RDS-é és azóta hogy közös brand alá lettek gyűjtve a nevük is hasonló Digi-s. A DMCC területén a LAN-os területeken már vagy 1.5 hónapja a 10/15/20 Mbps-es csomagokat adják, és egy ideje a Bp-i LAN-os részeken is. Azóta már a weboldalra is kikerült ez a változás, szóval elég hivatalosnak lehet venni. Eddig csak szórólap scannel képet lehetett látni az új sebességekről, de az is elég nyílvánvalóvá tette hogy milyen csomagok lesznek. Most már a weboldalukon is lefrissítették az új LAN-os sebességeket.

  Viszont a területi lefedettségről pontos infót, a várható fejlesztési területekről ütemtervet nem lehet úgy találni a volt EMKTV oldalán mint ahol pl. a DMCC-jén fönt van.

  A fórumok szerte látott hozzászólások alapján meg úgy tűnik Digi épp jelentős területi terjeszkedésbe kezdett, több vidéki városban és egyes bp-i kerületekben lakók számolnak be arról hogy náluk is a Digi hálózatot épít ki és szórólapokat dobál be. Úgy tűnik az elmúlt 6 évben nem igazán törte magát Digi azon hogy növelje a területi lefedettségét vagy komolyan modernizálja a hálózatát, de most határozott változások figyelhetők meg.

  Azok a nagyvárosok alapján amiket egyes fórum hsz.-ekben megjelöltek egyesek arra is lehet következtetni hogy akár a szolgáltatási terület megduplázódása is reaális lehet. Persze mind attól függ adott nagyvárosokban mekkora területen jelenik meg a Digi. Azért többnyire mindenhol csak a sűrűn lakott lakótelepi területek bekábelezését említették a fórumozók. A Digi eddig is a 4. legnagyobb ktv szolgáltató volt, ha megdupláznák a szolgáltatási területüket akkor is kb ugyanott maradnának, maximum igen közel kerülnének a jelenlegi harmadik legnagyobb Fibernethez. Viszont ha megtörténne széles területet lefedve a hálózat fejlesztés FTTB+UTP-re, aminek azért inkább csak a lakótelepi részeken van realítása, akkor a Digi hálózata jóval modernebb lenne mint a többi piacon lévő alternatíva.

  Mondjuk az nem lenne rossz, ha végre egy viszonylag nagyobbnak számító cég átfogó hálózati infrastruktúra modernizálást hajtana végre, ez talán ösztönzőleg hatna a többi cégre is hogy ők is kezdjék végre a fejlesztéseiket. Az a fogyasztónak mindenképp jó ha a szolgáltatók modernizálják a hálózataikat. A Digi most úgy tűnik elsősorban a UPC szolgáltatási területein terjeszkedik, kíváncsi leszek a UPC hogy fog majd reagálni. Fejlesztéseket el tudok képzelni, de olyan nyomott árszintet, mint amin a Digi kínálja a csomagjait, tuti hogy egyetlen szolgáltató sem fog kínálni. Szerintem ez már olyan olcsó árszint hogy a költségeket sem képes fedezni, nemhogy a jővőbeli fejlesztések beruházásait finanszírozni. Kíváncsi lennék a Diginek ez hogy éri meg, de nem igazán látni a társaságról gazdasági jelentéseket, a weboldalukon gyakorlatilag semmi infó nincs róluk.

 • shabbarulez

  őstag

  válasz tomio #1518 üzenetére

  Ezek szerintem nem olvastad el teljesen amit előzőleg írtam. A volt DMCC-nél LAN hálózatnál 10,15,20 Mbps van már jó egy hónapja, csak a honlapon még nincs frissítve. Ahogy a volt EMKTV LAN területeken is egy ideje ekkora sebesség van, pl. XIX kerület egyes részein is a honlapjuk szerint(helyileg pontosan ott ahol ki van építve a szükséges hálózati infrastruktúra). Ez a honlapukra is felkerült nemrég: [link] vagy [link]

  [Szerkesztve]

 • rocket

  nagyúr

  válasz tomio #1529 üzenetére

  Szerintem visszasagot fog kivaltani a felhasznalokbol ez a kabelnet vs lannet dolog, sose jo ha egy szolgaltato sajat magaval verseng, tobbet fizetnek a kabelnetesek 2mbit/1mbit netert mint a lannet legnagyobb csomagja ami 20mbit/20mbit (persze a garantalt savszelesseg gondolom lesz vagy a 20-ad resze), es nem a felhasznalokon mulik, hogy ha akarjak se tudjak igenybe venni.
  Mas neven kellett volna kulonallo projectkent megcsinalni, ha olyan ''gyors'' lesz mint anno az ADSL terjedese akkor lesz vagy 2 ev amire normalis szinten azt a par teruletet ahol vannak letudjak fedni lannettel, addigra meg mar a minosege messze lesz a mostanitol.

  Valamivel karpotolniuk kellene a kabelnetes felhasznalokat, mivel massal nem tudjak savszelesseg emeles lenne az egyetlen ut, de mint megtapasztaltuk par honapja nem nagyon van erre esely mert nem birna a rendszer,olcsobban mar nem hiszem megerne nekik adni a mostani 2 kabelnet csomagjukat, ugyhogy erdekes lesz mit talalnak ki, lehet semmit :)

  "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

 • brd

  nagyúr

  válasz tomio #1941 üzenetére

  Nálam kb. fél óra volt és problémák is voltak, tehát 1 óránál semmiképpen sem lesz hosszabb. Poros-koszos annyira lesz, amennyire egy fúrás és esetleg egy műanyag kábelcsatorna szögelése-ragasztása jár. A koax-hoz nem nyúltak, de miért is tennék?

  The only real valuable thing is intuition.

 • ludus

  aktív tag

  válasz tomio #1944 üzenetére

  Na tegnap este megint patentul ment a net :(
  Ügyfélszolgálat felhív, mondom hogy nincs netünk, a modemen villog az online, úgy néz ki nem kap ip-t... Erre a hölgyike: jó akkor munkalapot vesz fel, majd hétfőn jelentkeznek mert ő sem látja a modemet (monnyuk hogy látná ha nem online)...
  Reggelre a kismanók megjavították, online a modem :)
  Ez ám a gyors ügyintézés :DDD :C :R

 • ludus

  aktív tag

  válasz tomio #1946 üzenetére

  hát a mi házunkban sose lessz a sok öreglánynak az biztos :(((

Aktív témák

Hirdetés