Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsef8
aktív tag
Nekem ez jól jött, szükségem volt a több sávra. Köszi NVIDIA.
-
Teasüti
nagyúr
Virtuális gépen ez adja magát hogy hardverből stream-eli az asztalt, de amúgy otthoni user mire tud használni akár csak három párhuzamos tömörítést egyszerre? Pláne úgy, hogy azért nem olyan bika erősek az NVENC egységek. Már ha mondjuk 1080p-nél nagyobb kell, vagy esetleg 30p-nél több képkocka. 1080p60-ból jó ha megvan akár csak a három szál röccenés nélkül HEVC-ben. Legalábbis ha a videós tapasztalatokból indulok ki. Meg már elég régen volt 1080p monitor is előttem... Igaz mondjuk vmi DLNA szervernél még talán nem lesz limites. Viszont 4K-nál már lehet elfogy az ereje ha öten filmeznek egyszerre (
).
[ Szerkesztve ]
-
" Még a második generációs Maxwell GPU-k is képesek több mint 400 fps dekódolásra, ami legalább hat egyidejű 1080p (?) adatfolyamhoz elegendő – feltéve, hogy nem fogy ki a VRAM."
[link]"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Teasüti
nagyúr
Enkódolásról van szó. Nálam Davinci Resolve vagy akár egy ffmpeg olyan 230 fps-nél fullad ki HEVC-nél 1080p-be tömörítéskor 3060-ason. Nem emlékszem ez mennyi volt 1060-ason. Lehet ennyi se. Szóval ha mondjuk vki otthon virtualizál, akkor kap három 1080p asztalt 60 fps-el. A negyedik már szűkös lesz.
De mennyi otthoni felhasználót érint ez? Játszadoztam anno a Hyper-V virtuális gépekkel sima desktop Windows-on és arra jutottam, hogy a hardveres GPU gyorsítás még csak-csak némi driver varázslattal (bármikor kiiktatható ha a gyártónak nem tetszik), viszont távoli asztalt használni elég szívás egy normál PC használathoz képest. Nehezen tudom elképzelni mire kellhet akár csak 3 párhuzamos tömörítés. DLNA-n is szinte felesleges az újratömörítés. Kb soha egy lejátszóval se volt gondom. Nem szoktak lenni olyan exotikus formátumok se, amikkel ne birkóznának meg a lejátszók.[ Szerkesztve ]
-
FireGL
aktív tag
Ennek új driverrel kell működnie?
Az embert a gondolkodás tette állattá...
-
mancer7151
junior tag
Miért nem jelentik be? Nekik hírértékű, pozitív.
Eladó: ZOTAC GeForce RTX 3060 Twin Edge OC 12GB GDDR6 ZT-A30600H-10M
-
fatal`
félisten
Rég meghaladtuk az 1080p-t.
Simán 4k-t streamel 90 fps-sel pl. VR alatt (Air link, H265 150mpbs) meg mellette még rögzíteni is tudok egy QHD streamet 30 megabittel. Ez működött már a 3080-on is.
Mondjuk nem tudom mit szólna még egy harmadik szálhoz, nem próbáltam. 5 4k streamet azért lehet hogy már nem bír el.
-
RpPRO
őstag
konkurens helyett egyidejűt írjunk már!
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
Teasüti
nagyúr
Az még mindig csak kettő szálon megy. Ennyit alapból tudott az NVENC kb az első naptól kezdve.
#6jozsef8
Na de áruld már el nekünk mégis mire?!
Én keresgéltem kicsit. Még a Bing AI-t is ráállítottam, de az se talált egy épkézláb példát se otthoni környezetben (ahol Geforce-t használnak), ahol kettőnél több párhuzamos enkódolásra volt szükség. Ez a "stream-elünk (VR, Twitch, mindegy) és közben rögzítünk" is csak kettő szál.#11Márton
De batch export-nál is nem mindegy, hogy egyszerre 5-öt csinál mondjuk 1/5-öd fps-el, vagy szekvenciálisan végig megy a fájlokon ami a csövön kifér? Ha az NVENC lesz a szűk keresztmetszet, akkor szerintem mindegy. Ha meg nem az enkóder a szűk keresztmetszet, hanem mondjuk a Cuda magok szaturálnak, esetleg CPU limit van, akkor is mindegy.[ Szerkesztve ]
-
jozsef8
aktív tag
OBS több helyre streamelés párhuzamosan. Pl facebook, twitch, youtube, ez normalis minőségben rögtön 3
Van aki még több helyre streamel, ott több kártyára is szükség van egy streamer gépen belül. Ha meg 4k-ról beszélünk ami már ma nem nagy elvárás, akkor egy kártya semmi esetben sem elég.
-
jozsef8
aktív tag
A youtube RTMPS nem mindig működik sajnos pl. a facebookkal együtt. A másik meg, hogy sokan streamelnek előre felvett videókat több szálon youtubera. Ott van aki 7-8 külön videót is streamel, már láttam olyat is aki 10 felett. Ott például jól jön ez a feloldás, akár plusz 2 stream szál is mehet egy kártyáról. (A max limitet amúgy eddig is fel lehetett oldani speciális moddolt driverrel, de így már nem kell vele mókolni.)
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
sokan streamelnek előre felvett videókat több szálon youtubera
Most hallok erről először. De ha előre fel van véve, akkor nem egyszerűbb csak feltölteni hagyományos módon és esetleg beállítani egy premier vetítést Youtube-on?
Illetve ezek szerint van aki több kártyás gépet épít csak erre a célra?
Hogy műküdik a Youtube stream-elés? Ekkor nem tököl az újrakódolással a szerver? Lehet így jobb minőségben "feltölteni" mintha hagynánk feldolgozni neki a fájlokat? -
jozsef8
aktív tag
Ezek általában a meglévő videókból összeállítások, és ezeket streamelik, ezért nem töltik fel. A lényege nyilván, hogy a streameket is sok néző nézi és így több bevétel keletkezik. Ha több a stream ami egybe fut akkor az nyilván még több bevétel. Sokan építenek erre külön streamer gépeket, általában 1 kártyás rendszereket, mivel az OBS nem nagyon kedveli a több kártyás stream indításokat (nem tudom miért).
Nyilván ha feltöltök egy videót az jobb minőségű, de itt nem is nagyon a minőség számít, hanem hogy a youtube külön megjeleníti a streameket is a videók mellett, így több nézője lesz a csatornának. De amúgy elég jó minőségű streameket is lehet már indítani, ez beállítás kérdése is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat mostantól több konkurens NVENC kódolási folyamatot enged, mint korábban.
- BMW iX1 menetpróba
- Steam Deck
- Programozás topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Assetto Corsa Competizione
- Villanyszerelés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tippmix
- WWDC, iOS 17: Látványos újítások iPaden, hasznosak az iPhone-on
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- További aktív témák...
- GIGABYTE RX 5700 XT 8GB GDDR6 GAMING OC - Gari 2023.12.11. -ig - Eladó! 62.000.-
- BESZÁMÍTÁS! EVGA FTW3 ULTRA RTX 3080 10GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X LHR (TUF-RTX3070TI-O8G-GAMING-V2) - 1 éves - eladó!
- XFX RX 6600 XT QICK308 újszerű 14 hónap magyar garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Palit GamingPro RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest