- A Microsoft szerint egymást gyilkolják a tartalmakért az AI érdekében
- Kiderült, hogy mennyibe kerül majd a reklámmentes Facebook és Instagram
- Tarolhatnak idén az akciókkal a kínai online áruházak
- Tovább dúl a harc Hollywoodban az AI és a színészek között
- Hatalmas áttörést érhet el a gyártásban a Tesla
- Microsoft Excel topic
- Kiderült, hogy mennyibe kerül majd a reklámmentes Facebook és Instagram
- Windows 10
- Programozás topic
- Windows 7
- Aliexpress tapasztalatok
- Tovább dúl a harc Hollywoodban az AI és a színészek között
- DIGI internet
- Hatalmas áttörést érhet el a gyártásban a Tesla
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
Végre egy normális ötlet, hogy ne csak garanciavesztés nélkül lehessen ventit cserélni.... Sok kis táp (SFX és társai) esetében hiába lenne jó a táp, a venti általában hangos, miközben ugyanolyan méretű ventiből van választék, ami halk is (és ugyanolyan jó vagy jobb a légszállítása), ki is lehet cserélni, csak garanciavesztéssel....
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
E.Kaufmann
addikt
Nekem is tetszik mind a kábelezés, mind a cserélhető venti, még ATX házba is el tudnám fogadni, mert szerintem túl sok helyet foglal el egy ATX táp (igaz a felszabaduló helyell sokmindent nem tudunk kezdeni) az átalakító hátlappal, persze az ár a kérdéses, mennyire érné meg.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Komoly kis cucc, és ott virít a Noctua venti.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Dr. Akula
nagyúr
Értem az ötletet, meg jó is, de azokat a kábeleket én nem szívesen kötözgetném, főleg ha már a táp be van építve. Jó lett volna ha a ventillátor lehajtható lenne a szerelés idejére.
-
Ixion77
őstag
Tetszik. Csak azt nem értem, hogy a venti alá minek az a lyuggatott fémlap.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Solten
addikt
Na ez jo cucc.
Saor Alba
-
Gondolom viccnek szántad ezért nem is akarok itt OFF-olni a szeretetről és a segítségnyújtásról..
Vélhetőleg a kedves gyártó főleg a véletlen "balesetet" elkerülése végett tette oda. Bárkinek lehet egy rossz napja, bárki lehet figyelmetlen és hibázhat bármikor.. Vagy elég ha csak el van varázsolva, mint ahogyan, én is sokszor el szoktam lenni.. és már kész is a baj.. Mondjuk egy 30+ éve hozzá van szokva az emberiség, hogy a gép belsejében lehet matatni, mert maximum 12V van benne. Erre egyik nap jön egy tápegység amire nem raktak védőrácsot, emberünk pedig megszokásból matat a gépben, mert csak 12V van benne.. a többit mindenki fantáziájára bízom..[ Szerkesztve ]
Sétál a Hold a háztetőn, zsinóron húzza maga után a szívem.
-
Pikari
őstag
Vajon mi lehet az a képesség, ami nem fér be 125 x 63,5 x 100 mm-es helyre, de 125 x 63,5 x 125 helyre éppen befér?
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Acélfarkas
senior tag
Én megszokásból csak olyan gépben matatok, amit leválasztottam az elektromos hálózatról. Értelmes ember nem matat semmilyen feszültség alatt lévő gépben. De lehet ez csak én hülyeségem.
12 volt meg magas áramerősség mellett simán lehet halálos.[ Szerkesztve ]
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
Pikari
őstag
válasz
Skynet258 #11 üzenetére
Ez valamilyen szinten jogos. Bár kétlem, hogy egy ilyen táphoz ilyen hűtést kéne alkalmazni. Főleg úgy, hogy manapság a tápegység hűtője egyre kisebb szerepet vállal a gép egészének szellőztetésében (mivel ezeket sokszor a gép aljába teszik).
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Acélfarkas
senior tag
A tápegység ventillátorának már rég csak a tápegység hűtésében van szerepe. Ezért gyakori már a sok félpasszív táp. A venti csak akkor pörög fel, ha az alkatrészei átlépnek egy adott hőfokot. Pl. tartósabb nagy terhelésnél.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
kromatika
veterán
Jó ötlet,kiváló megvalósítás. Követendő példa. Ennyi.
-
válasz
E.Kaufmann #16 üzenetére
Nem értek hozzá az mennyire megbízható megoldás. De ha elég drágán adják a tápot, az megakadályozza hogy hülyeségeket próbáljanak ki rajta
-
Ixion77
őstag
Erre elég lett volna egy klasszikus ventirács is, ami nem fogja el a légáram felét mint a képen látható megoldás. De szerintem még az is felesleges. Minden táp tele kell legyen feltűnő "vigyázat életveszély!" jelzésekkel. Aki nem tudja hogy mit csinál, az ne piszkálja.
Nonszensz, hogy ott tartunk hogy az akkumulátorra rá kell írni hogy "vigyázat nem ivóvíz", a nylonzacskóra hogy "nem gyerekjáték", az erdőből meg ki akarnak tiltani "az én védelmem érdekében" nehogy megcsússzak vagy rám essen egy faág, a táphűtés hatékonyságát meg tönkretenni hátha egy hülye áram alatt nyúlkál bele, vagy nem tudja hogy a kondik feszültséget tudnak tárolhatnak. Holott az egész reform célja épp a hűtés hatékonyságának javítása.
40 éve tudtuk, hogy meg kell tanulni a dolgokat használni, érteni, és odafigyelni a saját védelmünk érdekében. Ma meg lassan ott tartunk, hogy ha valamire nincs ráírva hogy veszélyes, akkor az egyszeri fiatal kinyírja magát vele mert "épp el volt varázsolva".[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
tibaimp
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #23 üzenetére
Ja, ja, a Noctua csak a kiállított arab része,, amíg nem találnak egy olcsóbb darabot....
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Graphics
Jómunkásember
Nem értem, hogy kerül képbe az SFF.
Ez egy SFX tápméret kiterjesztése.
125 x 63.5 x 100 mmSFX PSUs have a smaller size than ATX or EPS PSUs, typically 125 x 63.5 x 100 mm, and they can fit in some mini-ITX or micro-ATX cases. SFX PSUs have a 24-pin main connector that plugs into the motherboard, and fewer peripheral connectors than ATX or EPS PSUs.
Tápméretek: [link] a teljesség igénye nélkül, mert már ugye van SFX-L is.
[ Szerkesztve ]
Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
-
cucka
addikt
válasz
E.Kaufmann #27 üzenetére
A cserélhető ventillátor alatt van egy fémlap, hogy a user ne tudjon belenyúlni a táp belsejébe.
Szóval nem tudom, mennyit nyersz azzal, hogy cserélheted a ventillátort vs. mennyit veszítesz azzal, hogy a légmozgás útjában ott van a rács.Illetve az sem világos, hogy egy hagyományos jó minőségű sfx-l tápban található ventillátorok ennyire rosszak lennének-e, hogy egyáltalán indokolt legyen cserélni?
Egy modern gép játék alatt fogyaszt mondjuk 300-400 wattot, platinum hatásfokkal számolva keletkezik 20-30 wattnyi veszteséghő a tápegységben. Nem vagyok benne biztos, hogy ez egy átlag jó minőségű tápventillátornak probléma lenne, és egyből kell a boltba rohanni sok pénzért Noctua-t venni.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
De ha fizetsz mondjuk 10 ezret pluszba azért, hogy cserélhető ventis tápot vegyél, és még ezen felül kipengetsz 10 ezret a képen látható Noctua ventillátorra, akkor ennyi erővel vehettél volna egy jobb tápot is, amiben jobb ventit szerelnek gyárilag.
Nem mondom, hogy életképtelen ötlet, de szerintem itt a nagyobb fícsör inkább az, ahogy a kábel csatlakozókat megcsinálták. Annál érzem azt, hogy valóban megold egy létező problémát.
(Hozzáteszem, el tudnék képzelni elegánsabb megoldást is, például 90 vagy 120 fokos csatlakozókkal, extra hajlékony kábelek, stb stb)[ Szerkesztve ]
-
waterman_
aktív tag
Az ötlet, hogy lehet cserélni a ventilátort nagyon tetszik, de a megvalósítással nem vagyok kibékülve.
Egy platinum tápnak nem kell 12 centis ventilátor, egy kisebb ventivel belefértek volna az SFX méretbe. Az a baj, hogy ahova SFX való, ott nagyon számít ez a 2 centi, pláne akkor ha egy kisebb ház belsejébe lett rakva a táp, oda nem fér be az SFX-L méret.
Például itt van a gépemben a corsair sf-450, amikor elindítom a gépet megmozdul 2 másodpercre a lapát és annyi.Vannak a 92 mm-es ventik, Noctuának is van pl az NF-A9 PWM. Csinálták volna olyannal, a nyálam patakzana egy ilyen tápért.De ha csak annyit csináltak volna, hogy lefele állnak a csatlakozók, már azzal is jóval előrébb lennénk, mert akkor mondjuk nem kéne megtörni a vezetéket és _sokkal_ könnyebb lenne kihúzni őket. Plussz a port sem nyomatná be a ventilátor a csatlakozókba fellülről.
..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe..
-
Gyok2
aktív tag
Lehetett volna nagyobb réses rács, vagy valami hatszöges, ha elég hülye a delikvens, még bele tud nyúlni valami fém pálcikával.
Tiszta Windows rendes ház
-
podtibi
aktív tag
Hát ez egy nagyon nagy fejlesztés, mit ne mondjak. Nagyon örülök az egésznek, csak tudnám hogy erre miért kell várakozási idő.
win11,3080ti,9900ks,se-214x,2x8gb2133cl10,gold850w,1080p144hz,256gbSSD,1tbSSD,1tbHDD,bitfenix neos
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Acélfarkas #12 üzenetére
Azért nem egészen, az értelmes és gyakorlott ember simán dolgozik feszültség alatt lévő gépben is, persze ugyan úgy a hülyék is, de annak meg is van általában a negatív következménye, ha csak véletlen nincs szerencséje.
Villanyszerelők is gyakran dolgoznak áram alatt, persze mindig jobb az óvatosság, de ha már ügyes és gyakorlott az ember, akkor nem feltétlen szükséges. Mára már (sőt már a megjelenéskor is lehetett) a SATA HDD-ket és SSD-ket is lehet menet közben cserélni, csak a leválasztásra kell ügyelni szoftveresen és hardveresen is és én örülök is ennek hogy így van, minél modulárisabb és rugalmasabb egy rendszer, annál jobb. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Alteran-IT #37 üzenetére
Hát, nem tudom. A gyakorlott biztos, de az értelmes nem valószínű.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Dr. Akula
nagyúr
válasz
Alteran-IT #37 üzenetére
"Villanyszerelők is gyakran dolgoznak áram alatt"
Benzinkutasok is simán tankolnak LPG-t égő cigivel. Én azért arrébb mentem, ha felrobbanna, csak ő menjen a túlvilágra.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Synthwave #38 üzenetére
Az értemes, aki gyakorlott és tudja, hogy megy az áramtalanítás nélkül is, az miért is nem? Lehet van megfelelő kézvédelme (pl. megfelelő kesztyű), akkor miért lenne értelmes helyett beszari? Szóval érted, ha meg valaki beszari, az szerintem offline sem nagyon nyúljon a dolgokhoz, mert láttam már pár ilyen esetet, hogy bizosra megy, leáramtalanítja, elkezdi mókolni, aztán nem indul, mert így is elbaszta. Na a hülyéknek tényleg mindegy hogy van, azok tudnak alkotni.
#39 Dr. Akula:
Az megint más, na az tényleg az abszolút emberi hüyeség, ráadásul az a változata, ami másra nézve is ártalmas lehet ha úgy alakul, bár legközelebb ne csak kicsit menj odébb, ha egy teli kút robban, ott pár méter távolság még nem egyenlő a biztonsággal. -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Acélfarkas #12 üzenetére
En ugy tizenketto-harom evesen matattam benne, meg is razott, utana megtanultam, hogy ne nyomjam fullba a kretent.
Ettol fuggetlenul, ha megvedik az embert a sajat hulyesegetol, az hasznos. (Koszi fi-rele)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A ZS800 technikailag nem tekinthető szabványos tápnak, mégis beépíthető lesz az SFX táphelyekre.
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest