Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    veterán

    válasz faragojof #96639 üzenetére

    Jól értem, hogy egy accounton többen játszotok? Ha igen, akkor szerintem ebből adódik a panaszod jó része.
    Kicsit más szemszögből kéne nézned a játékot, ugyanis a játékosok 99.9%-a egyedül használ 1 accot. Senki nem szeretné a 70 után elért dolgokat újra kifarmolni-megszerezni. Miért is kéne ha egyszer már TE, nem a karaktered, hanem TE aki ott ülsz a gép előtt megtaláltad?

    Amin mindenképp változtatnod kell: a játék esetében account és nem karakter szinten kell gondolkoznod (sajnos ez a 21. századi gaming trend is egyben). A játék esetében te nem a karaktert személyesíted már meg, hanem az accountodat. Egy jó ideje ebbe az irányba ment el a játékipar, kicsit nosztalgikus is lenne mondjuk áttradelgetni a Blood Shardokat egy másik ember segítségével egy másik, saját karakterünkre.

    Ezen felül az is okozhat nálad gondot, hogy nem 2012-ben, a megjelenéskor kezdted a szakmát, mint az ittlévők nagy része. Így most egy kis időutazásra hívlak téged:

    Akkoriban lvl 60 volt a max és Sanyi. Aztán lőn Paragon rendszer, merthogy a lvl 60 nem kihívás. Minden karakter lvl 60 után még 100 szintet tudott lépni, amit paragonnak hívtak és igen, két különböző szintrendszer ekkor kezdett el kialakulni. Minden paragon szint növelte az alap statokat (STR, VIT, DEX, INT) ugyanúgy mint a normál szintlépés és +3% Magic find-ot és Gold findot is kaptál, ezzel 300%-ra emelve a cap-et (erről bővebben itt).
    Aztán egy idő után rinyáltak a játékosok amiatt is, hogy "a fene egye meg, ha én DH-val akarok játszani megint elölről kell kezdeni a paragon szint húzást", meg "dehát a Barbim már P100-as, most ha kezdek egy WD-t az tök gyenge lesz nagyon sokáig ahhoz a Barbihoz képest". És valóban, mert a kezdetekkor baromi nehéz volt felhúzni egyetlen P100-as karaktert is.
    A Paragon szint karakterhez kötött volt. Ez több szempontból is bicskanyitogató: ha HC-ban meghalsz vele, akkor reccsen egyet a billentyűzet... Ha megunsz egy karaktert és törölni szeretnéd, akkor bye-bye sok száz órányi farmolás, nem olyan mint a tárgyak amiket beraksz a ládába és a másik kari felveszi.
    Na de a legnagyobb indok az volt (szerintem), hogy hihetetlen unbalanced volt a játék. Egyes kasztokkal szinte esélyed sem volt játszani, míg mások vígan pörögve (khmmm WW barbi Defiled Crypt runok...) harcoltak és sokkal hatásosabban farmolták a paragon szinteket mint más kasztok. Igen, ugyanaz a játék mégis sokkal lassabban farmoltál egyik karival, mint a másikkal.

    Úgyhogy jött a Paragon 2.0, ahol nem automatikusan osztódtak már el a pontok hanem a játékosok kaptak (némileg) szabad kezet a szintlépéseik utáni pontok elosztásával. Anno Paragon 2.0 hírére mindenki elkezdett Barbár karaktereket készíteni (azzal volt a leggyorsabb a paragon szint farm) és mivel 100-as volt a paragon limit, úgy néztek ki az accountok, hogy volt rajtuk 10 darab plvl 100-as barbi. Hogy majd ha jön a paragon 2.0 és az account szintjén összpontosul a megszerzett tapasztalati pont paragon szintek képében, jó nagy szintűek legyenek. Account szinten és nem karakter szinten.

    A paragon 2.0 egyébként a 2.0.1-es patch-el érkezett ami rengeteg újítást hozott, többek között Loot 2.0-át. Merthogy addig olyan fo.... na inkább ne is menjünk bele. A lényeg az, hogy bejött az okos loot rendszer, az aktuálisan játszott karakterednek megfelelő cuccokat dobott a játék és a paragon 2.0 is ezt azt az oldalát erősítette a játéknak: Ha már rengeteg időt belefeccölsz egy kariba, az ne csak azon az egy karaktereden érződjön hanem az egész accodon. Szinte bátorít arra, hogy "Gyere próbálj ki más karaktereket is!" ahelyett, hogy azt mondaná "Ezen már paragon 100 vagy, van benne 495 órád, hülye vagy, hogy ezt elölről akarod kezdeni? Ráadásul egy olyan kaszttal amivel ezt kétszer annyi idő elérni?"

    Szóval szerintem inkább hálásnak kellene lenned azért, hogy egy némileg kiforrt játékkal játszol és nem szívsz néhány olyan dologgal amit Jay Wilson uralma alatt a pokolba kívántunk volna (néhányan).

    -Történelem óra vége. :)

    [ Szerkesztve ]

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák