Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vacs
addikt
válasz
Gubek-Einste #151 üzenetére
Egyelőre hagyjuk az AP módot, mert jelenleg rendes netem sincs!
Mai nap kicseréltem az eddigi TP-Link TL-WDR4300-at a D-Link DIR 842-re.
A Telekomos Huawei 8245h modemből kapja a 842 a jelet és ezt küldöm tovább 2 utp-n és wifin, minden eszközt újraindítottam már!
Csak a wifi ssid+jelszót írtam át, ezen kívül semmit nem bántottam a 842-n (és a huawei-en se).
Azóta a tv-n nincs net utp-n (valójában két okos tv van rákötve egy Tenda switch-el, de egyik tv-n sincs net), a mobilok wifije is rossz, rendszeresen nem tölti be a weboldalakat, kiírja, hogy nincs kapcsolat, majd pár másodperc múlva megint jó. A telefonomon a Speedtest appban elindul a mérés, majd egyszer csak kiírja, hogy network communication issue (hálózati kommunikációs probléma), vagy nagysokára kiírja hogy 100 a ping és utána dob hibát, stb...Miért nincs rendes netem?
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
-
vacs
addikt
válasz
Gubek-Einste #153 üzenetére
Visszakötöttem a TPlink 4300-at és azóta újra minden tökéletes!
Az okos tv újra látja a serviio szervert utp-n, a mobilok is megtáltosodtak stb...Szóval tuti a 842 a bibi, csak az a kérdés, hogy mi a baja (optikai kábeles Telekom 1000 net, Huawei 8245h modemmel)!?
(^)(>.<)(^)
-
Doki16
addikt
Van egy ilyen routerem amit a telekomtol vettem, de a Digi nethez használom. Első beállításnal úgy ahogy kell megadtam minden adatot és fél is csatlakozott a netre. Használat közben azt veszem észre meg a router menüjében is látom, hogy a kapcsolat állandóan ujraindul. Magyarán szólva mindig eldobalja és ujrakapcsolodik és addig amíg ez megtortenik természetesen nincs net. Mondanom sem kell, hogy ez így nagyon rossz, hogy fel óránként állandóan megszakad a net. Van erre valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baj?
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
y510problema
csendes tag
Sziasztok!
Ha két ilyen router veszek akkor be lehet rajtuk állítani, hogy míg az egyik sugározza a jelet, a másik egy másik szobában továbbítja (erősíti) a jelet (WIFIn keresztül)?
Ha nem megfelelően fogalmaztam, bocsánat, nem nagyon értek hozzá.
-
IamSociopath
aktív tag
válasz
y510problema #157 üzenetére
Nem lehet vele ilyet. Neked WDS Bridge kell.
-
Egy-két
tag
Vettem kettőt úgy 3-4 hónapja, és fő router valamint wirealess switch felállásban használtam őket. Nos a fő úgy érezte hogy túl szép az egész ahhoz hogy igaz legyen és olyan hibával bombázott, hogy random időkben időtúllépést okozott mind lokál hálón és távoli weboldal elérésben.
Vissza vittem(!) garira, a napokban érkezik, de nem tudom mit fogok kapni
Valakinek volt hasonló hibája a routerével ?
-
szaniszlokar
tag
Nekem is van egy ilyen routerem. Egy Acer E5-575G AC-s laptoppal használom. Az 5GHz-e hálózatra kapcsolódom, de a link sebességét csak 433 Mbps-nek -re jelzi. A dobozon 867 Mbps-nak van jelezve. Mit kell még beállítanom, hogy megemelkedjen a link sebesség? ,
Köszönöm! -
válasz
szaniszlokar #170 üzenetére
Milyen wifi adapter van a gépben?
Gyártói/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
szaniszlokar
tag
válasz
Gubek-Einste #172 üzenetére
Acer Aspire E5-575G-583E a laptop pontos típusa.
Windows 10 pro fut a gépen.
Qualcomm Atheros WIFI kártya van benne. Az OS saját drivere van fent, amit letölt a Windows Updateről. Beállítottam a WIFI kártya tulajdonságainál, hogy az 5 GHz-es hálózatot részesítse előnyben. -
válasz
szaniszlokar #173 üzenetére
Inkább gyártó/chipset driver-t használjál.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
szaniszlokar
tag
válasz
Gubek-Einste #174 üzenetére
Letöltöttem a gyártó oldaláról a legfrissebbet, de ugyanúgy 433 Mbit a link sebesség, pedig Mu-mimo-s a laptop is. Nem találok sehol beállítási lehetőséget, amit felhasználhatnék.
