Hirdetés
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Europol: jönnek az önálló AI-bűnhálózatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Hálózatokról alaposan
- Windows XP
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 10
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- OpenWRT topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
Az a baj hogy a 4G is tudja ezt a 60-90 mbs.
Be lett itt etetve a nép ezzel is. [link]
Persze tudom kevesebb kapcsolatott kezel a 4g, de ez azért pl nálunk ritkán gond. Sok milliós nagyvárosokban, de ott is megoldható lett volna pl a wifi hálózatok használatával. Mintahogy nálunk a telekom is ezt csinálja a routereivel. -
Ricardo
titán
Például.
Ebből a készülékből sokminden kimaradt/ lebutításra került a sima 16-hoz képest is.
A vezeték nélküli töltés sebességének felezése. Sima QI szabvány használata a a Qi2 helyett, a gyengébb fényerejű kijelző (800 nit (HBM), 1200 nit (csúcs) a 1000 nit (típus), 2000 nit (HBM) helyett) dolby vision nélkül. Ahogy a hátsó kamera videófelvétlből is kimaradt a Dolby vision, a szelfi kamerából meg a PDAF.
A wifi a három sávos helyett itt kétsávos és a hetes szabvány is lemaradt.
Nincs uwb támogatás.
Ezek amik hirtelen az eszembe jutottakA gyengébb 5G támogatástól itthon tekintsünk el, mert a kimaradó mmWave frekvenciák támogatása nálunk nem oszt, nem szoroz, mivel errefele nem igazán használják.
Sok olyan "apró" dolog, ami összességében jóval a sima 16 alá pozicionálja.
Véleményem szerint az árban nincs akkora eltérés a kettő közöttt, mint amit ez a lista indokolna. -
Atee94
tag
Támogatom az ötleted. Sőt ha 2 évet kihúz vele, akkor szeptemberben olcsóbban be fog tudni húzni egy akkor már egy éves 17-et, ahol remélhetőleg már a kijelző is 120 hz-es lesz.
Átlag felhasználásra, ha nem nyit brutálisan sok tabot a böngészőben, még 4 GB RAM-mal is vígan el lehet lenni. -
kali_c
tag
300k 128gb
2x optikai zoomnak örülök
Amúgy tetszik -
janeszgol
félisten
Én eldöntöttem, hogy ha 300k alatt lesz, nem lesz 64GB-os, 8/128GB lesz, akkor megveszem anyámnak majd májusban Voda szerződéshosszabbításkor. Tökéletes lesz neki.
-
.Szaki.
addikt
Attól függ.
Ha nagyon a végét járja az akksi (~70%) és más egyéb problémája nincs a telefonnak, akkor akkumulátorcserét javaslok, 1-2 évet még el tud ketyegni. Itt fontos, hogy gyári alkatrész kerüljön a készülékbe.
Ha 85% körül van, akkor én nem költenék rá, hanem várnék egy évet a 17-es szériára.
Ha egyéb problémája is van, akkor ki kell vizsgálni, hogy azt az akkumulátor rendkívül magas degradálódása okozhatja-e és ha nincs garancia arra, hogy ezzel a gondok megoldódnak, akkor érdemes elgondolkozni az SE4-en, de azért érdemes megnézni, hogy a szolgáltatód milyen kedvezményeket tud adni egy 16-ra.
-
hapakj
őstag
válasz
Kacsakompot #66 üzenetére
Akkor minek válaszolsz? Hoztál fel azonkívül bármilyen érvet, hogy vaktába elkezdesz fanboyozni?
-
hapakj
őstag
válasz
Kacsakompot #64 üzenetére
Nem tudom miben lett igazad?
Mit változtat azon, hogy Apple-t használsz, hogy mennyire vagy Android fanboy?
-
janeszgol
félisten
válasz
Kacsakompot #59 üzenetére
Én is, gondolkodás nélkül. Egy 75-80% akkus i12 elmegy 80-100-ért. A SE4 jóval erősebb lesz, több ram, több szoftveres funkció, usb-c, sokkal jobb kamera.
Az Apple már szoftveresen is elválaszt, szóval eléri azt, hogy az ember 2-3 évente mindenképpen váltson. -
hapakj
őstag
válasz
Kacsakompot #57 üzenetére
Egyből jön a fanboy duma, hogy minek az 5G?
- lolMilyen fanboy duma
függetlenül attól milyen a modem ebben a telefonba megkérdőjelezem az 5G értelmességét.
Ti 150Kért jobb samsung android telefon van android fanboyok oda is fanboyságot láttok ahol nincs is -
Kacsakompot
kezdő
Ezen az oldalon azért vannak az emberek mert érdekli őket a téma. Ez vica-verza igaz, amit leírtál. Az viszont kevés egy szakmai oldalon szolgáltatás terén érvnek, hogy neked ez elég ár-érték arányban.
Szóval nem értem miért veszed magadra, amikor valaki azt írja, hogy ár-értékben ez kevés és van jobb? Őszintén szólva a te hozzászólásaidból sugárzik a fanboy életérzés az Apple iránt.
Volt olyan komment is, amiről a cikk is szól, hogy saját butított 5G modemet kap a telefon.
Egyből jön a fanboy duma, hogy minek az 5G? Na ez sokkal szánalmasabb szerintem.
Ha van jobb ajánlat hardveresen a mobilgyártók között, akkor azt nyugodtan írja le aki le akarja írni, mert nem hazudik igaza van. Egyesek vallási hovatartozást csinálnak egy használati eszköz miatt. Na pont ezért tehet meg az Apple és a többi nagy gyártó amit akar, mert mindig lesznek ilyen hithű emberek. Mert elég. Van azaz ősrégi magyar mondás, hogy ameddig van lócitrom addig lesznek verebek is. -
GoldhandRent
őstag
-
-
szabonagyur
félisten
Igazából a kérdésre benne van a válasz is.
Amit fontos eldöntened, hogy a 12 elég vagy sem? Egy akksi csere azért még mindig megáll jóval kesebből.
Este kiderül, hogy mennyi lesz az SE ára meg, hogy pontosan mit is fog tudni, ez alapján lehet kalkulálni.
Ha az ára nagyon közel lesz egy új 16-hoz akkor lehet nem éri meg cserélned SE-re, akkor már egy 16 jobb biznisz.
-
dorika87
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy iPhone 12-t érdemes lesz lecserélni egy új SE-re?
Akksit mindenképpen muszáj leszek benne cserélni idén, ha tovább szeretném használni, de igazából elgondolkodtam a váltáson is, csak most nem tudok és nem is akarok 250-300K-nál többet adni egy telefonért tekintve, hogy a MacBook Air-em is csereérett lesz lassan. -
szabonagyur
félisten
Jó lenne ha az emberek szeme felnyílna, és nem támogatná az olyan gyártókat, akik ilyen módon használják ki a felhasználóikat.
Ezt a gondolatot nyugodtan be lehet rakni minden telefon gyártó komment szekciójába
Egy Samsung 150k-ért többet ad.
Ha a hardvert nézed önmagában lehet igaz, ha a teljes egészet akkor már nem annyira (mondom ezt úgy, hogy családban rengeteg android telefon van, 100-500k között).
-
Úgy gondolom, más gyártók is ki szoktak próbálni újdonságokat s ezt szintén ugyanígy eljárva teszik. Nem a fősodorba építik be elsőre. Szerintem ez egy érthető eljárás.
Az egyéb hardveres eltérés pedig egyértelműen termék-pozicionálás, ennek részünkről történő elfogadása (álláspontom szerint) nem alap a felhasználók negatív minősítésére. Sokfélék vagyunk, így nem mindenki aszerint választ és használ egy iPhone-t vagy bármi mást, hogy egy geek közösség mintegy fél tucatnyi tagja miket vár el a saját szája íze szerint.
