Új hozzászólás Aktív témák

  • abéla

    senior tag

    válasz Sirandrish #19651 üzenetére

    Ne kezdjük eltolni az ezzel kapcsolatos mondandóm/véleményem lényegét, én egy szóval nem mondtam/írtam, hogy akinek ez a munkája és azt "normálisan" végzi, azzal bajom lenne (persze nem is tartom sokra, de ez más lapra tartozik), nem, azzal van bajom, aki akaratlagosan másnak kárt okoz/átver/megvezet és persze alap, hogy spekulánsként, a felvásárolt cuccokat pofátlanul 5-10x áron adja, stb. stb.
    És ugye simsi ezt teszi pl. a lekapcsolt server +bid ügyködésével, meg ki tudja még mi mással, mindenesetre erkölcsi aggályai nincsennek, az tuti, mert értem én hogy kell neki a pénz nagggyon, de akkor miért is kifejeztten/akaratlagosan a másik kárára teszi ezt(és itt nem az AH-n -egyre ritkábban- olcsón kitett cuccok miatti, az eladói oldalon keletkezett relatív veszteségről beszélünk, ugye).
    Ezzel együtt természetesen rá is világít, az, egy tetemes pénzmozgással járó tevékenység szabályozatlanságából adodó problémákra, mert hogy a Blizz nem képes a csalásoktól, átvágásoktól sem idegenkedő "üzletemberek" tevékenységét szabályozni, az egyértelmű.
    És igen, számomra ő bizony ezt a fajta "ügyeskedő" hozzáállást testesíti meg, szó sincs írigységről, leginkább dühvel keveredő szánalom az ami róluk leginkább beugrik.
    De persze könnyű szimpatizánsokat nyerni ezzel a várandós feleséges, meg a "csak irígy vagy rám, mert te nem tudod megcsinálni" szöveggel egy olyan közegben, ahol sokan minden zogszó nélkül még komolyabb dolgokat is bevállalnánk a csodás anyagiak reményében, csak épp oktondiak ehhez.
    Mert simsi nagyban játszik, azt el kell ismerni(legalábbis ezt állítja), de ez semmit nem von le a kisstílű lehúzós/átverős habitusából, sőt.
    Persze egy ideig én is elnézően legyintettem ezekekkel kapcsolatban, hogy jól van, kapzsik a gyerekek, de tudod amikor a bot sz*rosabb végét is sikerül megmarkolni, meg a te károdra tevékenykednek(pénz/idő), akkor bizony más megvilágításba kerülnek a dolgok.
    És végképp ne keverjük ide az AH-n vett olcsó cuccokat, mert sztem ez lenne az üzemszerű felhasználási alternatíva (ld.: játszunk, a lootot adjuk-vesszük, fejlődünk, tralalla), nem az amikor a ketseg kínai a garázsában farmert játszik, meg a hülyegyerekek, akik mindent lesz*rnak a nagyobb profit érdekében (egymást, a készítőkeket/kiadót, szabályokat, mindent, amit nem szankcionálnak, ha meg igen, röhögve nyomatják másik acc-on tovább), amivel gyakorlatilag mostanra elszabták a játékot...
    Mert szerinted miért lett bevezetve a account bound craft-cucc ilyen dúrva roll-lal - ami, ha így marad, szépen ki is gyomlálja az ezen a területen tevékenykedő kupeceket- valószínűleg azért, mert a sok kispajtás a tevékenységével elűzte a játék bázisát adó tömegeket.
    Persze nem csodálkozom, hogy védelmedbe veszed simsit, már killerjohn-nál is látszódott, hogy neked ezek a dolgok beleférnek, nekem viszont nem. És ez nem álszentség, de az viszont gazemberség, ha úgy gondolod, hogy csak addig nem szabad átverni másokat, amíg az kitudódhat / szankcionálható. Tudod az ocsú és búza esete :P .

    Simsinek is szeretném világosan kifejteni, hogy nem a felhajtott pénzre irígykedem, sokkal inkább annak módja és az ezzel együttjáró habitus az, ami irritál és ez, azt hiszem, nem szubjektivitás tárgya.
    Mert ha valaki nagyobb tömegeknek okoz anyagi vagy egyéb természetű kárt (itt ugye, akár a tevékenységük általi infláció miatt megnövekedett farm-többlet, mint időveszteségét is ide sorolható vagy a számtalan bosszús pillanat, amikor látod, hogy elszállnak az árak, manipuláció, spekulácó miatt stb), akkor az bizony a jelenlegi dolgok állása szerint -hála istennek- objektíven is elitélendő.
    Persze itt, a balkán-kálmánok világában sokkal inkább azonosulandó példák vagytok, de na, ez nem érv a legitimizáció mellett.
    De mondom, szerencsére úgy állnak a dolgok, hogy egyre többen gondolkodnak hasonlóan, mint én, így megint talán a játékról, az élményről és nem a net-seftesekről kell szólnia a D3-nak.

    [ Szerkesztve ]

    hootka!

Új hozzászólás Aktív témák