-
válasz
szaniszlokar #175 üzenetére
Pontosan milyen típusú a wifi adapter?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
szaniszlokar
tag
válasz
Gubek-Einste #176 üzenetére
Qualcomm atheros QCA9377.
Találtam egy dokumentumot a qualcomm oldalán, lehet, hogy csak ennyit tudna?
Link -
válasz
szaniszlokar #177 üzenetére
Ezek szerint igen, csak 1x1:1 képességű.
-
szaniszlokar
tag
válasz
Gubek-Einste #178 üzenetére
Köszönöm a megerősítést! Akkor nem forszírozom tovább a dolgot!
-
Airedhyal
aktív tag
Nemrég rendeltem egy ilyen routert, és rendelés leadása után kicsit neteztem és láttam van már belőle rev. C1 is már ami Qualcomm Atheros chipel van szerelve.
Kíváncsi vagyok melyik verziót kapom jövőhéten, B1 vagy C1. -
SPeti1984
senior tag
Arra van lehetőség szerintetek hogy ha van egy sagem telekomos eszköz plusz egy Dlink DIR-842 AC1200-as router, hogy azt mint jeltovábbító vagy erősítő access point valahova beüzemeljem a házba (csak bedugom a konnektorba) hogy máshol is legyen jel?
-
-
Airedhyal
aktív tag
-
shift+ő
senior tag
AP-ként használom LAN-LAN kapcsolattal a routerrel ami egy kisebb D_link. Így nem látja, hogy van internet kapcsolata, ezért úgy szeretném hogy WAN portjába jön be a routerből a LAN kábel.
Ebben az esetben milyen WAN beállítás szükséges? -
-
shift+ő
senior tag
válasz
Gubek-Einste #186 üzenetére
Egy hálózatban szeretném kezelni a routerhez és az AP-hez kapcsolódó eszközöket, a router osztja at IP-t, olyan megoldás nincs ahol a WAN port kvázi LAN portként működik?
Ha dynamic ip-t állítok be akkor valamiért 192.168.100.1 címet kap az AP WAN portján, pedig a DHCP a 192.168.0.xxx tartományból oszt. Az AP-n ki van kapcsolva a DHCP[ Szerkesztve ]
-
-
shift+ő
senior tag
válasz
Gubek-Einste #188 üzenetére
az alhálózati maszk még megoldás lehet, ha lesz idöm ki próbálom
-
kigyi_23
addikt
Másnál is jelentkezik az a probléma, hogy minden egyes óra elején eldobja a wifi kapcsolatot?
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
AC-n körülbelül milyen sávszélt tud a router, azonos helyiségben?
-
r3dsnake
nagyúr
Kipróbáltam Macbookon 300Mbit átmegy rajta szépen, nekem elég ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
kisbago
aktív tag
Mi a véleménytek a routerről? Hatósugara kb mennyi?
-
Tomix24
addikt
Srácok, sziasztok.
Vettem egy ilyen Routert. Digi 1000 mellé használnám.
Telekomos előfizetés mellé lehetett. Az előző gazdája a dobozba hagyta a papírokat.
DIR-842 Hardware Version: B1 Firmware Version: 2.03MT
Ha.
Közvetlen a falból(Kintről behozott DIGI kábelről) dugom a számítógépbe, úgy 550/200-at mérek.
Ha a Routert is közé teszem, akkor 310/200 a max!Gigás a lankártya a PC-ben. 3 féle kábellel is próbáltam(Cat5-Cat6). Minden portjában. Vírus nincs a gépen. Win10 legújabb. Driverek legújabbak. Intel I3 4 Ghz-en.
De mivel közvetlen falból 550, majd ahogy közé teszem a routert csak 310. Ez tuti a router...
Valaki tud javasolni valamit? Tegyek fel másik Firmware-t? Factory reseteljek? Csak a wifi jelszókat vittem be neki, meg a Digi Ppope-t(felhasznév/jelszó) vittem be, amúgy semmin nem állítottam.
240Mb-et veszíteni sok egy kicsit
Köszönöm ha valaki tudja mi lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC : i5 10400F 16GB DDR4 RTX 2070 256 SSD+ 2TB HDD
- GAMER PC : i5 10400F 16GB DDR4 GTX1070 256 GB SSD + HDD
- Új MSI GE66 Raider QHD IPS 240Hz i7-11800H 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 3070 8GB 140W Win11 Garancia
- DOBOZOS Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7th gen:i5 8265U,16GB,512GB,14"WQHD 2560x1440 ,1.09kg,Lenovo gari
- Playstation 4 9.00 GOLDHEN
Állásajánlatok
Cég: Abesse Zrt.
Város: Budapest
Cég: Visoft Kft.
Város: Budapest