Hirdetés

Keresés

Aktív témák

 • Andie

  őstag

  válasz Neo... #19 üzenetére

  Te Neo, ez igy elég hosszadalmas és macerás lesz ám. Egy programnyelvvel való ismerkedést nem igy kell kezdeni, hanem egy jó könyvvel (Marcu Cantu?), és a példaprogramokkal.
  Itt fórumon csak összevissza kapkodás lesz, innen is onnan is felszedsz részinformációkat, de soha nem fog összeállni tudássá. Ezt most segitökészségböl irom, nem piszkálásból, remélem nem érted félre.
  Nagyon szivesen válaszolgatok énis, oktatok is Delphit, de úgy érzem, ez a jelen felállás kb olyan, mintha úgy szeretnéd megtanulni a kreszt, hogy beülsz egy autóba, aztán kimész az utcára úgy, hogy még a kuplungot sem tudod kezelni, nemhogy a szabályokat.

  Mellesleg a fekete/fehér/kék kérdésedre a válasz : Transparent tulajdonságot állitsd True-ra. Ekkor a fehér keret átlátszóvá válik, azaz az fog láccani a kerek gombod körül, ami mögötte van (form).

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • Andie

  őstag

  válasz Neo... #23 üzenetére

  Erre mondom.. Adatbázisok külön téma, napi 2 órában kb 1 hét alatt lehet az alapokat elsajátitani.
  Most elmondhatnánk, hogyan lehet egy adatbázist létrehozni (kb 10 pontból álló tennivaló), de aztán a köv. kérdésed az lenne, hogyan kell megnyitni, majd utánna hogyan lehet beleirni, ill. ha már benne van néhány adat, hogyan lehet azokat megjeleniteni, stb, stb stb.
  Érted, cimbi? :F

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

Aktív témák

Hirdetés