Új hozzászólás Aktív témák

  • nightmare13

    senior tag

    válasz mikromanus #28145 üzenetére

    Tudom, hogy benne van az enyém, csak nem mindenkinek tűnik fel, hogy van :) Gondoltam hátha, csak segíteni szerettem volna. Ezért is csináltam anno még magamnak, aztán amikor viszonylag teljes lett, akkor közzé tettem. Lenne még mit fejleszteni, jó lenne, ha makro segítségével valahonnan le lehetne kérni az árakat, és nem kézzel kéne felvinni a rendszerbe. Ha valaki ezt meg tudja oldani, én szívesen megengedem, mindenkinek jobb lenne.

    A piaci mechanizmusról meg annyit, hogy olyan, hogy egyensúly, soha se lesz :D Mint mondta, ez csak a neoklasszikus közgazdaságtan agyszüleménye (5 évig tanultam közgazdaságtant, a két kezemen nem tudom megszámolni, hány mikro, makro és dinamikus közgé tárgyam volt már, ahol nyomják ezeket, mert ugye a neoklasszikus a mainstream, csak a valóság elfelejt alkalmazkodni a modellekhez.) Olyan nincs, hogy tökéletes verseny, mindig vannak kisebb és nagyobb piaci szereplők, így inkább monopolisztikus verseny van.
    Egyensúlyi ár meg azért nem lesz, mert nincs tökéletes informáltság, nagy a tudás és kontrollillúzió.

    Szóval ha nem hülye az ember, mindig lehet profitot kiszedni, különben mi a francért csinálná valaki, a normálprofitért? :D

    WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!

Új hozzászólás Aktív témák