Új hozzászólás Aktív témák

  • nightmare13

    senior tag

    válasz mikromanus #3027 üzenetére

    Nah, ha megdrágítod valaminek az árát, lásd most esetünkben a gold, akkor kevesebbet fognak belőle venni (például euroért), kevesebb áramlik be a gazdaságba, viszont a rezervációs árak rendszere miatt ennek ellenére még mindig lesznek, akik megveszik, csak legfeljebb kevesebbet, viszont nem fog boldog-boldogtalan aranyat venni. A sarcok (15%-ok) felfoghatóak egyfajta áthárított adóként, amit mi már nem tudunk tovább hárítani, szóval hasonló, mint a VAT vagy ÁFA.

    Amúgy itt nem normál jószágként viselkedik az arany szerintem, mert ha alacsony az ára, akkor is nagyon sokan veszik, ha magasabb az ára, akkor is. Még csak nem is az inferior jószágok visszahajló görbéjére hajazna az ár-mennyiség (aka keresleti) diagramm, hanem valami nagyon torz görbe lenne, ami alacsony árnál nagyon-nagy mennyiséget rejtene, egységnyivel magasabb árak mellett meg egységnél alacsonyabb mennyiségben csökkenne csak a kereslet.

    Lehet velem annyi a probléma, hogy a vállalati oldalt is nézem, mert a blizz érdeke is lenne, hogy ne legyen bent ennyi arany ilyen nyomott árakon, mert így az RMAH-nak kb értelme sincs, márpedig nekik az jelenti a bevételt, meg nekünk is az jelentené igazán a bevételt, ha az RMAH és a GAH közel egyensúlyban lenne, ez pedig az én látásmódom alapján csak a gold mesterséges megdrágításával lehetne, tehát a blizznek egyfajta jegybanki intervenciót kellene alkalmazni. (A jelenlegi árat pedig nem tekinthetjük egyensúlyinak, valószínűleg erőteljes egyensúlytalanság van éppen. Az 1,4 se volt reális, de a mostani 0,5 se az. Valahol 0,8-1 intervallum környékén lehet az igazság.

    A te gondolatmeneted se volt rossz, egy normális jószágnál így működne, viszont itt a gold nem normális jószág, hiszen pénz. Márpedig a külső valutához (euro, gbp, usd) képest egyre gyengülő pénz, hatalmas mértékű inflációval. Nézd a saját helyzeted is: eladsz 1 hónappal valamit 80 millió goldért tisztán. Tegyük fel, hogy a legcsilivilibb cuccod van, így úgy döntesz, kiveszed. Ezért akkor kb (80*1,3)*0,7= 72,8 eurót kaptál volna. Ma már csak (80*0,55)*0,7=30,8 euró. Ez arra ösztönöz Téged is, engem is, hogy tartsuk az aranyat (botterek így is tolják, ettől nem félek), csak aranyban költsünk legfeljebb. Ez a cégnek se jó, Neked se jó. Bentragad az arany, forog, és hiába a 15% sarc, mert annál nagyobb mértékben adódik hozzá farmolásból. Gyűlik, gyűlik, gyűlik az arany, semmit nem ér, viszont a cuccokat se lehet már drágábban adni (feltételezés, de mint láthatod, a tárgyak ára nem követi az aranymennyiség növekedését), ez pedig vagy összeomláshoz vezet, vagy ahhoz, hogy a Blizzard radikálisat fog lépni, és feltolja a sarcokat elég durván.

    WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!

Új hozzászólás Aktív témák