Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • vargalex

  Topikgazda

  Újra megvizsgáltam a webes felület lassúságát.
  Kliens oldalon futtattam egy Wireshark-ot és a router oldalán tcpdump-ot. Kliens oldalon látszik, hogy ilyenkor folyamatosan TCP Retransmit van. A routeren futtatott tcpdump kimenetén pedig látszik, hogy valóban megérkeznek a csomagok, de a router nem válaszol rá, azaz valamiért eldobja. Így nem csoda, hogy a kliens retransmit-ol. Egész biztos, hogy a TCP stack-ban lesz valami nem szabványos dolog.
  A probléma egyébként jelentkezik curl-al is, azaz biztos, hogy nem böngésző függő, tényleg a TCP stack lesz az.
  Most kipróbáltuk innen a cégtől is (innen nyitva van a webes elérés) és az összes kliensen tapasztaltuk. Próbáltuk Arch Linux-on Chromiummal, Firefox-al, Chrome-val, Windows 7-en Chrome-val, Windows 10-en Chrome-val és Firefox-al. Mindegyiken jelentkezett a dolog. Ugye a közös most az, hogy a céges routeren megyünk kifelé (ami egy Mikrotik), ami a NAT miatt ugye pont cseréli a TCP header-eket, azaz bármelyik kliensről indított kérésnek ugyan az lesz a TCP header lényegi része. A lényeg az, hogy nem tetszik a Padavan firmware-nak.
  Tegnap egy ismerősnél raktuk fel a Padavan-t a routerére, az én notebook-omról az is így viselkedett, viszont az ő MAC-jéről jól ment. Azaz nem az én példányomon van valami gondja a padavan-nak, hanem ez gondolom általános.
  Ugyanakkor azt is kipróbáltam, hogy SSH-n bejelentkeztem a routerre, nyitottam egy tunnel-t a 80-as portra. Ekkor már bármelyik gépen tökéletesen ment. Ugye ebben az esetben a routeren futó ssh szerver cseréli le a TCP header-eket és azzal szólítja meg a 80-as portot. Ezt (mivel eszközön belül vagyunk) nyilván eredményre vezetett.

  Mindenképpen valami TCP stack beállítás lesz a gond, ami bekavar. Ti milyen operációs rendszer alatt milyen böngészővel éritek el a webes felületet?

  [ Szerkesztve ]

  Alex

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés