Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossp
addikt
Azért a 30 fps-ért amit egy 4090 tud ebben a felbontásban nem kell 240 Hz
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Laraxior
titán
Ezért maradt a shopban, és lett helyette G9 oled. Pedig bírtam volna
""Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély, nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Feri7619
tag
Pedig milyen fontos is a 8K@240hz manapság!
Annyira szükség lenne pedig rá, én nem is tudom mi lesz így.
Úgy viszik egyébként is 8-900ezerért az ilyen kijelzőt, mint a cukrot![ Szerkesztve ]
-
BusinessGuy
senior tag
Milyen sokra megy a radeon 7000 széria hogy egyedül képes azzal a felbontással a 240hz-re, a gond csak az hogy nincs olyan kártyájuk ami csak meg tudná közeliteni ezt a teljesitményt amire egyébként a 4090 se képes. De azért PH szokáshoz hüen ki kellett emelni az AMD fölényt.
-
Laraxior
titán
válasz
BusinessGuy #7 üzenetére
Ha egyszer tenyleg csak az amd kartyain van dp2.1 csatlakozo, akkor mirol irjanak?
Nem jo az senkinek se, de ez van... kicsit eloreszaladt a monitorgyartas.""Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély, nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
tibcsi0407
félisten
Természetesen az AMD itt is vezet papíron.
https://utdetailing.hu/
-
Low Noise
senior tag
Kevés trabantra lehet F1 es gumit szerelni
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
8K: 7680x4320pixel
2x4K: 7680x 2160pixel.Pont a fele...
""Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély, nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Aethel
aktív tag
Ebből jöjjön egy OLED variáns és azonnali vétel.
El is kezdek rá aprót dobálni a perselybe -
nexplo
őstag
Szenvedek itt hogy 2K-ban valahogy 100FPS stabilan meglegyen, a 144 pedig lassan álom marad. Erre itt ez a monitor. Hát köszi
Szenvedjen vele más is
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Remélem, hogy a jövőben tömegével érkeznek hasonló specifikációval monitorok.
Feleslegesnek tűnhet 60Hz-es FullHD monitoron olvasva a cikket, de szerintem van létjogosultsága egy ilyen tudású monitornak.
Kivált egy dupla 32"-os 4k-s rendszert, de ha már gaming, nem muszáj teljes képernyőn játszani:
- középen 21:9 5k2k, két oldal vagy fekete sáv vagy két 1280*2160-as virtuális képernyő (böngésző, social media, zenelejátszó, bármi)
- középen akár csak 16:9 (de ergonomikusan középen, nem az egyik oldalsó monitoron) 4k gaming, mellette 1920*2160 jut mindkét oldalt másra
A 240Hz szerintem jó dolog (sokkal szemkímélőbb, ráadásul csökken az alacsony frekvenciás PWM fényszabályozás esélye), én anno 60 Hz-ről váltottam egy FullHD 240Hz-es TN paneles monitorra. És a jelenlegi 4k IPS 144Hz-nél bizony érződik, hogy noha sokkal folyamatosabb a 60Hz-nél, a 240 egy kicsivel jobb volt mind munkára, mind játékra.
Desktop animációk, vagy pl. Killing Floor fűrészkorong animáció 240Hz-es monitoron teljesen kivehető forgó fűrészfogakkal tök valósághű, 144Hz kicsit zavaros, 60Hz-en egy elmosódott valami látszik, amiről csak tudja az ember, hogy mi akarna lenni.
Viszont munkára 2*4k alá nem adnám, ezen már kényelmesen elfér sokminden, ha kell a teljes képernyő egy nagyobb táblázat/kód/diagram áttekintésére, még van egy másik 4k akár 3-4 alkalmazásnak.
Az árazás az egy dolog, nem a Fortnite-ozó tininek kell megvenni a szülők félretett pénzéből, ha nincs rá keret. Annak akár csábító is lehet, aki pár hét alatt megkeresi az árát, itt a valódi problémát (átmenetileg az nVidia technikai adóssága mellett) a hírhedt Samsung-féle minőségellenőrzésben látom.
╮(╯ل͜╰)╭ Now we're the ones who help to set the sun... ( ͡ _ ͡°)ノ ♫
-
Laraxior
titán
Nalunk akcioba, elorendelesnel adtak hozza az uj samsung projektort is, mondjuk dragabb is a nemet webshopban, mint a magyarban. De igy teljesen felesleges, majd ha jon jovore az nVidia 5xxx szeria, arra mar talan tesznek dp2.1 csatit.
Addig meg eleg surun kell dobalnod az aprot""Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély, nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Kansas
addikt
válasz
tibcsi0407 #9 üzenetére
Miért, az NVidiát meg az Intelt mégis mi akadályozta meg abban, hogy ugyanolyan inerface-t szereljen a kártyáira? Nem AMD proprietary egyik sem...
#16 BenJoe : "5k2k" omfg...az ilyen torzszüleményekből látszik, mekkora szükség lenne némi szabványosításra a kijelzőtípusok és nevezéktanuk terén... az 5120x1440-t amúgy LG is, Samsung is "Dual QHD" névvel illeti, ami szépen rímel a Dual UHD-ra is, és még értelme is van, remélem "kánon" lesz belőle...(a QHD/WQHD pedig továbbra sem 2K, ha fejre áll a sok őstermelő akkor sem: a 2K az a FHD, ugyanazon elv alapján, amiért a 4K az UHD)
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Ja, közben észrevettem, hogy az LG ezt(5120x2160) hívja 5K2K-nak... kár hogy a K-s nevezéktanban a sorok számának nem osztottak lapot... éljen a hasraütéses nevezéktan!
Akkor már sokkal szimpatikusabb az ahogy te hívod, hogy "21:9 5K"...Amúgy meg dehogy nincs ami kihajtja... ha az én RX6700XT-mmel képes vagyok 4K/Ultra-very high-on játszani minden játékkal amit PC-n tolok(pl. Truck Simulatorok, Transport Fever 2, Cities: Skylines, World of Warships, XCOM2, AC: Odyssey), akkor egy 4070Ti és afölötti képességű kártyának nem lenne szabad, hogy ez a felbontás komoly gondot okozzon. Persze, ha valaki a legeslegújabb játékokkal, RT Ultra settingekkel akar 4K/8K-ban játszani, az tegye is alá a vasat.
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
HThomas
senior tag
Egyébként az 5K2K jelölés nem lenne annyira rossz, mert legalább egyértelmű, hogy melyik dimenzió mentén kb hány pixel van. A DQHD, WQHD, WQXGA+ és társai meg totál semmitmondóak...
Ja, meg végső esetben ott a felskálázás... én a Cyberpunkot toltam 2080Ti-vel a 4K TV-n ultrán úgy, hogy be volt kapcsolva a DLSS, és tök jó volt. Aztán kíváncsiságból megnéztem egy RX 6750-en, na ott küzdöttem picit, mire játszható lett
-
Kansas
addikt
válasz
tibcsi0407 #22 üzenetére
.. mindegy...
Mintha nem lenne pofonegyszerű a megoldás: ha nem tudod/akarod kihasználni, akkor nem számolsz vele pozitívumként a vásárlási döntésed meghozatalakor.
De negatívumként felhozni enyhén szólva is marhaság...[ Szerkesztve ]
-
Kelori
tag
Azért csak vannak olyan régebbi címek amik meg tudnak rajta mozdulni 8k-ban 120 FPS felett, és időtálló, stilizált grafikájuknak hála még szép és érdekes is lehet ezen a monitoron. Pl. kezdésnek és megnézném hogy fest rajta egy bioshock infinite.
Mondjuk nekem sose lesz ilyenem, de álmodozni szabad xd[ Szerkesztve ]
if it ain't broke, don't fix it
-
Laraxior
titán
A Crysis remastered viszont tudja
(Oké, ez csak 5120x1440)
Sanszos, hogy cfg-vel minden játék belőhető. A Starfield sem támogatja ezt a felbontást, egy kis piszka után viszont simán.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Hiába van relatíve sok hardveren HDMI 2.1, más limitekbe ütközik a maximális frissítési frekvencia beállítása.
- Inno3D iChill X4 RTX 3070 8GB doboz, garancia
- Nvidia RTX 3070 Founders Edition 8 Gb doboz, garancia (hibátlan)
- Beszámítás! SAPPHIRE TRI-X OC R9 290 4GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Kis hibás MSI SEA HAWK GTX 1080 8GB vízhűtéses videokártya garanciával
- Beszámítás! "ÚJ" Inno3D iCHILL X4 RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest