Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • granini

  őstag

  válasz mikromanus #24045 üzenetére

  Miért káros a napi sokszázmilliárd gold bepumpálása a rendszerbe? Általános gamer/casual gamer szempontból: ha a runolásod eredményét akarod jobb itemekre váltani, akkor kb önerőből esélytelen vagy egy szint felett. Runolsz egy hétvégét. Lesz mondjuk 10-20 milla goldod. A botokból bemegy emellé (az AH-RMAH-ot megkerülve) némi ojróért cserébe sokmilliárd. kb önerőből nem juthatsz hozzá a jobb itemekhez, csak a középmezőynhöz. A jobbakhoz csak irtó nagy mázlival (saját, értékes drop), vagy goldot vásárolva, vagy közvetve a bot pénzeket lenyúlva juthatsz (AH flipnél is. Amit tőled vesznek, annak egy részét botok "farmolta" goldból vették).

  Már elnézést, de szerintem lehet nem számolsz azzal a faktorral, hogy a gold, mint olyan gyakorlatilag egy folyamatosan termelődő változó a játékon belül. Panaszkodhatsz a botokra, de ha egyszer csak 82 taiwani napközis egyszerre eldönti hogy ő most nekiül diablózni napi 12 órában a hétvégén, akkor az általuk farmolt rengeteg gold ugyanúgy bekerül a körforgásba. Botokkal vagy sem, a játékosok által folyamatosan termelt gold mindenképpen azt eredményezi, hogy előbb utóbb egységnyi játékosra vagy itemre egyre több gold jut majd. Közgáz.. Amiből túlkínálat van annak esik az értéke.. más szóval, amit ma 15M goldért megkapsz, az holnapra maj 50-be kerül hiszen gold végtelen sok van ebben a játékban, csak fel kell venni a földről.. :) Nem belepumpálják a sokmilliárd goldot a rendzserbe, hanem sokan vagyunk és sokat játsszunk. Mindegy hogy bot vagy ember..

  Amikor valaki pénzért goldot vesz akkor sem kívülről hoz be új goldot a játékba.. a játékon belül létező, már meglévő goldot vesz magához, miközben valaki jól járt.. mert pénzhez jut..

  Gyakorlati példa: ha holnap Blizzard jófej lenne, és minden egyes usernek jóváírna 2 milliárd goldot, akkor szerinted többet, vagy kevesebbet fognak érni a jó itemek AH-ban..? Persze hogy többet.. amit tegnap még 150M-ért sem tudtam megvenni azt ma nevetve elhozom 250-ért hiszen telik rá.

  Előfordulhat hogy erre Blizzardék is rájöttek - vagy tudták előre muhhhahahahaa.. - és hogy féken tartsák az árakat bevezették a craftolást. A jó craft pont azt eredményezi hogy az itemek ára nem száll el teljesen. Senki nem vesz 500 millás vállast mikor alapanyagból és 50 millából jó eséllyel jobbat csinál..

  Én így látom..

  <CotS> Children of the Skorn Clan | Uplay / Steam: PecoHUN78

Hozzászólok Aktív témák