Nekem teljesen oké a 60 Hz, a 20 W töltés, a 64, vagy 128 GB tárhely stb.
Elfogadom, hogy ez egy kisebbség részére nem megfelelő (ők tudnak választani mást a hatalmas piac hatalmas választékából), cserébe fogadjátok el, hogy mi is létezünk és másképp vannak az igényeink, szokásaink, mint nektek.
Nos, ez utóbbi nektek sajnos nem megy, mert nincs bennetek megértés, elfogadás mások felé. Nem irigylem az életeteket. -
DS39
nagyúr
A közlés stílusán lehet finomítani, de ellenvélemény megfogalmazása szabad.
Jó lenne ha az emberek szeme felnyílna, és nem támogatná az olyan gyártókat, akik ilyen módon használják ki a felhasználóikat.
Ha nem vennék meg azért mert kevesebbet adnak mint a konkurencia, akkor beletennék a legközelebbi modellbe.
Így viszont tényleg semmi nem fog változni mert azt látják hogy ez is elég.
Sosem szabad elfogadni ha valami kevesebb vagy rosszabb! -
Moonline.
aktív tag
"Az Apple modem így várhatóan lassabb letöltési és feltöltési sebességeket fog produkálni, 4 Gbps körüli csúcssebességet várnak tőle"
Ohh szegények, remélem túlélik...tiktokozni nem mindegy?
-
válasz
Nico Toscani #41 üzenetére
Köszi.
-
Számodra többet ad, nekem viszont kevesebbet adna, hiszen nem az általam preferált rendszer fut rajta. A hardver csak a képlet egyik összetevője.
Az Android rendszer egyáltalán nem rossz, de teljesen más elgondolás mentén történik a fejlesztése, mint az iOS-é. Ezért számomra inkább az utóbbi jobb, mondom ezt úgy, hogy mellette használok robotos rendszerű eszközt is.
Nekem az nem tiszta, hogy nektek miért jó piszkálódni, gúnyolódni, lekezelően bánni más emberekkel? Miféle élet az ilyen? Általam nulla darab androidot, vagy annak felhasználóit érintő trollkodó poszt született, nem zavar, hogy a ti elvárásaitok mások. Titeket miért zavar, hogy mi eltérően állunk egy hardver és szoftver fejlesztő termékéhez, mint ti? Miért kötekedtek az Apple hírek alatt? Ez negatív hatással van a fórum színvonalára, ezért sem értem, miért engedik nektek ezt a káros tevékenységet, amit műveltek. Semmi szakmai, csak a troll szint. Neked ez jó? Ha igen, akkor miért? -
jack982
aktív tag
juj, de izgi, ma este kiderül mennyiért lehetünk kísérleti patkányok az apple labirintusában.
tippre, 64gb-os változat br. 279.990 huf. -
kalmandi
csendes tag
Durva, hogy millió tok elérhető rá hetek óta
iPhone SE 4 (2025) tokok -
xhege
veterán
válasz
kkristof04 #34 üzenetére
Szerintem nálunk sem tudatosabbak a vásárlók. Ha iPhone-t akar, bemegy a boltba megnézi melyik szín tetszik, mennyit tud érte fizetni és az alapján levesz valamit a polcról. Ha meg csak bemegy telefont venni a szolgáltatójához, akkor amit a kezébe ad az értékesítő az lesz.
Nem a geek fórumokat látogatók adják az átlagvásárló profilját sehol. -
kkristof04
csendes tag
Régebben olvastam, valamelyik iPhone hozzászólásoknál, miszerint: amerikában bemegy az átlag emberke a boltba, meglátja az új iPhone-t és tökre nem érdekli, hogy milyen/mekkora frissitési rátával rendelkezik a kiszemelt alap iPhone. (Azt meg szerintem pláne milyen 5G-s modem). El tudom képzelni, így miért is tehetik meg ezeket a dolgokat.
-
DS39
nagyúr
Ja, szomorú.
Az Apple-lel mit lehet csinálni de komolyan?
400k-ért 60Hz-es kijelzővel szúrják ki a vásárlóik szemét. (Szinte szó szerint)Egy Samsung 150k-ért többet ad.
Most meg gyengébb 5G modemet adnak majd 250k-ért.
Értem én hogy ez Magyarországon nem sokat fog számítani, de elvi síkon gáz.
-
válasz
szabonagyur #28 üzenetére
A kulcs a posztjának bal alsó részén olvasható, a “gonosz vagyok” hangulatjel mellett.
Szakmai hozzászólás, észrevétel nem tud születni általa, így marad a gyengére sikerült piszkálódás, trollkodás. Szomorú, hogy az oldal üzemeltetői ezt megengedik. -
Azt lehet tudni hány órakor lesz? (cet)
-
burgatshow
veterán
válasz
szabonagyur #28 üzenetére
Raadasul az mmWave-t nem fogja tudni ami Europaban nem is letezik. Nem lesz semmi gond vele, a tomegeket siman ki fogja szolgalni.
-
válasz
szabonagyur #19 üzenetére
Én meg nem rád neheztelve írtam csak információ jelleggel.
-
DS39
nagyúr
Tehát továbbra is a drágán sz.rt elvek mentén mozog az Apple.
Mindegy, a fanok meg fogják venni Amerikában is. Nem fog számítani hogy a lassú a mobilnet, vagy gyengébb a lefedettség.
-
Hallosz
senior tag
Hanghívásnál nulla a különbség. Videós beszélgetésnél, vagy egyéb adatforgalomnál, jelentősen és érezhetően jobb az 5G. Nem csúszik szét, nem laggol a kép és hang, amikor megosztom a netet a laptopommal zökkenőmentes az adatforgalom.
Van 4G-s mobil stickkem, de inkább a telefon 5G-s netjét használom.Azt mondanám, hogy érzetre Kb. egy top HDD vs akár egy alsópolcos SSD
-
szabonagyur
félisten
válasz
TheBikerider #16 üzenetére
Nem is ez volt a cel a posztomnak, csak mutatni, hogy ahol van 5G jelentosen nagyobb a kulonbseg.
-
Ésszerű döntés, hogy a belépő szinten történik az új modem kipróbálása.
Érdeklődve várom az új SE mai bejelentését, eddig tetszik, amit láttam és olvastam róla. -
válasz
szabonagyur #11 üzenetére
Na igen. Ott, ahol van. Amerre én vagyok napközben, ott a 4g a menő Yetteléknél. 5g-t hírből sem ismerik...🤦🏻♂️
-
hapakj
őstag
válasz
szabonagyur #14 üzenetére
értem én, hogy gyorsabb, meg fejlődés, de hogy miért jó a telefonomra 800MB+ download az jókérdés
-
hapakj
őstag
válasz
szabonagyur #11 üzenetére
Yettel
-
Instabil
kezdő
Apple tudja mit csinal..
-
Ricardo
titán
Ezek szerint ez lesz a tesztkészülék.
-
janeszgol
félisten
Nem tudom mekkora érvágás ez.
-
totopad
senior tag
Magyarországon nem feltétlen, de külföldön érződik. Németországban pár éve, a mobilnet, Berlin belvárosában gyakorlatilag használhatatlan volt, ma egész normáls sebességeket mérek néha 60-90/mbs.
Lengyelországban, a 4G érában a városban jó volt, de, ha kimentél autópályára... azóta, már ott is. -
Tömött helyeken ahol a 4G elfogyott, ott az 5G később fogy el. Az 5G nem a sebességről, hanem a kapacitásról szól.
-
hapakj
őstag
Van már gyakorlati haszna is az 5G-nek?
Én nem teljesen tudom milyen előnyét tapasztalom, hogy a telefonom 5G-s.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Apple saját fejlesztésű, de mmWave 5G támogatás nélküli modemet építhet a héten várható iPhone SE 4-be.
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i7 9700E 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 Rampage Shiva 600W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest